![]() |
Ogrebana maticna sa zadnje strane
Pozdrav svima...
Ovako,prilikom skidana northbridge hladnjaka na svojoj maticnoj,zbog slozenosti skidanja,koristio sam noz,da otkacim one plasticne kopce sa zadnje strane maticne.Kako sam pritiskao nozem onu glavicu kopce,noz mi je pobjegao,i tako sam nekoliko puta povrsinski ogrebao maticnu :hitthewal:. Ploca sada radi,ali me zanima ima li to kakvih nuspojava za rad ili tako nesto? |
Ako radi onda radi. Nema nikakvih nuspojava, jedino ako kasnije krepa mogao bi imati problema s garancijom i ako je misliš prodavati dobit ćeš manju cijenu.
|
Ako radi nisi presjekao niti jedan vod.
|
e hvala puno...
a da sam presjekao jedan vod,sta onda ne bi radilo?ili pojedini dijeli,ili kako vec to ide? |
Citiraj:
Kasnije jedino je problem sa garancijom! |
A valjda ako sto bude sa njom,nece gledat maticnu pod raznim kutevima kako svjetlo pada :P,...ja se nadam :)
|
Ja bi ta mjesta prelakirao prozirnim lakom za nokte, tako sam do sada radio.
Kako bi spriječio koroziju vodova i ostale eventualne probleme. |
Citiraj:
ja sam na svojoj na istu foru uspio provuc odvijac preko vodova, za zivo cudo radila je jos 10-tak dana http://img501.imageshack.us/img501/6905/hpim10457jd.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
@Crash009 Ova tvoja ogrebotina je s prednje strane maticne,mozda su tamo osjetljiviji vodovi :). OT:ako meni ova moja crkne,koju bi preporucili za nekih 800 kn,nista ekstremno od dodataka,ali da je dobra za overclock,za intel c2d proceve... |
Bez obzira gdje je, ima neku svoju funkciju makar on bio bilo gdje na ploci.
Probaj max. opteretiti plocu da vidis kako se ponasa. |
Koliko sam ja shvatio niti jedan vod nije prerezan. Ako je to slučaj, ne moraš premazivati s nikakvim lakom niti imaš ikakvih briga. Neće niš crknuti zbog toga i nemoraš se s tim više zamarati.
|
@Crash009
S cime da najbolje opteretim?Orthos...? Danas necu,sutra budem,pa mi predlozi s cime. @Func Hvala majstore :chears: |
pukni sto vise programa koji zderu resurse, neznam npr, orthos, kopiranje nekog poveceg filea i tako, super pi, kombiniraj ^^
Ako prodje testove, i ako nisi presjekao vod trebalo bi sve bit oke s plocom. |
A uredu je sve sa pločom ako radi...
Aj sada test. Baci je sa drugog kata kuce i ako ti onda radi, onda je sve uredu. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kako si znao da bas imam 2 kata kuce? :D Pa to je onda idealno za taj test,da se provjeri odskocnost i stupanj skrsenosti maticne ploce :lol2: Sto se tice testiranja,Orthos ( nekih 30 min),SuperPI ( do 2M ) i Winrar (extractao 3GB fajl ) i sve radi normalno. Znaci da je valjda sve u redu. Tnx decki. |
moj je frend jednom popizdio i namjerno izgrebao šerafcigerom maticnu odostraga i jos je par kondenzatora iscupao i jos dan danas taj komp radi :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
isto ti je ploca bila nekaj kriva??? :D
|
Nije, komp je kriv jer je kanturina, mislio da će kvart rezultirat novim, ali kooya se ne da :D
|
ma to je od davna poznato, ak si ti cim gori prema njemu on je bolji prema tebi :D. Ja znam kad sam pazio na sve imao sam problem i problema, a sad kad sam mu pokazal ko je gazda je dobar :D
|
Citiraj:
A sta sad,nek radi kolko moze,pa ako bude sta probat im podvalit na garanciju,pa ako skuze skuze,ako ne,bolje za mene :). |
Ma uredu je ploča netreba se brinuti...
|
Citiraj:
ona moja ogrebotina je prosla na reklamaciji ^^ |
Sljedeci put stiskaj te tiple klijestima/spicangama, a ne skakavcem :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:18. |