![]() |
W Lan
Htio bi umrežiti dva kompa udaljena
nekih 1.5 km zračne linije.Između su zgrade tako da nemam optičku vidljivost između.:mad: Kako da ih umrežim u bežični lan i da li moram napraviti acces point i kako? Koliki je bandwitch u takvoj vrsti mreže i što uopće kupiti? |
da ti kazem kratko i jasno: nemozes. tesko da bi radilo i da je opticka vidljivost a kroz zgrade je prakticki nemoguce (mislim izvedivo je to al ce te kostat.........jako puno:D
|
mozes to izvest uz pomoc treceg access pointa uz pomoc kojeg ces zaobic prepreku (pod pretpostavkom da je to jedna ili dvi zgrade)
probaj nacrtat sto se sve nalazi izmedju tebe i njega pa cu ti moc rec vise u svakom slucaju nece bit jeftino |
A ako je opticka vidljivost dobra i zracna udaljenost oko 800-1000m sto nam treba od opreme i koliko to sve izadje za nas dvojicu?
|
Evo moja situacija je malo laška.
Dakle trebamo umrežit 5 kompova 3 u istoj ulici dva 50 metara dalje. Jel bi dalo iskombinirat uve u istoj ulici običan LAN, a po jedan iz svake ulice da ima bežićni tako pa jedan da bude server. |
Citiraj:
Zasto nebi radilo da ima opticka vidljivost? Kao da je 2 Km puno! |
A zna li tko kako napraviti mrežu preko
2 radio stanice, jer sam u mogučnosti nabviti 2 stanice (PMR) i zanima me, ima li netko šemu nekog modema koji bi poslužio da "šibne" ovaj signal do druge stanice tj. do drugog modema.Treba mi specifične karakteristike tog modema tj.raspored elemenata na ploči da ga mogu sam izradit. Imam iskustva sa lemilicom.Poslovnih naravno:) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:35. |