![]() |
Lan i net zajedno stvaraju problem
Mrezu Local Area Connection koristi kablovski modem za internet. Office Network se koristi za ovu lokalnu mrezu na slici.
Problem nastaje kada kliknem na "View workgroup computers" ili ukucam \\Ime racunara u address baru. On mi otvori taj racunar, ali preko neta, posto se radi o kablovskom netu. Tako da mi je gotovo nemoguce kopirati nesto preko mreze. Kako da napravim kada kliknem View workgroup computers da mi otvara druge racunare preko Office Network, a ne preko Local Area Connection. Nadam se da ce slika to bolje pojasniti. Hvala http://i208.photobucket.com/albums/b...rado/mreza.jpg |
Probaj onemogućiti LAN pa vidi dali tada radi.
|
Onda mi radi ok, al jel moguce to kako napraviti da mogu obje konekcije koristiti u isto vrijeme?
|
previše je tu nepoznanica nažalost. morao bi netko sjest za to računalo i pogledat cijelu mrežu da bi se tu moglo nešto konkretno reći.
inače nema baš previše smisla da paketi idu preko wan veze do bilo kojeg računala u lan-u. u biti uopće mi nije jasno kako dospiju na destinaciju ako postoji bilo kakav nat. također slika baš nije jasna; postoje dva izlaza na internet? kako su podešeni cable modemi? bridge ili imaju kakav nat? kakve su postavke mreže na ostalim računalima na mreži? koja je kartica na kraju za internet a koja za lan? strelica na slici pokazuje office network na cable modem a ti si opisao obratno. kako je na drugom računalu koje ima izlaz na internet napravljeno? nije dovoljno samo ip properties pokazati. što dulje pišem to mi je sve jasnije da nema jednostavnog odgovora na ovaj problem. morao bih to vidjeti. |
nemam sad vremena proucavat napisano no rekao bi da mu je problem sto ima dvije mreze s gatewayem i 0.0.0.0/0 rutama na njima sto naravno nije dobro :)
rjesenje je za taj office lan postaviti staticnu rutu preko zeljenog interfacea i manjim metricom od defaultnog dobiti da sav promet prema njemu ide preko te mrezne kartice. kome nije jasno nek googla :) edit: sad vidim da lan nema gateway....cudno sto onda uopce ima problema no u svakom slucaju rjesenje ostaje isto |
Citiraj:
Ako imas neku ideju kako da se ovo rijesi, molim te napisi. Kako treba podesiti ove gatewaye. Googlao sam, ali mi nikako nije jasno sta treba upisati na svakom compu. Pozz i hvala |
Bnet - Scientific Atlanta kabelski modemi?
Probaj 192.168.100.1 |
Meni nešto nije jasno... Na slici vidim da je cable modem spojen na dva kompa. To treba tako biti ili si se zeznuo u crtanju? Kako radi kad pristupaš preko IP adrese umjesto computer namea?
|
ajmo ovako; da skratimo sto je moguce vise.
start -> run -> cmd prva komanda je "ipconfig -all" bez navodnika - copy/paste ovdje sve sto je ispisao zatim "route print" - opet c/p i za kraj klikni view workgroup computers i dok on to radi napisi "netstat -noa" i opet c/p. |
Citiraj:
Modem je Motorola SB5100E ..... Code:
Windows IP Configuration |
Citiraj:
|
Pa nekuzim zasto imas dva izlaza na net :S
|
Citiraj:
|
Kako ne moš kopirat? Desni klik -> Select All -> desni klik(i to sve skupa paste-at po mogućnosti s CODE tagovima.)
|
Code:
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600] |
jel ti to vrtiš neke torrente na stroju?
|
Citiraj:
|
još mi puno stvari uopće nije jasno.
