![]() |
Memorija, postavke i problemi
1 privitaka
Evo ja lijepo sebi stavio novu Abiticu i memoriju postavio da radi u dual chanell, ali kada pokrenem cpu-z piše SINGLE??? Pomoć? U biosu nema ništa za setirat?
I malo pomoći oko postavki: Refresh Cycle Time - auto, normal, enhaced, strengthened, aggressive Read Delay (tRD) - auto, 11clocks - 2 clocks(odabir bilo čega od 11 do 2) Read Delay Adjust (tRDA) - Auto, Enabled, Disabled Command per Clock (CPC) - Auto , Enabled, Disabled P.S. Pogledajte malo vrstu memorije i frekvu :cool: |
Dajte ljudi anybody???
Ja bi stvarno da radi u dualu. Probo sam sve kombinacije i nikako... |
Probaj stavit u drugi utor, il izvadi pa opet stavi ( upalilo mom frendu).:beer:
|
Za CPC- bilo je o tome govora na extremeoverclocking forumu, ak se dobro sjećam trebaš ga uključiti ako je ram jednostrani, a isključiti ako je obostrani.
|
Citiraj:
|
Evo ovdje se pričalo o uključivanju/isključivanju CPC-a.
|
Jeli može sada taj P4 1.6A na fsb 800? I na kolikoj voltaži ti je bio na 2850mhz? Koji mu je default?
|
Re: Memorija, postavke i problemi
Citiraj:
|
1 privitaka
To je greška u CPU-Z , meni je uključen dual channel, a CPU-Z kaže da nije.
|
Pa gile tebi i piše da je dual channel.
A šta sa cpc-om ako je jedan jednostrani a drugi dvostrani. Je li moguće da ako mu baš ne paše da neće uključiti dual??? Ima još koji prog koji gleda to, jer nigdje u biosu ni pri bootu ne piše ništa... Inače trenutačno je na 2550Mhz, fsb 159. 2-2-2-6(tako je brže), ovaj micron mi radi greške ako ide brže... Idle 44C, ful 68C :fuming: ali jebiga u sobi 28C+, stock cooler bez ikakve paste, trenutačno na 1.725V A i malo me NB zabrinjava, jako se grije a radi ispod fsb 200... Jel ima 865chipset očitavanje temp samog NB-a, jer imam višak jednu temperaturu :D |
Citiraj:
BTW, sutra cu ti poslati CD... (zaboravio sam vec na to, sorry) |
Niš ne piše :( Morat ću od nekoga posudit još rama pa probat. A i sada na abitu su mi oko 8-10C veće temp(valjda čita iz jezgre)
|
Citiraj:
A sto se tice temperatura i meni su bile vise na Abitu, neznam zasto... |
Stickovi bi trebali biti jednaki, upiknuti u slotove Dimm1 i u Dimm3.
|
1 privitaka
Stickovi su sve samo ne jednaki :D sad ću posudit od bratića još jedan drugi stick pa probat. Sa ovima izgleda ništa od duala...
Evo da ne hvalim samo micron(koji najvjerovatnije ide ća) evo mog ddr400 twinmosa :D |
Koji su čipovi gore? Daj pliz probaj dokle idu na 2-2-2
|
1 privitaka
Ovako, s tim postavkama na 2.8V radi nakon 5 min torturea u prime-u grešku. Tako da bi mu trebalo malo više struje(nažalost ne mogu više). Ali da lijepo ide, ide.
Probat ću kolko ide jer i mene zanima. A ovo su čipovi na njemu, jednostrani stick. |
1 privitaka
Evo ovako, Twinmos mi ide do 208mhz, 2-2-2-5, 2.8V, ali ne može se pokrenuti ni jedan program, na 205mhz može, ali radi isto nestabilno. Na 2-3-3-6 ide do 214mhz i radi stabilno.
Dobio sam novi ram (V-Data DDR400) i isto radi fino, 2-3-3-6 na ddr400, 2.8V. Sada radi memorija u dual channelu :clap: Šta se tiče proca isto ide fino: <2240 - 1.5V 2300-2500 - 1.7V >2500-2740 - 1.8V <2800 - 1.85V Sada radi na 2500Mhz 1.7V, 156x16, 4:5 FSB:DRAM, DDR390, 2-3-3-6,2.8V, Agresivne postavke u Bios-u, sve stabilno. Temperature: idle-46C, ful 68C ja zadovoljan. 3dMark01SE - 7500 marka Aida read - 4098 aida write - 1179 |
1 privitaka
I proc...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:51. |