PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ADSL veliki problem !!! molim pomoc (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111788)

Crazy Shale 28.06.2008. 09:29

ADSL veliki problem !!! molim pomoc

Vec skoro godinu dana imam jako velikih problema sa adslom , nikako nemogu dobit vezu koja nepuca tj ako imam srece veza ce mi radit sat vremena pa dva dana ne pa radi 5 sati pa onda ne i tako stalno , u zadnje vrijeme mogu se samo spojit ako dignem slusalicu telefona (znaci da mi je onda telefon zauzet )ali i onda me zna diskonektat . Promjenio sam sve instalacije u kuci promjenio hrpu modema kompjutera telefona splitera itd, zvao sam milijun puta tcom i doslovno svaki drugi dan su mi tehnicari dolazili doma i kazu kako je veza super oni odu i veza pukne . u zadnjih 4,5 mjeseci veza mi puca u pravilnim intervalima od minutu i pol , tehnicari su mjenjali nest na stupu i onda proradi radi par sati i opet pocne pucat . Vise sam lud od toga neznam kaj vise da napravim . Dali ce se promjenit stvar ako uzmem drugog operatera? dali svi ostali operateri idu preko njihovih kablova(t-comovih ) ?jer mislim da su njihovi kablovi krivi da nevaljaju . bilo kakav prijedlog je dobro dosao samo da mogu ko svaki normalni covjek ic na internet bez zivciranja i nadanja da cu se moc spojit .

DiTech 28.06.2008. 10:23

Pitaj tkom da li znaju gdje se smetnja desava, pa tako probajte otkloniti kvar.
Pogledaj na adsl modemu kakva ti je snaga signala i da li ima i koje su greske.

Func 28.06.2008. 10:51

Probaj zamjeniti kabel između splitera i rutera. Pogledaj također žice koje ti idu iz zida, možda koja gubi kontakt. Koji ruter/modem imaš, možda je on u banani.

Crazy Shale 28.06.2008. 11:07

Vjeruj mi sve kablove sam izmjenjo, milijun kombinacija napravio , router mi je trenutno dlink , a probavo sam sa kasadom siemensom , tompsonom ,zyxelom . Sve kucne instalacije sam izmjenjo , ali i dalje se desava.

danij3l 28.06.2008. 11:26

predji na b.net

oni ne koriste niti pedalj inst. koje koristi scum

Crazy Shale 28.06.2008. 11:30

Znaci bnet nekoristi infrastrukturu tcoma ? a kakva su iskustva sa tim bnetom ?

Stormer 28.06.2008. 12:13

bnet ti ima svoju kabelsku infrastrukturu i nema nikakve veze sa tcomom. U svakom slicaju testiraj ADSL liniju na modemu!

kasko 28.06.2008. 12:26

ovo se čini kao i dommy_os-ev problem sve je pravilno spojeno a ne radi...
jesi probal na drugoj mrežnoj kartici, probaj spojit modem preko USB-a, probaj s drugim računalom

Crazy Shale 28.06.2008. 12:48

Kao sto sam napisao u prvom postu izmjenio sam sve moguce stvari od kablova kompjutera splitera mreznih kartica , routera , spajo na sve moguce nacine postavke sve moguce ali i dalje nece, mislim da cu prec na bnet jer mi se neda vise gubit zivce i novce na nesto sto mi neradi .

Johnny Black 28.06.2008. 16:32

Ja sam imao identičan problem. Promijenio sam sve što se moglo promijeniti i ništa nije pomoglo, Tcomovi tehničari su mi par puta dolazili i nisu mi pomogli. Onda sam promijenio providera i sad je sve u najboljem redu.

Kimi 28.06.2008. 16:43

Imao sam isti problem i riješen je pomoću upisivanja ip adresa;te ip adrese imas u gornjem stickiyu od umrežavanju u jednoj od slika.uglavnom,nakon 15min mi je pucala veza,nakon upisivanja ip adresa nije nikad pucala veza na komp je na interentu po 15h zbog torrenata.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:41.