![]() |
particija
dali mogu preimenovati particije C i D jer mi je OS na D ali mi se kod reinstaliranja
win-a boot file instalira na C particiju(za promjenu imena zaslužan trojanac) |
Možeš probat ovo ali to uključuje da reinstaliraš Windowse ponovno. Probaj promjenit ime C: particije u neko drugo slovo npr. E: ili F: koje već imaš slobodno. Desni klik na My Computer - Manage - Storage - Disk Managememt (Local) - desna tipka na polje particije - Change drive letters and paths i promjeniš u neko drugo. Restartaj komp - bootaj instalacijski CD od Windowsa i slijedi upute dok ne dodješ do dijela za particioniranje. Tamo izbriši particiju D: na kojoj su ti Windowsi i odma kreiraj particiju, a nemoj samo odabrat taj prazan prostor (znači sam puknut Enter). Što se tebi zapravo dogodilo - imao si dvije particije C: (instalacija) i D: (podaci najvjerojatnije), išao se reinstalirat Windowse, pobrisao si C: i prazan prostor odabrao da ti se u nj instaliraju Windowsi, a instalacija je kreirala particiju i zamjenila imena particija. Nije kriv trojanac...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
sl problem imam i ja, ali jer sam se zahebao kad sam 1 put inst os...i, sad mi je u biosu jedan poredak slova, a u win drugi:( tako da cu morati cijeli hdd format i nanovo, ali prvo sve treba na sigurno staviti..:(
|
Citiraj:
|
Win98 mora biti na C: , Win2k i WinXP mogu biti na D: ili nekaj drugo , WinVista mora biti na C: (tj. što god mi pokušavali, ona će sama sebi reći da je C:) :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
U principu, dalo bi se možda to napraviti, ali nekako ne preporučam taj postupak. Treba zamijeniti mjesta particijama u particijskoj tablici, možda skuže XPi da su na prvom mjestu ... Ali možda bolje ne prčkati :) |
probal sam se prije jedno pola godine-godinu igrati s tak nečim; isprobal sam barem 15 alata za seljenje particija, migraciju la la... uglavnom NEMA ŠANSE al baš svaki X se windowsi shebu
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:06. |