PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ADSL Wireless Router doubts? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113596)

netkodrugi 15.07.2008. 14:26

ADSL Wireless Router doubts?

Bok,

trebam savjet, naime selim se u drugi onjekat uskoro, I trebam izabrat wireless koji bi mi bez bada pokrio cijeli house. Ovaj sta ga u T-Comu nude
ima maksimum od 30 metara u ztavorenom prostoru tako da se bojim da nema nista od bezbriznog surfanaj na katu a da ne spominjem potkrovlje!?
Trebao bi jaci zar ne? 100 metara indoors? Preporuka neka?

10X enivej

domis 15.07.2008. 18:20

bolja ti je onda opcija da kupis obican LAN modem i neki wireless router
preporucil bi ti linksys wrt54gl (l ti oznacava da radi na linuxu pa budes mogel staviti dd-wrt)

dugorocno gledano veoma isplativa investicija ako u tvom podrucju ima i drugih operatera osim t-coma ;)

netkodrugi 15.07.2008. 19:38

Cek, cek, cek, tek sad neznam nista :]

Znaci porepurcas da uzmem klasicni dsl modem (neki ekzaktni model) i onda ga vezem na ovaj router i preko njega sheram internet za cjeli house?

Vezano z apreporuceni model, ne vidim koliko je «snazan» tj koliki mu je domete? Uglavnom pokriva tri etaze od po stotinjak kvadrata svaka? Eh da i ovo Linux sta si spomenia, to je router kao baziran na linuxu? Nema veze sta ce masine u mrezi biti na XP-u i mozda pokoji laptop na visti?

Znam, dosta smijesnih pitanja al fakat sam novi u ovim bezcnim stvarima a bolje pitat nego skitata ;)

Thx in advance

domis 15.07.2008. 22:06

Citiraj:

Autor netkodrugi (Post 1087130)
Cek, cek, cek, tek sad neznam nista :]

Znaci porepurcas da uzmem klasicni dsl modem (neki ekzaktni model) i onda ga vezem na ovaj router i preko njega sheram internet za cjeli house

upravo tako

Citiraj:

Vezano z apreporuceni model, ne vidim koliko je «snazan» tj koliki mu je domete? Uglavnom pokriva tri etaze od po stotinjak kvadrata svaka?

sve ti podatci su ti za idealne uvjete koje ni u ludilu nemozes postici :)

rjesenje ti je neki drugi firmware koji podrzava promjenu jacine izlaznog signala iz antene, recimo dd-wrt v24

ako to ne upali, ne gine ti kupnja novih i jacih antena, a kolko znam, na tekomovoj ponudi rutera nemas one s izmjenjivim antenama ;)

a domet, ja sam slozil da mi prijatelj prek parkinga, ceste i zida s laptopom lovi signal, a drugi malo dalje s kantenom preko dvije kuce i nekoliko borova

ipak je to puno prostora

Citiraj:

Eh da i ovo Linux sta si spomenia, to je router kao baziran na linuxu? Nema veze sta ce masine u mrezi biti na XP-u i mozda pokoji laptop na visti?

to nema apsolutno nikakve veze, imam ja win xp i tu kombinaciju rutera i dd-wrt

Citiraj:

Znam, dosta smijesnih pitanja al fakat sam novi u ovim bezcnim stvarima a bolje pitat nego skitata ;)

Thx in advance

dobro si rekel, tko pita, taj ne skita :chears:

Alkic 16.07.2008. 00:25

koju wireless antenu usb antenu preporućujete?

netkodrugi 17.07.2008. 08:51

Citiraj:

Autor d'beast (Post 1087250)
upravo tako

OK, al nebi bilo lose ako mi mozes preporuciti neki modem koji bi bio OK u sinergiji sa ovim routerom.

Citiraj:

sve ti podatci su ti za idealne uvjete koje ni u ludilu nemozes postici

Ma znam to :] Znas onu bosansku: Nevjeruj svacemu sta pise, ja na bukvi procito pizda pa odero cili *urac :lol:

Citiraj:

rjesenje ti je neki drugi firmware koji podrzava promjenu jacine izlaznog signala iz antene, recimo dd-wrt v24

Prvo sta cu napraviti je puknut dd-wrt na google da znam o cemu pricas.

dd-wrt ako to ne upali, ne gine ti kupnja novih i jacih antena, a kolko znam, na tekomovoj ponudi rutera nemas one s izmjenjivim antenama. a domet, ja sam slozil da mi prijatelj prek parkinga, ceste i zida s laptopom lovi signal, a drugi malo dalje s kantenom preko dvije kuce i nekoliko borova. [/quote]
Hm, pa brijem da ce onda sve skupa biti OK, ako stavim to na prvi kat onda oni iznad i sipod bei trebali imati problema.

Citiraj:

to nema apsolutno nikakve veze, imam ja win xp i tu kombinaciju rutera i dd-wrt

To sam si i mislil al' eto da pitam.

10X by the way :care:

netkodrugi 23.07.2008. 08:41

Zvijeri? 'Si ziv?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:45.