![]() |
Samoinstalacija Iskonovog Thomson ST 780i WL
Imam problem prilikom samoinstalacije Iskonovog routera Thomson ST 780i WL iz paketa obitelj+.
Svi kabeli su pravilno spojeni spliter je na prvoj i jedinoj utičnici telefona, mrežni, dsl, i telefonski kabel su spojeni po njihovim uputstvima. Drivere na wwindowsima xp sam ponovo instalirao već dva puta, a probaso sam ga spojiti i preko USB kabela pa isto nije radilo. Uglavnom nakon šta upalim router i nakon što se upale sve lampice kako bi se i trebale javlja mi da dolazi do greške pri povezivanju. Navodno nemože refreshat IP adresu, TCP sam stavio po njihovim uputstvima da obtain IP automaticly kao i DNS, DHCP je enablan, ali on i dalje ne može ostvariti vezu. Pokušao sam i ući u konfiguraciju routera, ali IP koji bi trebao upisati (po uputstvima) ne radi, nazvao sam službu za korisnike i oni su mi rekli da upišem DRUGI IP ni on nije radio. Na router je spojen i telefon zbog Iskonovog VOIPa iz paketa obitelj+ ali je još uvijek linija Tcomova jer se telefonska linija aktivira preko neta koji ne radi. Sada se sa tog telefona ne može nikoga nazvati kada je router upaljen, ali i dalje prima pozive neovisno o tome da li je upaljen ili ugašen. Usput samo da kažem o kvaliteti usluge, paket me je čekao pred ulazni vratima na kiši, samo su ga pustili tako na ulaznim vratima odnosno ulici bez da je itko bilo šta potpisao, a da ga je neko ˝dignuo˝ (čudi me da nije) vjerovatno bi ja bio kriv. U paketu koji donosi bežični internet u vaš dom nalazi se samo router i mrežni odnosno USB kabel pa tako da o bežičnosti ukoliko nemate laptop ili wlan karticu nema govora. Vrhunac je bio HP printer kojeg sam dobio bez USB kabela pa sam ga na komp morao spojiti sa USB kabelom od digitalca (micro USB). Uglavnom bio bi zahvalan bilo kome ko bi mi pomogao sa tim routerom jer me već izluđuje. Probao sam gotovo sve, spajao kabele ispočetka -nije pomoglo, reinstalirao drivere (nVidijine) od mrežne nije pomoglo, pokušao ući u njegovu konfiguraciju - ne može se, čini mi se da mi preostaje samo vraćanje na tvorničke postavke pa ponovno rekonfiguriranje routera uz asistenciju službe za korisnike. |
Gore LED-ice DSL, Internet(1. podešavanje traje 20 min.)?
Ovo za IP: http://dsldevice.lan/ http://www.thomson-broadband.com |
Neće me spjit ni IE ni Firefox na ovaj link:
http://dsldevice.lan/ Gore sve lampice osim Voice i USB, a WLAN svijetli narančasto jer nemam doma nijedan WLAN uređaj, Podešavao se svaki put kad sam ga spojio (nanovo kabele) barem pola ure ali nijedan put mu nije uspjelo, svakih pet- šest minuta su malo zablinkale i opet se umirile. I nije mi jasno zašto me neće spojiti na stranicu od konfiguracije rotera po IP koji su mi oni dali. BTW poisključivao sam sve procese koji bi mu mogli smetat (tipa firewall) da ostvari vezu. Najrađe bi im ga poslao nazad ionako nisam potpisao nigdje da sam primio paket. |
A najvaznije, svitli li Ethernet LED? Status LAN-a? Nije Connected?
|
Da, da Ethenet ima lijepo zeleno svijetlo i javlja da je uredno spojen Local Area Connection (nVidijin), ali neće dalje od tamo mrdnut prema internetu neko baca stalno poruku limited or no conectivity ako se ide na repair on pokušava obtained new IP address i to je uvijek failed.
|
Pročitaj u adsl bibliji o postavljanju fiksne IP adrese u postavkama mrežne.
Jedva se suzdržao da ne * * * po xyz ti put i namjernom forsiranju idiot postavki (čitaj automatic) koje najčešće ne rade. Nadam se da nisi instalirao onaj nVidia firewall jer je poznato da pravi probleme. |
Hvala probat ću poslje sad više nemam živaca, od nVidije je instaliran samo driver od mrežne, a firewall je od windowsa XP.
|
Prva normalna služba za korisnike, fala dečkima rješili su stvar telefonski nakon 45 minuta,
za razliku od onoga šta mi se dešavalo s Tcom službom lani u ovo doba ovo je bilo rješeno ekspresno. |
Mogao biš napisati šta je problem bio...
|
Gospdin iz Iskon call centra mi je dao par brojčeka koje sam upisal u TCP postavke (IP, DNS, gateway) onda smo ih pingali dok nismo dobili kombinaciju koja je upalila. Prvih par puta nije uspjelo al je onda nakon 15 - minutne konzultacije s kolegama on nazval mene i onda smo uspjeli. Isto tako aktivaciju smo radili ručno preko adrese 10.10.10.7. Na PC-u mi još uvijek ne dela, ali mislim da bu nakon kaj reinstaliram widowse (nutra u njemu su još uvijek postavke od Kasde i Tcoma, a i onako je vrijeme za reinstalaciju odgađam ju već pol godine), ali na laptopu wlan dela odlično prepoznal je signal i bio je odličan i kroz dva zida, a više od toga mi ni ne treba, najljepše od svega je kaj već ima gore zaštitu pa mi nebu niko ko frendu na Tcomu nabil račun od 40 giga, telefon (Voip) isto dela bez problema nakon aktivacije a kvaliteta zvuka mi niš lošija nego na mobu, nisam primjetil ni nikakva kašnjenja. Jedino od svega stoji i dalje da nis dobil kabel od HP za povezat printer i komp, u call centru kažu da je to službena politika HP pa nek im bude ima novih za sitne novce ionako bi si ga moral kupit jer metar koliko oni obično daju mi nije dosta. Isto tako i dalje mi nije jasno da su mi paket pustili pred vratima, dve ure nakon šta sam ga uneso je počela lagana kišica, ali to vjerovatno nisu krivi oni nego dostavljači iz Overseas Expressa.
BTW hvala svima koji su mi postali odgovore, router je malo teže nać po netu a većina stranica gdje je koliko toliko objašnjeno što i kako s njim nije na engleskom. Nadam se da će i ovaj router nać mjesto u ADSL bibliji za buduće samoinstalacije. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:17. |