PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Sje.... sam bios - help!!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=11365)

bude 08.07.2004. 08:21

Sje.... sam bios - help!!!

Sta da radim? Nece uopce boota... Probao sam ovo Ne pomaze!!

shimpa 08.07.2004. 09:11

napisi tocno sto se desilo, znaci trenutak kada je sve radilo i onda sto si napravio da je prestalo raditi.

bude 08.07.2004. 11:45

hm.. s 11x215 sam u biosu promjenio na 10.5x218, a nisam opustio latencije rama. nakon restarta crni ekran, nema beep-a.
Nisam forsirao napone na ramu ni na proc pa se nadam da to nije izgorilo. 1.7 na procu i default ram

shimpa 08.07.2004. 11:59

jesi probao clear cmos?

bude 08.07.2004. 14:56

Citiraj:

Originally posted by shimpa
jesi probao clear cmos?
đ

Naravno.. sta nisi procitao ono s linka?

Vigor 08.07.2004. 15:03

Nisi sjebao BIOS, samo si malo pretjerao s clockanjem, desi se.
Jednostavno CLEAR CMOS (pogledaj u manualu od ploce, sigurno pise kako se to radi).

Ako ne pise,ugasi komp, nadji jumper blizu baterije i prebaci ga sa pinova 1-2 na 2-3, ostavi 3-5 sec. , vrati na 1-2 i upali komp, to bi trebalo rijesiti problem.

Javi kako je proslo

Vigor 08.07.2004. 15:06

HM, sad vidim da si i to probao, onda stvarno neznam u cemu je problem, nemam iskustva s tom plocom pa ti nemogu pomoci.

Sretno

bude 08.07.2004. 15:44

Citiraj:

Originally posted by S.M.A.R.T
Nisi sjebao BIOS, samo si malo pretjerao s clockanjem, desi se.
Jednostavno CLEAR CMOS (pogledaj u manualu od ploce, sigurno pise kako se to radi).

Ako ne pise,ugasi komp, nadji jumper blizu baterije i prebaci ga sa pinova 1-2 na 2-3, ostavi 3-5 sec. , vrati na 1-2 i upali komp, to bi trebalo rijesiti problem.

Javi kako je proslo

Tnx na savjetu, ali vec sam gore napisao da sam to napravio...
P.S. Od prvog kompa znam napravit clear cmos... a to je bilo davno.. ;)

vudu2 08.07.2004. 15:47

Izvadi jedan stick memorije i onda probaj. Ako ne, mijenjaj taj jedan stick po utorima dok ti ne boota. To se i meni dešavalo na toj ploči.

bude 08.07.2004. 16:04

Citiraj:

Originally posted by vudu2
Izvadi jedan stick memorije i onda probaj. Ako ne, mijenjaj taj jedan stick po utorima dok ti ne boota. To se i meni dešavalo na toj ploči.
Ne pomaze. Izgleda da cu morat nosit plocu na servis da mi reprogramiraju chip :(

miato 08.07.2004. 16:56

a si probo onu konvencionalnu metodu clearanja cmosa, izvadit bateriju?

prije nego nosis na reklamaciju, izvadi bateriju, raskopaj cijeli komp (proc van, memorija, graficka...), slozi ga nazad, stavi bateriju i gledaj kako se boota :p

bude 08.07.2004. 17:29

Citiraj:

Originally posted by miato
a si probo onu konvencionalnu metodu clearanja cmosa, izvadit bateriju?

prije nego nosis na reklamaciju, izvadi bateriju, raskopaj cijeli komp (proc van, memorija, graficka...), slozi ga nazad, stavi bateriju i gledaj kako se boota :p

Mislim da nije problem u cleranju cmosa vec u bad checksumu.. Komp uopce ne reagira na nista.. Kao da nema biosa...

Ima li netko programator za bios chipove??

Edit: E da.. to je bilo prvo sto sam napravio (vadjenje baterije, procesora i sl).. nije pomoglo

dr.fiksi 08.07.2004. 20:31

Citiraj:

Originally posted by bude
Mislim da nije problem u cleranju cmosa vec u bad checksumu.. Komp uopce ne reagira na nista.. Kao da nema biosa...

Ima li netko programator za bios chipove??

Edit: E da.. to je bilo prvo sto sam napravio (vadjenje baterije, procesora i sl).. nije pomoglo

Well, you just may be out of luck, my friend

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:45.