![]() |
Internet na moru
Problem je vrlo jednostavan:
- tražim jednostavan i jeftin način pristupanja Internetu putem svoga laptopa dok boravim na moru. - Internet mi je potreban za čitanje e-mailova i vijesti sa stranica.(čitaj: ništa zahtjevno kao gledanje filmića sa YouTube-a) - uzevši u obzir da bi se spajao 2-3 mjeseca u godini onda ne vidim svrhu uzimanja nečega na pretplatu (osim ako ne postoji neka pogodnost za studente pa pretplata iznosi manje od 40kn mjesečno? ) Gledao sam od "Vipme Broadband - mobilni internet bez pretplate(LINK)" pa sve do "Simpa Internet(LINK)" Zanima me dali da biram između te dvije ponude ili postoji još neka bolja solucija? Zahvaljujem na svim informacijama. :beer: |
ćuo sam dosta pohvala na račun Vipme Broadban-a, a i sad sam malo proučio ovaj tvoj link i meni se čini ok....
....koji lap imaš?, kako bi spajao karticu na lap, preko Usb-a, PCMCIA ili PCexpressa ?? Edit: zanima me dal to ovako funkcionira: ...znači ja npr. kupim onaj jedan paket (Vipme Broadband Vodafone Mobile Connect HSDPA + kartica )...dobim karticu al onda još svaki mjesec moram plačati 100kn za 100mb prometa ili 200kn za 250mb prometa....dal sam dobro shvatio ??? |
Citiraj:
Spajao bi preko USB-a...Takav princip sam već imao priliku vidjeti no radilo se o pretplati na sami uređaj koja meni u ovoj situaciji ne odgovara. (osim u slučaju da postoji nekakva niska cijena za studente :D ) Prijedlozi, vlastita iskustva? :beer: |
Neznam kako ti odgovara,ali recimo u VIP-u na pretplatu imas model 512MB,i ako imas Carnet (kazes da si student) dobivas sve data tarife sa 50% popusta,pa onda imas ovako
512 MB = 91kn mjesecno = 45,50 za studente 1GB = 191 = 95,50 za studente 3GB = 291 = 145,50 za studose Ugovor mozes sklopiti na 12 i 24 mj,jedina razlika je da se na 12mj na sva 3 tarifna modela javlja dodatna otplata uredaja od 50kn (dodaje se na mjesecnu pretplatu) dok se na 24mj za model 512 javlja otplata od 25kn,a na modele 1GB i 3GB nema dodatne otplate,tj placa se samo mjesecna pretplata. Cijena samo uredaja ovisi o nacinu placanja tvojih mjesecnih racuna,ako ih placas opcom uplatnicom onda je cijena uredaja 91kn jednokratno u vip centru,a ako je preko trajnog naloga onda je 0,91kn. Što se VIPme broadbanda tice to je neisplativo,kosta 1591kn pcexpress kartica,i mb je 2kn sto je previse. Ako ti se ne svidaju pretplatnicke tarife,pogledaj jos za opciju spajanja preko mobitela,tj mozes aktivirati na svoju voice karticu i data promet,pa povezes racunalo s mobitelom koje se u tom trenutku ponasa kao modem. http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=27387867&idnews=639611 O tom sam pricao :) ako sta jos treba pitaj ^^ |
Nije jeftino (100Mb = 100kn), ali t-mobile nudi neki mobilni net preko simpa kartice.
|
kazem bolja solucija je ici na pretplatu,ili aktivirati datu sto se tice voice kartice,40kn za 120mb :)
barem sto se vipa tice |
Ja imam taj boandband od vip-a.
