![]() |
Malo pretrpani procesi.. pomagajte.. neznam koje da gasim.. imam po 5-10 svchost.itd.
imam po 5-10 svchost.itd.. ugl vidi se sve ovdje.. koje da gasim?
Citiraj:
|
Format C: :fiju::fiju::kafa::kafa::kafa::kafa:
|
previse pizdarija imas tu...slazem se sa postom gore...:kafa:
|
Može se i tu reda napravit ali jedino da nekome tko zna šta radi, odneseš lap i odvojiš 2-3h kako bi sjedio kraj čovjeka i vikao: to trebam, to ne trebam, to neznam ni šta je :D itd...
Dakle, puno posla i rađe si napravi beckup pa format i nova instalacija. |
čoečeeee !
ja sam prije ovog sad formata (prije 6 dana) imao slicnu stvar (cim sam usao u windowse odmah bi mi zauzece proca bilo oko 50% itd.) i uopce se nisam trudio spasavat stvar. fino napravio back-up i format. koliko bi vremena proveo uz rijesavanje toga toliko bi ti vremena trajao format, a frisko je frisko ! :beer: |
Svježi vidnovsi su najbolji vindovsi
Reinstaliraj to i bez brige si |
pa ovo sam postao da izbjegnem formatiranje... ako netko zna stae suvisno neka kaze... hvala
|
Ovak. Ima tu sranja ali ne tak puno kak se čini.
Za početak možeš googlat te procese pa onda vidit koji ih program pokreće. i otvoriti task manager neposredno nakon pokretanja windowsa i vidjeti koji procesi rade toliko opterećenje. I onda opet googlat. Onda si skini spyboot s&d i lavasoft adaware, update-aj ih i onda idi čistiti iz safe mode-a s njima. Imaš antivirus? Ista stvar, probaj staviti avg free i opet čisti iz safe mode-a. I možda da staviš neki antitrojan program. Ja ne znam ni jedan dobar jer ih ne koristim, pa možda da netko drugi preporuči. I onda na kraju deinstaliraj programe koje ne koristiš i počisti registry s win xp managerom il is tune up utilities. :D Na kraju bi fakat moglo ispasti da ti je brže naraviti backup i formatirat disk :D |
Lijepo u Msconfig , pa Startup , pa pobij sve što ne želiš da ti se diže sa winsima. Time si riješio oko 20% nepotrebnih procesa, a time i svchostova . Napravi to, rebootaj, poberi opet hijackom, pa ćemo onda dalje rješavati. Previše stvari si ostavio na defaultu.
|
Ako si da truda nema baš preveč posla s gašenjem svega kaj mu ne treba.
Za početak fino provjeri na ovoj stranici kaj je kaj, pa dalje uz pomoć Process Explorera, AutoRunsa, EFRC-a i nekolicine (1, 2, 3, 4, 5) stranica o procesima i servisima, lako se riješi svih nepotrebnih gluposti. |
ti procesi koje ja imam ja sam njih imao dosta i pri samom formatiranju.. al nije mi jasno zasto imam toliko svchost.. itd. zasto imam duple procese neke? moj cpu nije uopce pretrpan s tim procesima.. nego mi uzima memoriju.. vecinu tih procesa moram imati posto laptop ima taj neki thinkvantage sistem.. pa imam dodatne piz*arije od toga.. al svchostova imam jedno 5-6 sigurno aktivnih...
P.S. mislim da imam sve antiviruse koji mi trebaju.. ad-aware, nod 32, i spybot koji koristim rijetko..al i tu je za svaki slucaj.. da nije tu zapravo jedino riješenje extra giga rama? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Sjecam se kada su ljudi pizdili radi tih svchost-ova da su virusi i manicno ih gasili. Pa im je racunalo odbrojavalo 1 minutu do restarta i slicno. Panika ziva. :D
|
ja sam gledao sta je ukljuceno pod procesima itd. najvise mi uzima ad-watch... koristi 100+ memory... a sve to mi treba.. sve su to microsoftovi procesi i procesi ibm-a.. tj. za laptop.. kontam si da cu kupit gigu rama..
|
Citiraj:
Ja sam uz laptop dobio hrpu nepotrebnih stvari, i većinu sam pobacao. Hrpa tih programa zapravo ne radi ništa korisno ni bitno a krade dosta sistemskih resursa, pa bih ti ja preporučio da napraviš malu selekciju. Barem na start up-u, kako ti je @m4dm4n preporučio gore, ako već ne želiš počistiti neke programe. Isto tako u memoriji nemam pokrenut niti jedan rezidentni antspyware porgram, samo nod32. Često od njih nema velike koristi. |
@Black devil 031 makni taj Adaware+Adwatch i stavi nesto drugo,Super anti spyware ili AVG anti spyware.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:02. |