![]() |
Novi BIOS tuner (RaBiT)
Kaže ovako:
Azarov Eugeny aka Jaz has created new BIOS editor ATI Radeon BIOS Tuner (RaBiT) with real ability to control Memory Timings (RAS-to-CAS, tRP, RAS#, CAS#, tRbs). It also can change Device ID, core/mem clocks, memory bus width 32/64/128/256 bit and memory type sdr/ddr (in soft !) Lastest version of ATI Radeon BIOS Tuner (RaBiT) 1.0a: http://www.radeon2.ru/bios/util/RaBiT-1.0a.zip Zvući jako zanimljivo:) |
Sta bi bilo da svoju 9500 pro stavim na 256 bit memory i flasham... bas me zanima :D
|
A ti probaj:D
Ja bum se sutra malo igral, sad mi je prekasno a gladan sam:) |
A kako da znam koje su mi ras , cas postavke trenutno
|
Očito sam si bios iz grafičke i evo screenshota memorijskih postavki.
Jel ima neka stranica di su se ljudi zafrkavali sa tim postavkama, da ne bi slučajno sjebo grafičku? postavke mi se ćine dosta konzervativno postavljene |
kvargu!
skinem file i dobijem : cannot open file :it does not appear to be a valid archive?? :confused: |
Najčešće postavke su u pravilu-
3 3 14 4 2.5 GigaCube BIOS koji slovi kao najbolji za clockanje memorije (Samsung) ima 3-3-14-4-3 Dakle promjenjeno iz 2.5 u 3 (tRbs) Po meni se može delati na dva načina-"zategnuti" postavke memorije i voziti na default frekvama, trebala bi grafa biti brža bez ikakvog clockanja. Ili "popustiti" postavke i imati višlji overclock. Ti Clockane nažalost sad imaš dosta vremena pa eksperimentiraj malo... ßellerophon-dosta ljudi je to prijavljivalo,probaj skinuti bez upaljenog vatrozida ili bez ikakvog menagera za skidanje... |
Citiraj:
|
Mailman - ne... to nije problem...
Jelc - imam samo vatrozid - koji sam iskljucio i opet mi se pojavi... - skinuo sam sa jedne druge stranice... |
Mene samo zanima oce konacno izaci neki tool kojim ce se dato soft modati voltaze memorije i Vcore.
|
Citiraj:
Meni isto izbaci:fuming: :fuming: |
Dobar program,ali nema te stvari sto ce prebacit 128 bitnu sabirnicu u 256 bitnu na mojoj r9600pro.:D
|
Kao što je jelc rekao, sad imam vremena za experimentiranje.
Poskidao sam skoro sve moguće biose od 9800PRO sa Hynix 2.8ns memorijom i pregledao ih u dotičnom programu. Svi su imali sljedeće postavke počevši odozgo prema dolje: 3, 3, 14, 4.0, 3.0 Moj defaultni bios pogledajte u slici koju sam attachao par postova prije. Editirao sam svoj originalni bios na memorijske postavke 9800PRO i pokrenuo 3dmark2k3. rezultati su u zip fajlu. Overclocabilnost je jednaka, možda bi sa novim postavkama dobio 2-3 mhz više, ali pošto sjedim za kompom u boxericama i znojim se, kako je tek kompu. |
Evo i rezultati iz 2k1.
Mislim da mi se mod isplatio edited: čini mi se da prvi test nije odvrtio u 100% mogućnosti. Ne da mi se sad resetiravat komp i opet testirat. možda sutra |
izgleda da prije nisam postao postavke original biosa
|
Znate li možda postavke samsungove 2.8ns memorije na 5900XT? Zanimaju me jer ta memorija na nvidii ide nerijetko na 900 mhz pa i do 1ghz. Mislim da ako se to napravi na 9800-tki performanse bi bile više nego dobre, npr. 450/500 takt. Neovisno o postavkama memorije 1ghz je 1ghz.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
@jelc: To sam i ja pomislio. Možda bi se dalo još malo zajebavat sa tim latencijama, ali strah me da mi se grafička neće htjet bootat, a to mi ne bi bio prvi put. |
Ma dobro-za malo zbenchat i objesit rezu je ok:)
A kaj je je-grafa bogme fino zagrije cijeli komp, neki dan sam išel testirati neku 9500 NP 128 MB, tri-četri stupnja razlike od moje. Još i proc na 2500, TV-kartica, zvučna, hardovi... |
Updajto sam rezultat 2k1 attachmenta sa ponovno odvrćenim testom. Sad je prvi test zadovoljavajuć
|
Citiraj:
A za vražji 2003 moraš nasvirat sve-proc, GPU, memoriju... Nek neko priča kaj hoće.gledao sam reze od 2400 do 3200 na Intel platformi i razlika u brzini proca je itekako vidljiva. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Čim je ocani, višlji je i fsb, a samim time brzina cijelog računala, tako da se ne bi smjelo uspoređivati ocani i čistokrvni stroj na 3.2 ili šta ti ja znam
|
Imam R360 radeona 9800pro (sapphire). Sada, zanima me jel trebam prvo flashat xt bios pa ga onda "tunirati" rabitom ili mogu odmah editirati stari bios. I dajte neki link sa flashanjem biosa da netrebam googlat:D
|
Citiraj:
Vele da im najbolje kaj se tiče overclocka ide Giga-Cube. A možeš i Sapphire... Hrpu moddanih BIOS-a imaš tu: http://my.tbaytel.net/panthor/files/ Ako te nekaj buni oko flashanja-viči:D |
E ovako:
skinuo sam sa madshrimpsa dos 6.22 boot disketu sada trebam skinuti flashrom i staviti na disketu sa njim bios i onda napraviti onu prikazanu proceduru na madshrimpsu? kako znam jel imam e-die ili običnu memoriju? jel ima kakva jednostavnija metoda od ove gore? P.S. Hlađenje valjda neće biti problem, stavio sam vga silencera na grafu, a sutra budem naljepio one alu heatsinkove (jel ima smisla ih ljepiti pastom ili je dosta onako na termalnu naljepnicu? |
Citiraj:
Dakle-staviš DOS disketu, kad se učita izvadiš i staviš onu sa Flashrom-om i BIOS-om. Prvo sejvaš stari. Dakle flashrom -s 0 orginal.bin rom ili kaj već piše... Kad je to gotovo onda flashrom -p 0 filename.bin Možeš i flashrom -f -p 0 filename.bin ono -f za forsanje flasha bez obzira na ID i slične fore. Ako ti je ime BIOS-a preveliko možeš ga maštovito renejmati u npr orginall :D Bilo bi zgodno da prije de-instaliraš stare drivere. Ono 0 je nula a ne o:) |
Hvala!
Budem javio rezultate danas navečer jer mi komp dolazi tek u pola osam!! |
Look@sig!:D :D
Flashao sam ga u XT, sve radi naravno bez artifacta, xt takt, ma milina. Gore je Sapphire 9800XT bios. Ni nije sve bilo glatko tijekom flashanja. 3 puta mi je govorio neki error, no ipak sam ostao hladne glave, i riješio i to. Glavno da radi. Dobio sam samo 200 3dmarka više, ali to nije prava reza, jer me matična (već druga) opet jebe u mozak (neradi zvuk, 20003dmarka manje od A7N8X-D, nenormalno variranje voltaže), ma mislim kao neka od 350 a ne od 900kn. Sutra nosim na reklamaciju pa ako mogu uzeti ću epoxicu 8rda3+ (makar nema soundstorm) ili ako megu oni nabaviti DFI pa budem javio rezultat. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:34. |