Uzeo sam najnižu pretplatu i na to uključio broandband od 128 ( sada je to 500MB ) Dobijem mjesečni račun od 112kn što je čist ok. Koristim k750i + usb kabl a probao sam i sa drugim telefonima, radi ok. Brzina ide max 9.0KB/sec, forumi, gmail - sve to dosta dobro i brzo radi te nema pucanja veze. |
ok je,ali kazem noviji telefoni sa 3g i umts postizu daleko vece brzine (do 7.2mbita),isto tako i vodafone mobile connect dali pcmcia,pcexpress,usb modem ili novi usb stick,tako da brzina svakako nece biti problem.
|
imam Vodafone Mobile Carnet HSDPA+, evo vec 8 mjeseci, uglavnom sam zadovoljan, paket od 3GB prometa mjesecno me ispadne oko 160 kn... to je moje rjesenje za svugdje, vlak, more, faks, cijela Hr, idealno
|
Uzeo sam nedavno onaj stick od 691 kune.
Na njemu već dobijaš 200 kuna,a narednih deset mjeseci ti dodavaju još po 20 kuna. To mi treba ponekad dok prijenosnik ide samnom. Sve radi fenomenalno, a umts mreža je jako proširena. 1mb=1kn ,ako želiš možeš aktivirati za 200kn=512mb. (mislim da to još nemaju u simpi) Fenomenalna stvar, jer gdje god radi vip mobitel,ti imaš internet. Toplo preporučam svakome,jer isplati se imati u torbi od laptopa. Obnoviš račun sa 100 kuna i imaš u pričuvi vezu na internet sljedećih 6 mjeseci (isto kao prepaid mobiteli). |
Ma taj stick smrdi, navlakuša, i dalje je to preskupo.
Uzeo sam EDGE telefon, dodatna pretplata sa nekom promotivnom tarifom gdje se mjesečno plaća samo 12,50kn ! Pretplatu što već imam spustio u model 25kn i sad za 512MB mu to dođe ovako: 1. 25kn + 12,50kn prva pretplata 2. 12,50kn druga pretplata 3. 45,50kn broadband koji se veže na prvu pretplatu Ukupno: 95,50kn sa pdv, sa svim za 512MB i brzina je sad do 28.0KB/sec :eek: Tamo gdje se ja krećem po šumama i gorama jedva da ima bilo kakvog signala tako da je EDGE vrhunac. U konačnici za nekog tko prvi put uzima pretlatu u vipu i uzme odmah EDGE telefon je još i povoljnije, svega 83kn sa svim davanjima ! Tak svejedno šta prikopčao u lap, stick ili telefon... |
Ma ovo govno od simpe sticka je preskupo. Nek je to nekima dovoljno za nuždu ili povremeno spajanje, no preskupo je kako god okreneš
|
ma imas rutera po moru koliko hoces. sta ce ti simpa i vip .... ;)
|
Došao sam na more i spajao sam se na dialup. Popizdio i zaletio se trajektom do Biograda s time da sam se prvo raspitao da li ima signala na Pašmanu.
Uzeo sam za 198 kn stick na pretplatu od 12 mjeseci i paket od 512 Mb. Paket od 512 mb je stvarno mali, ali to mi je za nuždu jer doma imam ADSL Flat. Tako da kad idem negdje sa laptopom ili trebam složiti neki komp, a čovjek nema drivera niti interneta ovo je odlično. Nije dobar za gledanje filmića jer užasno ždere. Samo za mail, MSN, ICQ i malo surfanja. A i posložila mi se je računica. Doma flat dijelim sa sestrom i plačam 90 kn + 100 kn za W'n'W je 190 kn, tako da mi to i nije tak strašno. Stick je čisto OK. Jednostavna instalacija. Ne puca veza, ali ovdje na otoku imam samo EDGE pa mi je to malo sporo, ali je svjetlosno ubrzanje naspram dialupa. Uspio sam uhvatiti na nekim mjestima UMTSov slabi signal i to je već druga priča. |
Danas sam u ZG isprobal brzinu:
http://www.speedtest.net/result/305991102.png http://www.speedtest.net/result/305993367.png |
Evo i EDGE u Karlovcu, kad se sjetim prvog adsl-a na 386 i koliko je koštao - dobro je :D
http://www.speedtest.net/result/306311508.png |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:09. |