![]() |
Boot izbornik
Pregazio sam XP sa Vistom , prije sam imao dualboot XP i Vista.Particiju od viste sam formatirao,a preko XP-a stavio Vistu.
Ostao mi je onaj izbornik u kojem biram Vista ili Vista...:D Kako da to maknem? Ima li neki program za Vistu , kao što za XP ima VistaBoot pro.. kojim se to da sredit?? ili moram boot.ini file editirat i tamo sredit??? |
Citiraj:
De pročitaj ovo poboldano i skužit ćeš odgovor... Rofl :) |
:D Ma da...prije sa dualboot-om sam morao VistaBootP.instalirat na XP kako bih sredio koji će se OS dizat, ili brisat vistu iz boot-a ako bih formatirao. ...sry,krivo sam se izrazio :D
Uglavnom , trebao sam samo u msconfig>boot-u izbrisat "divlju vistu" |
Da ne otvaram novu temu
Mislim "preselit" Program Files folder na drugu particiju,editirat registry i promijeniti mu putanju na D: , pošto bih instalirao par igrica i dosta programa,da mi Image ne ispadne oko 20 giga :D
Da li je to OK, i da li će utjecat na programe koji se sa Vistom instaliraju? |
Citiraj:
Problem je taj što dosta programa ima registry entrye na C:\Program Files\XXX te bi to isto trebalo sredit, u protivnom bi možda izgubio neke postavke i nebi moga kod nekih radit uninstal preko App Managera! :kafa: |
Našao na nekom forumu :
You can change the default locations of your Program Files and Common Files directories by editing the registry: - Click Start -> Run -> type: regedit - Click OK - Locate and highlight the following key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion - In the right hand window of regedit, you should see some values, among them will be: CommonFilesDir ProgramFilesDir - Double click one after the other and type in the new path, i.e: P:\Program Files\Common Files P:\Program Files - Close regedit - Reboot and all your installations will be pointed to the new locations :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:41. |