![]() |
Nemogućnost brisanja DVD-RW medija
Zna mi se desiti s nekim DVD-RW medijima, kao npr. s trenutačnim 6x Vermabtimom, da nakon što snimim nešto na njih ne mogu ih obrisati jer mi Nero ili neki drugi program javi "not a rewritable cd/dvd disc". Kako riješiti taj problem, može li se uopće?
|
Probaj obrisati drugim softverom (npr. CloneCD ili Alcohol).
|
A ja nikako ne brisem fajlove, jer ni meni nije htjelo obrisati datoteke. probaj samo preko toga sprziti nove datoteke pa vidi hoce li onda javljati grešku
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sam slične diskove par puta rješio brisanjem sa k3b iz linuxa... :)
|
Citiraj:
jedanput oce, drugi puta nece, dok nisam skuzio u cem je frka. sad svi rw-ovi rade i to svaki puta.:D |
Nije booktype setting (osim ako je sniman RW na drugom snimaču) jer LG ne nudi promjenu booktype-a za +RW diskove (samo +R i +R DL).
Uobičajeno su 2 problema uzrok ovome: 1. Softver se "zblesira" (stručno objašnjenje, jel' :D). Rješenje: obrisati drugim softverom. 2. Kako reče gamer, tko ima instalirane DT (ili Alcohol), neka isključi opciju "Neglect media type" (Alcohol) odnosno "Hide media type" (ili tako nekako... nisam godinama instalirao DT). Treća mogućnost je ta promjena booktype-a, ali to za RW podržavaju samo neki snimači (S razlogom! Iako ponekad zna biti korisna, ova funkcija za RW diskove često samo izaziva probleme.). |
DT je garant - meni je bila uključena ona emulacija za DT i nije mi htjelo brisati DVDRW, samo je potrebno to isključiti, mislim da se gašenjem DT-a neće popraviti stanje dok je god emulacija (skrivanje) uključeno u DT-u.
|
I meni je tako brljalo i rijeseno je sa CloneCD-om koji je sve uredno obrisao.
|
Citiraj:
(hmmm...sad mi nije jasno gdje su mi sve one "povece" opcije zbrisale u DT-u, geez...) |
Probao s drugim programom (Alcohol, DeepBurn) i dalje ista stvar :stoopid:
Daemon Toolse nemam instalirane |
Ali imaš Alcohol? Provjeri da nije u njemu uključena navedena opcija. Ako nije, u programu Nero DiscSpeed pogledaj info o mediju i vidi koji je booktype.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:40. |