npr kako znaš da ti se network neighborhood refresha preko wan interface-a a ne preko lan - osim toga to mi je potpuno čudno. Koje kompove vidiš onda? Nemoguće da vidiš kompove sa svojeg LAN-a. ajmo reći da se to stvarno tako odvija; pošto se spajaš preko dialupa (ppp vezom), prvo ugasi vezu, zatim trebaš otvoriti properties te konekcije (očito imaš vistu - control panel, network connections, desni klik na tvoju vezu, properties), networking tab. - IPv6 isključi to ti neće trebati još neko vrijeme. - pod ipv4 properties, advanced, pod IP settings makni kvačicu sa "Automatic metric" i u polje upiši neki broj iznad 100 (pošto ti je za ethernet stavio metric 20 dialup mora biti puno veći jer je daleko sporiji a tebi je on postavljen na 1 - kao da je brži od 100mbita). - još pod wins tab makni kvačicu sa "enable lmhosts lookup" i pod NetBIOS stavi na "disable NetBIOS over TCP/IP". - ok, ok, ok , apply, ok, exit itd. -pokreni vezu opet pa vidi Ako to ne pomogne onda stvarno ne bih više na ovaj način to rješavao. Pozovi nekoga tko se razumije u mreže neka ti to riješi. |
Meni je ova sva moja mreza cudna :(. Kad upalim obje konekcije i kad kliknem view network computers onda mi svjetli kod sata ova konekcija za net, a ova druga ne. Kad pokusam nesto kopirati sa drugog kompa, to ide veoma sporo 90min za 350mb, zbog toga prretpostavljam da to ide preko neta. Kad iskljucim kabel iz mrezne za net, onda mi to prekopira za nekih 1-2min.
Zasto ja vidim njih i kad mi je office network disable-ovan? Pojma nemam Odem na view computers i opet mi se pojavi racunari u mrezi, ako kliknem na ono dugme up one level onda mi se pojave i ostali racunari ovog kablovskog isp-a (u work grupama). Neki lokalni kablovski provajder pruza usluge neta. Vjerovatno to kod njih nije sve dobro podeseno. Btw, kod mene je XP, ne vista. Potrazicu ove postavke pa cu vidjeti sta ce biti. Hvala jos jednom. Pozz |
Možda je u pitanju Xcity?
|
Po ovoj informaciji i taj cab. modem ima defaultnu IP adresu 192.168.100.1 (izgleda da je to std. za sve cab. modeme). Naravno, moguće je da je ISP promjenio u neku svoju, prije nego ti ga je postavio. Na gornjem linku ima link na manual u kom nema bog zna što. Jedini interesantan detalj je kada se uređaj spaja na hub ili switch preporuka koristit crossower kabel. Slika:
http://img204.imageshack.us/img204/4...lingmn6.th.jpg |
A da ponovno pokreneš Network Setup Wizard i to za Office Network(pojavi li se izbor kao na slici u 9. koraku?) odabirom Other, te This computer belongs to a network that does not have an Internet connection.
|
Ti ignoriraš Shimpu i mene ili što? Odgovori što je s ovim...
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne mogu oba, ili jedan ili drugi.
|
Citiraj:
Ma nije vise ni vazno, posto ja to ne znam namjestiti. Nemam pojma sta je xcity. Ne mogu naci te postavke nigdje, kod mene je XP, ne Vista. Nemam pojma za ip adrese. Nekad mi otvara normalno preko mreze, a nekad ide preko neta. Malo poludilo. Pozz |
Xcity:
http://www.dcm.hr/pdf/06-02-23.pdf Za postavke konekcije odi na Start > Control Panel > Network Connections > desni klik na željenu vezu > Properties > Internet Protocol (TCP/IP) > Properties Ne znaš gdje su postavke, a gore si dao sliku istih, ccc... Za pristupanje preko IP adrese odi na Start > Run > upiši \\xxx.xxx.xxx.xxx > OK, ali ikseve zamijeni IP adresom kompa na koji se spajaš. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:51. |