PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Par pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=11323)

LightForce1308 06.07.2004. 11:31

Par pitanja

Evo da ne otvaram 3-4 nove teme napisat ču sve u jednoj.

1. Kako skinuti definicije novih virusa u obliku file-a da mogu prebaciti na komp koji je u lanu a nema pristup netu. jel vrijedi kopitrati nešto iz direktorija ako se nemože.

2. na hinetu imam mail, koristim i glavnu i dodatnu mail adresu. Kakop da u mozilli namjestim da mi radi mail na obe adrese kad se glupi program nedozvoljava dvije adrese sa istim usernameom i passwordom, a kao što znate, na ht-u se na obe adrese pristupa preko istog usernamea i passworda.

3. Kako namjestiti flashget da mi se kada god se spojim na internet provjeri jedan file, ako je updatiran da skine tu verziju ( noviju), a ako nije da neskida. točnije trebam fxsasser-a i stingera da mi provjerava.

Hvala unaprijed.

miato 06.07.2004. 13:21

i mene zanima ovo prvo.
ako netko zna gdje se nalaze virus definitions koje sam skinuo sa nod32, ili sa Zone Alarm Suite

tor 06.07.2004. 14:25

C:\program files\eset\virus definition ili tak nešto, moram pogledati kad dođem doma.
Za NAV su u C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared. Nortona je potrebno srušiti, ubaciti na isto mjesto i restart.

Costa 06.07.2004. 14:44

Re: Par pitanja

Citiraj:

Originally posted by LightForce1308
1. Kako skinuti definicije novih virusa u obliku file-a da mogu prebaciti na komp koji je u lanu a nema pristup netu. jel vrijedi kopitrati nešto iz direktorija ako se nemože.
Ovisi za koji antivirusni program.
Citiraj:

2. na hinetu imam mail, koristim i glavnu i dodatnu mail adresu. Kakop da u mozilli namjestim da mi radi mail na obe adrese kad se glupi program nedozvoljava dvije adrese sa istim usernameom i passwordom, a kao što znate, na ht-u se na obe adrese pristupa preko istog usernamea i passworda.
Mislim da se ne da.
Citiraj:

3. Kako namjestiti flashget da mi se kada god se spojim na internet provjeri jedan file, ako je updatiran da skine tu verziju ( noviju), a ako nije da neskida. točnije trebam fxsasser-a i stingera da mi provjerava.
Automatski ne mozes.

tor 06.07.2004. 18:51

updfiles, a ne virus definition.
Flashget ne može, ali ima programa koji to mogu. Koliko se sječam Gozilla to može ali je puna spya pa je nemoj koristiti.

Tooma 06.07.2004. 20:59

da go!zilla to definitivno moze
a sto se spywarea tice to se jednostavno rijesi firewallom
sa go!zillom se instalira dodatni programcic koji bi trebao skidat bannere s neta
jednostavno mu zabranis pristup na net i vise problema nema

LightForce1308 06.07.2004. 22:33

Hvala svima. Napokon mi komp radi kako treba pa neću petljat sa spyware-om. ostajem kod flash-geta

mirkoB 07.07.2004. 10:04

Citiraj:

Na Hinetu tj. HTnetu imaš jedan mailbox i mail adresu, a dodatna mail adresa je samo alias na mailbox. Nema je potrebe podešavati kao 2 mailboxa u mail klijentu. Možeš definirati rulove tako da ti pošta poslana na svaku od tih adresa ide u različite foldere, a s stationary-jem (kak se to već zove) riješiš problem "replay to" polja, tako da kad šalješ mail u From i replay polju bude prava email adresa.

LightForce1308 08.07.2004. 23:30

Citiraj:

Originally posted by mirkoB
Na Hinetu tj. HTnetu imaš jedan mailbox i mail adresu, a dodatna mail adresa je samo alias na mailbox. Nema je potrebe podešavati kao 2 mailboxa u mail klijentu. Možeš definirati rulove tako da ti pošta poslana na svaku od tih adresa ide u različite foldere, a s stationary-jem (kak se to već zove) riješiš problem "replay to" polja, tako da kad šalješ mail u From i replay polju bude prava email adresa.
Znam ja to, ali ja hoču podesit mozillu da mi šalje sa ove druge adrese, a nemogu ih imati obje. Jedna je starom od firme, a jedna je moja. Trebaju mi obje.

Costa 09.07.2004. 15:32

Re: Par pitanja

Citiraj:

Originally posted by LightForce1308

Evo ti jedna VBS skripta koja ce ti to raditi. Pokrenes, ona provjeri velicinu filea na netu i usporedi s fileom na hardu i ako ne odgovaraju skida file.

Code:

SF = "c:\screenshot.gif"
SU = "http://costa.wz.cz/screenshot.gif"
Set FS=CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set oHTTP=CreateObject("msxml2.XMLHTTP")
      oHTTP.open "GET", SU , False
      oHTTP.send
Set oStream = createobject("adodb.stream")
      oStream.Type = 1
      oStream.Open
      oStream.Write oHTTP.responseBody
S = oStream.Size
If (FS.FileExists(SF))=false Then WF
oStream.LoadFromFile SF
C = oStream.Size
IF S = C  Then Wscript.Quit
oStream.Write oHTTP.responseBody
WF
sub WF
  oStream.savetofile SF, 2
  Wscript.Quit
end sub

Copyright Marco Maier

Sejvaj kao nesto.vbs. Pazi i da wscript.exe (Windows Based Script Host) ima slobodan pristup netu.

File koji nastaje skidanjem
SF = "c:\screenshot.gif"

File koji se skida
SU = "http://costa.wz.cz/screenshot.gif"

LightForce1308 09.07.2004. 23:16

Hvala

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:54.