![]() |
ssh mob na komp
imam komp na ubuntuom na kojem je isntaliran ssh server podesen je na port 22, sredeno sve sa pubkeyom, pubkey file i na mobitelu. komp se spaja na ruter bezicno. mobitel je se p1i koji je takoder bezicno spojen na isti ruter ko i kompjuter. na mobitel je ionstaliran putty za uiq3. u njemu podesen pubkey od racunala, u teorijei nema d a ne radi. kad ukucam adresu kompa da se na nju spaja mob nakon oko minute izbaci mi temeout na moitelu. portovi podeseni i sve. iam neko pojma mozda kak da to probam srediti? imate neki ssh server na koji bi se mogel probat s mobitelom spojiti? cisto za probu. mrese stvarno nisu dio informatike u koji s erazumijem tak da ako sam izostavio koji dio recie sve vam napisem. ako mozete pomozite, hvala
|
da li se možeš spojiti na taj ssh server s računalom?
da li ti ostale mrežne aplikacije rade na mobitelu (da li npr možeš surfat)? |
surfanje radi, a spajanje na server radi na tom racunalu. znaci recimo sshlocalhost ili ssh 192.168.1.31 se spaja na server. na mobitelu je bas timeout:(
|
da li se mozes spojiti iz mreze koja nije lokalna?
|
pa ne vidim bas zasto nebi mogel, samo za to moram ici preko openvpn-a i dyndnsa ako se ne varam. sad pokusavam prvo lokalno to srediti a odna dalje lako
|
Citiraj:
|
frend je trenutno spojen an ruter i poksusava podesiti, ako bude trebalo iskreno nekak cu rade dati njemud a se proba na moj komp spojiti:)
|
spojil sams e na frenda bez problema sa mobitelom, samo je port 22 otvoril i to je to. moj zyxel ima velikih problema. ludnica. idem po wrt54gl sljedeci tjedan
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:20. |