![]() |
Eksterni WD HDD malfunctioned
Dakle problem je sljedeći.
Kupio sam eksterni HDD Western Digital i do prije nekoliko dana je rado noramalno. Sve dok ga jednom nisam uključio i izbaci mi poruku da je malfunctioned i da ga windowsi nemogu prepoznati. Također se ne pojavi na My Computer. Jeli ga moguće ikako popraviti pa makar i brisanjem podataka koji su mi važni ali ne i toliko da mi o njima život ovisi. P. S. Svi ostali usb-ovi rade a ovaj ne radi na niti jednom compu. |
Reklamacija...
|
možeš pogledat jel ga ovdje prepoznaje
desni klik na my coputer > manage > disk management |
Citiraj:
ne prepoznaje. |
Ako znaš gdje je kupljeno, možeš probat tražit kopiju računa. Ako je kupljeno na karticu ili na firmu možeš sigurno dobit kopiju, ako je za cash malo teže ali izvedivo.
|
U prodavaonici u kojoj si ga kupio mogu naći račun uz pomoć serijskog broja uređaja. Treba samo biti malo uporan.
|
Onda ili ovo što reče coconut ili imaš ljepi novi uteg za pisma... :kafa:
|
Dobro viditi ću.
A zna li netko kako bi se to moglo popraviti. |
Trebalo bi ga rastavit i sami hard direktno spojit na mobo (IDE / SATA), šta već je pa preko origigi alata testirat. Na taj način se može i podatke spasit ako je operativan. Ako su svi podaci "tu" i nema grešaka onda je vjerojatno ciknia kontroler u kućištu.
|
Evo odnio sam ga u Hg i dali su mi novi račun jer sam kupio preko kartice i znao sam točan datum kupovine, te su poslali na servis i rekli da će mi i dati novi uređaj ili pare.
volio bih da su to pare. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:16. |