![]() |
adsl usporava boot!
covjece... zalio se kak mi sporo boota komp i danas slucajno istekam adsl i vidim komp ude u windowse i odma se postavi...kad je dsl ustekan, isto se postave programi itd, al onda treba cekat 15 sec da se moze ista radit i ic na net... jer jos nije dosla konekcija... eh, sad pitanje ... kaj da napravim tak da mi se komp i dalje brzo postavlja a da nemoram istekavat adsl ?
|
postavi fixnu ip adresu na mrežnoj.
|
Woohoo, ovaj syss sve zna.
|
Citiraj:
|
Oooo long johnson....
Start->Settings->Control Panel->->Network Connections->dupli klik na konekciju->Properties->TCP/IP(Properties)-> i zadas si IP adresu u IP range-u svog routera. Long boot time bye, bye. |
sta sad uvjek kad se konektiram imam istu ip adresu ? zar to nije rizicno ?
|
Imas istu LOKALNU adresu, vanjsku ti mijenja provider bez obzira. Ovime samo zaobilazis to da ti router svaki puta iznova dodjeljuje IP, sto kod tebe ocito traje...
|
Covjece dodjeljujes si internu IP adresu a ne kod ISP-a.
|
sad još reci da imaš usb modem i doletava stari prijatelj roflkopter :D
|
Citiraj:
hvala na pomoci... sad cu isprobat.. prvi put mi izbacio neki error.. |
|
Koju adresu si si dodijelio?
|
pa da li ti je identičan ip dodan od strane routera i onaj kojeg si ti upisao? koji je to router/modem?
|
pa dlink..od tcoma..
|
Citiraj:
|
Pa daj reci koji si upisao.
|
169.254.119.15
nisam upisivao iznad 256 :lol2: |
Citiraj:
|
uzeo sam ju sa control panela.. tamo na mreznim opcijama... ne pitaj... idem sad probat ovo kaj si rekel!
EDIT: nista :S |
Citiraj:
|
evo tipa : Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC #2
kaj da cinim ? |
pročitaj ADSL vodič koji ti je sticky
|
Citiraj:
Citiraj:
|
heheh, puno hvala, sad je dobro, a usput sam nesto novo naucio !:chears:
|
Poznat slučaj, između ostalog i zbog toga se preporuća postavljanje fiksnih IP adresa u lokalnoj mreži. Evo iskopao igrokaz koji opisuje to čekanje (bio sam dobre volje kad sam to pisao): http://forum.pcekspert.com/showpost....4&postcount=13
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:36. |