![]() |
R350-r360
Koja je razlika između ove dvije jezgre?
Je li kod R360 samo poboljšan yield i kvaliteta čipa (veće frekvencije) ili su razlike dublje? Pitam zbog flashanja BIOS-a od 9800XT na moju. Potreban je R360 čip dok ja (provjereno) imam R350. |
Re: R350-r360
Citiraj:
Samo moraš dobro odabrati koji BIOS flashas. |
To sam pročitao na nekoj stranici.
Kaže da ako imam 9800PRO sa 128MB rama moram imati jezgru R360 ili neće raditi nakon moda. De nabaci ti par linkova s gujdom, BIOS-ima potrebnim za mod. Isto tako, grije li se više čip sa XT BIOS-om? Diže li BIOS voltažu čipu? I griju li se čip i memorija više ako dižem frekvenciju bez dizanja voltaže? |
Citiraj:
Bilo bi zgodno znati koju memoriju imaš, za početak, E-die ili vulgaris. Kaj se tiče flasha-ako ga flashas sa frekvama XT normalno da će se više grijati. Kad nađem link bum ti postal tu (za BIOS-e) a ti pogledaj za memoriju. |
Citiraj:
Imam Samsungovu memoriju: K4D26323RA-GC2A tj. 2.86ns (350 MHz). |
Citiraj:
Sa R360 stvar bolje hoda. Ako hoćeš flashati budem ti ja potražil BIOS i DOS disketu, bilo bi dobro i da imaš PCI grafu ako nekaj krene krivo:) Inače moddane BIOS-e imaš tu: http://my.tbaytel.net/panthor/files/ |
Citiraj:
Hoću sigurno imati artefakte ili se ne zna dok se ne proba? PCI kartica se može nabaviti. E sad, koju ja memoriju imam zapravo E-Die ili običnu te u čemu je razlika? |
Citiraj:
Na E-die je malo bolje rješen način rada same memorije, ali ti to nisu neke razlike. Skini si BIOS za vulgaris verziju i probaj. Ako ne znaš proceduru flashanja-viči:D |
Ma flashas i ako radi radi,ako ne vratis stari i gotovo,samo pazi da ne flashas sjebani bios kao sto se meni bilo dogodilo kad sam flasha moju grafulju,palim ja komp,a ono neka jebena turska abeceda plese po ekranu u plavoj pozadini,srce mi stalo,gasim komp i opet pali,stavljam disketu unutra i opeta pravim flash (ovaj put napamet jer onda debilna slova i dalje plesu po ekranu) i na svu srecu je dobro zavrsilo i sve je nakon toga dobro radilo.:D
|
Javim kad nabavim neko bolje hlađenje(nadam se prije kraja ljeta)...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:42. |