![]() |
Koji router uzeti
Ovako, da objasnim situaciju... Dva frenda i ja dijelimo ADSL Flat 8mbit u bežičnoj mreži.... trenutno funkcioniramo na Siemensima SE555 (stavljeni na njih konektori) i sat-kantama.... Uskoro planiramo prelazak na tvorničke antene i neke bolje routere....
Mreža izleda ovak.... Moja kuća je točka A i tu je router koji se spaja na net i sa sat-kantom se spaja na točku B na kojoj se nalazi siemens stavljen u repeater s ovim iz točke A i na njemu je 12dbi omnica.... točku B vidi gotovo cijeli grad u kojem sam ja i zapravo, ako imaš signal na nju imaš mrežu.... Dakle, frendovi se spajaju na točku B sat-kantama i karticama ili siemensima.... E sad, promjene su sljedeće... 12dbi omnica (Pacific Wireless) će ostati dok sve ostalo ide u prodaju... umjesto sat kanti idu Pacific Wireless usmjerene antene po 24dbi... E sad, koji routeri.... Uvjeti su sljedeći: 1. mora imati modem, znači mora se moći sam spojiti na net (PPPoE) 2. mora imati "repeater mode" 3. mora imati odvojivu antenu, čak po mogućnosti i dvije 4. naravno, mora biti stabilan jer ne bi htio da je gori od ovih siemensa koji su se pokazali začuđujuće dobri... Dakle, na sve routere se stavljaju 24dbi usmjerene antene osim na jednoga na kojega ide 12db omnica.... E sad, meni se čini kako bi Linksys WRT54GL bio dobar izbor (iako nema modem)... pa ako mi netko može reći svoja iskustva s njim i eventualno kakvu alternativu.... Hvala puno svima!!! :chears: |
|
routeri s dobrim hardwareom i podrskom od dd-wrt, openwrt i sl. , a ipak jeftiti su buffalo whr-g54s i whr-g125 (niti jedan nemaju modem).
g54s ima odvojivu antenu, dok g125 ima jaci/brzi procesor. oba u optimumu imaju slicne cijene, jedan je 312, a drugi 322 kn. oba su ogroman napredak u odnosu na SE555 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:22. |