![]() |
Spajanje TV-a i grafičke
Želim spojit TV i komp tako da na tv-u mogu gledati dvd filmove koje stavim na komp pa me zanima koji mi sve kablovi trebaju i gdje se mogu nabaviti(chipoteka???) .Na tv-u imam ona tri utora (žuti,bijeli i crveni) na koje se obično spaja playstation.Imam powercolor 9800 pro grafičku. Fala na pomoći :beer:
|
Jel imaš S-video na grafi .
|
Re: Spajanje TV-a i grafičke
Citiraj:
Zvuk iz zvučne chinchom (crvena i bjela) A najbolje ti je za sliku uzeti koaksijalac i nalemiti gore pozlaćene chincheve (imaš ih u chipoteci) |
Citiraj:
9800pro ima čovjek |
Ako se ne želiš daviti puno, uzmi lijepo kvalitetni interference free shielded S-Video kabel-imaš u hgshrotu(odličan je!).Za zvuk, barem analogni su ti već sve rekli.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Spominje samo R,L audio i te onaj žuti koji je VIdeo. |
Citiraj:
onda ti pitaš da li on ima s-video na GRAFI?! pa naravno da ima, kao što ti isus ukazuje prema modelu grafičke...ali to i dalje nema veze sa konektorima na tv-u... da bi to ti sad ustvrdio i meni nešto kao nabio na nos :confused: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
@Overvide: da ti se konačno odgovori...ako nemaš s-video ulaz na tv-u, ostaje ti koaksijalni ulaz (žuti chinch). od strane grafičke možeš to direktno poslati sa koaksijalnog izlaza (opet žuti chinch) ili sa s-video izlaza, ali onda moraš koristiti prespojnik. ovisno o tome kaj spojiš kao izlaz iz grafičke, mislim da moraš u driverima nekaj kliknuti - za ovo nisam siguran, Jelc ovo zna zasigurno, jer mi tv ima s-video ulaz pa nikad nisam koristio koaksijalni...još u driverima moraš poštelat theater mode tako da ti pokretne slike odmah razvuče u full screen na tv-u |
Citiraj:
Driveri budu sami prebacili, neovisno o vrsti signala. |
pa kaj nije jednostavnije postavit theater mod i bok, a ne svaki put ići u drivere da bi si namjestio primary?
|
Citiraj:
Još me samo zanima dal se može/smije mjenjat rezolucija na monitoru?Hvala :beer: Zaboravih,još sam našao članak kako spojit tv i komp ovdje |
da se nadovežem na ovu temu...
prije par mjeseci sam spajao tv i grafu, i uglavnom sve je bilo manje-više ok, osim refresh rate koji je na tvu bio 50hz pa je na primjerice brzim scenama u filmovima dolazilo do "preskakanja" slike. može li se to korigirati kakvim programom? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:57. |