PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Spajanje TV-a i grafičke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=11472)

Overvide 12.07.2004. 23:02

Spajanje TV-a i grafičke

Želim spojit TV i komp tako da na tv-u mogu gledati dvd filmove koje stavim na komp pa me zanima koji mi sve kablovi trebaju i gdje se mogu nabaviti(chipoteka???) .Na tv-u imam ona tri utora (žuti,bijeli i crveni) na koje se obično spaja playstation.Imam powercolor 9800 pro grafičku. Fala na pomoći :beer:

Freek 12.07.2004. 23:07

Jel imaš S-video na grafi .

Jelc 12.07.2004. 23:15

Re: Spajanje TV-a i grafičke

Citiraj:

Originally posted by Overvide
Želim spojit TV i komp tako da na tv-u mogu gledati dvd filmove koje stavim na komp pa me zanima koji mi sve kablovi trebaju i gdje se mogu nabaviti(chipoteka???) .Na tv-u imam ona tri utora (žuti,bijeli i crveni) na koje se obično spaja playstation.Imam powercolor 9800 pro grafičku. Fala na pomoći :beer:
Sliku ili s-video kablom ili chinchom (žuta škulja:) )
Zvuk iz zvučne chinchom (crvena i bjela)
A najbolje ti je za sliku uzeti koaksijalac i nalemiti gore pozlaćene chincheve (imaš ih u chipoteci)

Isus 12.07.2004. 23:39

Citiraj:

Originally posted by Freek
Jel imaš S-video na grafi .
Jel ti uopće čitaš sig?
9800pro ima čovjek

dr.fiksi 12.07.2004. 23:54

Ako se ne želiš daviti puno, uzmi lijepo kvalitetni interference free shielded S-Video kabel-imaš u hgshrotu(odličan je!).Za zvuk, barem analogni su ti već sve rekli.

choby 13.07.2004. 09:44

Citiraj:

Originally posted by Isus
Jel ti uopće čitaš sig?
9800pro ima čovjek

ne treba čitati sig, čovjek napisao u poruci ;)

Freek 13.07.2004. 10:09

Citiraj:

Originally posted by choby
Pročitaj ponovno gdje se spominje S-video priključak da telka ima.
Spominje samo R,L audio i te onaj žuti koji je VIdeo.

choby 13.07.2004. 10:27

Citiraj:

Pročitaj ponovno gdje se spominje S-video priključak da telka ima.
Spominje samo R,L audio i te onaj žuti koji je VIdeo.

ne kužim, čovjek je napisao da telka nema s-video (tj. da ima samo koaksijalni ulaz) i to smo svi shvatili.
onda ti pitaš da li on ima s-video na GRAFI?! pa naravno da ima, kao što ti isus ukazuje prema modelu grafičke...ali to i dalje nema veze sa konektorima na tv-u...
da bi to ti sad ustvrdio i meni nešto kao nabio na nos :confused:

Freek 13.07.2004. 10:39

Citiraj:

ne kužim, čovjek je napisao da telka nema s-video (tj. da ima samo koaksijalni ulaz) i to smo svi shvatili.
onda ti pitaš da li on ima s-video na GRAFI?! pa naravno da ima, kao što ti isus ukazuje prema modelu grafičke...ali to i dalje nema veze sa konektorima na tv-u...
da bi to ti sad ustvrdio i meni nešto kao nabio na nos :confused:

Nije čak ni bitno dali ima ima S-video output na Telki, može koristit pretvarač.

Freek 13.07.2004. 10:40

Citiraj:

Originally posted by Isus
Jel ti uopće čitaš sig?
9800pro ima čovjek

Šta ja znam jel to 9800pro ima nije to pad sad Nvidia:D

choby 13.07.2004. 11:02

Citiraj:

... S-video output na Telki,...
nadam se da je ovo samo slučajan lapsus.

@Overvide: da ti se konačno odgovori...ako nemaš s-video ulaz na tv-u, ostaje ti koaksijalni ulaz (žuti chinch). od strane grafičke možeš to direktno poslati sa koaksijalnog izlaza (opet žuti chinch) ili sa s-video izlaza, ali onda moraš koristiti prespojnik. ovisno o tome kaj spojiš kao izlaz iz grafičke, mislim da moraš u driverima nekaj kliknuti - za ovo nisam siguran, Jelc ovo zna zasigurno, jer mi tv ima s-video ulaz pa nikad nisam koristio koaksijalni...još u driverima moraš poštelat theater mode tako da ti pokretne slike odmah razvuče u full screen na tv-u

tor 13.07.2004. 16:17

Citiraj:

nadam se da je ovo samo slučajan lapsus.

@Overvide: da ti se konačno odgovori...ako nemaš s-video ulaz na tv-u, ostaje ti koaksijalni ulaz (žuti chinch). od strane grafičke možeš to direktno poslati sa koaksijalnog izlaza (opet žuti chinch) ili sa s-video izlaza, ali onda moraš koristiti prespojnik. ovisno o tome kaj spojiš kao izlaz iz grafičke, mislim da moraš u driverima nekaj kliknuti - za ovo nisam siguran, Jelc ovo zna zasigurno, jer mi tv ima s-video ulaz pa nikad nisam koristio koaksijalni...još u driverima moraš poštelat theater mode tako da ti pokretne slike odmah razvuče u full screen na tv-u

Ne moraš koristiti theatar mod. Možaš postaviti TV kao primarni display.
Driveri budu sami prebacili, neovisno o vrsti signala.

choby 13.07.2004. 16:18

pa kaj nije jednostavnije postavit theater mod i bok, a ne svaki put ići u drivere da bi si namjestio primary?

Overvide 27.07.2004. 00:00

Citiraj:

ne treba vidi se u avataru:D

Još me samo zanima dal se može/smije mjenjat rezolucija na monitoru?Hvala :beer:

Zaboravih,još sam našao članak kako spojit tv i komp ovdje

elvis 27.07.2004. 01:04

da se nadovežem na ovu temu...
prije par mjeseci sam spajao tv i grafu, i uglavnom sve je bilo manje-više ok, osim refresh rate koji je na tvu bio 50hz pa je na primjerice brzim scenama u filmovima dolazilo do "preskakanja" slike. može li se to korigirati kakvim programom?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:57.