![]() |
MBO problem
matična je dfi lan party nf4 ultra d i na nju zakopčam sve iz siga ali ona ne daje znakove živote dali ima mogučnosti da je mbo krepala bez ikakvh naznaka
btw: mjenjao sam samo pastu na čipsetu i procu i poslje toge neče mrdnut s mjesta:wtf2: |
Očito si nešto oštetio prilikom zamjene paste. Spoji samo nužne komponente (PSU, MBO, CPU, RAM i VGA) po mogućnosti izvan kućišta. Kad to napraviš, resetiraj BIOS na fail safe postavke. Ako opet ne upali, spoji PC speaker na za njega predviđene pinove i broji beepove.
|
pa i isprobao sam samo sa napajanjem grafom rami i procom...ali je štos što uopče neispušta nikakve zvukove . neokreču se ventilatori ništa nemrda čak je i vent na napajanju na mjestu je..... isprobao sam sa tri različita napajanja dvije grafe i dva rama isti ku++++++aC..
stvarno neznam stamu je:fuming: |
Uključio si sklopku na napajanju? :D Dobro provjeri i 20/24-pinski ATX kabel, a posebno front panel tastere/tipkala. Spoji odvijačem pinove za uključivanje, ako treba, a mislim da tipkalo imaš i na samoj ploči.
|
da tipki ima i na ploči sve sam te mogučnosti isprobao....i ostao bez ideja..
tako da ču to najvjerovatnije prodat sta se da.. |
Probaj još iskopčati napajanje iz svih komponenti, nekom spajalicom kratko spojiti zelenu i crnu žicu na ATX konektoru i vidjeti hoće li se uključiti.
|
Citiraj:
|
provjeri jesi li možda spigao pinove na utoru za procesoru-ako si ga uopće vadio iz socketa, za ovo u vezi crne i zelene spojiš zelenu i bilo koju drugu crnu ja mislim.
|
Tako je, bilo koju crnu žicu, a zelena je samo jedna.
|
Imam istu situaciju ,ne mrdaju se ni ventilatori niti nista.
90% da je maticna otisla k đavlu. :fuming: |
hm ja sam isti problem na albatron ks600 pro rjesio tako da sam prek jumpera clearo cmos...nije upalilo vadenje baterije na cca 20ak sec(mozda sam ju premalo drzo vani,ko zna) nego tek kad sam preko jumpera resetiro sve je proradilo :)
|
ma ja sam bateriju ostavio vani preko noči pa nije pomoglo...
vjerovatno se nesto skurilo jer sam primjetio da nesvjetli ledica kraj ramov koja bi inače trebala svjetlit...s tim da je napajanje zdravo:stoopid: |
isti slucaj kod mene prije 4 mjeseca.. lampice nije svijetlila... otisla ti je maticna u 90 % slucajeva, kao sto je i meni..
|
otisla je maticna, tocnije chipset, ali ne sam od sebe...
pa pobogu, od chipseta je ostala oranica, na svakom uglu je posteno skrhan, nije mi jasno sta si ti radio s tom jadnom plocom da si svaki ugao uspio tako skrhat... uglavnom, ja sam uzeo ovu plocu samo za suvenir pa sam isao provjeravat u cemu je problem i kad sam vidio na sto lici chipset sam ostao u soku |
Vjerojatno je klackao neki od custom coolera (nije ispravno montiran nosač na njega), ja sam svojeg malo skrhao plavim zalmanom dok nisam skužio u čemu griješim je bilo kasno, sreća pa čipiju nije bilo ništa od toga, usput s uputama za pozicioniranje nosača na ZM-47J si može čovjek obrisat nešto...
|
Ja sam isto imao Zalmana na chipsetu,i kad sam ga skidao s ploče primjetio sam da nije bio baš najbolje pripasan.:hitthewal:
A nista sad,pazit cu drugi put.:fiju: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:20. |