![]() |
Sje.... sam bios - help!!!
Sta da radim? Nece uopce boota... Probao sam ovo Ne pomaze!!
|
napisi tocno sto se desilo, znaci trenutak kada je sve radilo i onda sto si napravio da je prestalo raditi.
|
hm.. s 11x215 sam u biosu promjenio na 10.5x218, a nisam opustio latencije rama. nakon restarta crni ekran, nema beep-a.
Nisam forsirao napone na ramu ni na proc pa se nadam da to nije izgorilo. 1.7 na procu i default ram |
jesi probao clear cmos?
|
Citiraj:
Naravno.. sta nisi procitao ono s linka? |
Nisi sjebao BIOS, samo si malo pretjerao s clockanjem, desi se.
Jednostavno CLEAR CMOS (pogledaj u manualu od ploce, sigurno pise kako se to radi). Ako ne pise,ugasi komp, nadji jumper blizu baterije i prebaci ga sa pinova 1-2 na 2-3, ostavi 3-5 sec. , vrati na 1-2 i upali komp, to bi trebalo rijesiti problem. Javi kako je proslo |
HM, sad vidim da si i to probao, onda stvarno neznam u cemu je problem, nemam iskustva s tom plocom pa ti nemogu pomoci.
Sretno |
Citiraj:
P.S. Od prvog kompa znam napravit clear cmos... a to je bilo davno.. ;) |
Izvadi jedan stick memorije i onda probaj. Ako ne, mijenjaj taj jedan stick po utorima dok ti ne boota. To se i meni dešavalo na toj ploči.
|
Citiraj:
|
a si probo onu konvencionalnu metodu clearanja cmosa, izvadit bateriju?
prije nego nosis na reklamaciju, izvadi bateriju, raskopaj cijeli komp (proc van, memorija, graficka...), slozi ga nazad, stavi bateriju i gledaj kako se boota :p |
Citiraj:
Ima li netko programator za bios chipove?? Edit: E da.. to je bilo prvo sto sam napravio (vadjenje baterije, procesora i sl).. nije pomoglo |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:45. |