PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   GA-M55plus-S3G rev2.0 problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=109948)

feorge 08.06.2008. 23:02

GA-M55plus-S3G rev2.0 problem

Imam čudan problem,nekad se komp normalno upali a nekad nema bipa niti post ekrana,monitor samo blinka(vrti se cd rom i hardovi rade).
Primjetio sam da se komp odmah(ne baš uvjek )upali nakon što duže stoji ugašen.Ako stisnem reset ista stvar,nema bipa nema ništa.
Sve ovo se počelo dogadjati kad sam stavio novi FHB bios,(možda je to slučajnost). Posle sam bios vratio na FG ali stvar je ostala ista?Ponekad se upali i izbaci mi neki error u stilu please reset cpu settings etc.,mada je sve na defaultu,probao sam i reset biosa al ništa ne pomaže.
Kad se komp upali,najnormalnije radi bez rušenja i pregrijavanja,rade igrice i bilo koja zahtjevnija aplikacija.
Da li je možda riknula matična?????

Gigabyte M55plus-S3G
Athlon X2 3800+
2x1gb supertalent
sapphire 1950 pro
Maxtor 80gb sata
Seagate 250gb sata
Chieftec 550w

mislav_os 09.06.2008. 00:14

Pa probaj clear CMOS ili tako nesto...

feorge 09.06.2008. 00:16

probao sam,ne vrijedi

Crash009 09.06.2008. 00:53

cold boot?

von Schultz 10.06.2008. 00:44

HM - ista matična kod mene i totalno isti problem, samo kaj ja nisam ništa dirao bios...

mislio sam da je baterija - ali jok...

Upalim komp, i apsolutno se ništa ne događa... Disk je ok, stavio sam ga na drugi komp i sve radi, i ja briem da je do matične...

Jednostavno se sistem ne diže, a jednom prilikom mi se pojavio crni start up ekran i izbacio mi je istu stvar ko i tebi - nešto da validiram neke settingse u biosu... no to se desilo samo jednom, sad opet ništa...

Evoj mojeg topika - http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=109838

coconut 10.06.2008. 07:40

Imao sam cold boot nakon flashanja MA69VM-S2. Dobio novu ploču. I više nikad ne flasham Gb ploče ako rade kako treba. btw, moja nije imala zvučnik za beepove u bundleu pa mi ga je lik u servisu dao jer ih je imao punu kutiju.

von Schultz 10.06.2008. 14:36

Da, ali ja nisam ništa flešao, a očigledno imam isti problem ko i kolega iz topica...

anyone?

feorge 14.06.2008. 19:52

Da pokucam sad je več par dana ok,sve radi normalno.

pem7799 15.06.2008. 01:27

Ta ploca sigurno nije GigaByte-ov najbolji model.
Susidu nedavno krepala ista takva sa istim CPU, posli nekih 15 mj. od kupnje.
Nije imao nikakav beep niti sliku na LCD-u, iako bi se hdd i svi fanovi zavrtili.

Problem bi mogao biti u slabasnom cooleru na chipsetu.
Probaj drzati prst na tom hladilu par sekundi.
Ako przi po prstu (a przi), nabaci fan na chipset.

Tvoj problem pri bootanju bi mozda rijesila nova baterija.
"Maxell" baterija u Chipoteke dodje oko 6,00 kn.

A flashanje obavezno sa diskete...

mislav_os 15.06.2008. 15:37

Citiraj:

Autor pem7799 (Post 1057095)
Problem bi mogao biti u slabasnom cooleru na chipsetu.
Probaj drzati prst na tom hladilu par sekundi.
Ako przi po prstu (a przi), nabaci fan na chipset.

Ne znam,ali meni na mojoj Gigabyteici,ja ne mogu drzat prst na cooleru chipseta ni stotinku,pogotovo po ljetu,pa eto,opet sve super radi(da kcunem :D),cak sam je i OC-ao dobrano,pa nikad nista...Ali eto,ipak,nek proba nabacit neki vent nek puse :)

pem7799 17.06.2008. 01:56

Citiraj:

Autor mislav_os (Post 1057593)
Ne znam,ali meni na mojoj Gigabyteici,ja ne mogu drzat prst na cooleru chipseta ni stotinku,pogotovo po ljetu,pa eto,opet sve super radi(da kcunem :D),cak sam je i OC-ao dobrano,pa nikad nista...Ali eto,ipak,nek proba nabacit neki vent nek puse :)

Da bi ti sve nastavilo super raditi, a posebno MB, stavi fan na chipset
(mislin na GA-M55plus-S3G plocu).
Trosak od cca 20,00 kn, a izbjegavas iznenadno krepavanje MB, nemogucnost bootanja i slicna super-sranja...
Ne zaboravi, prekomjerna toplina bitno skracuje vijek elektronici.
Prekomjerna toplina obicno znaci temperaturu 60°-70° C koja przi po prstima.

von Schultz 21.06.2008. 20:25

Evo mene opet - i dalje ne radi, kupio sam prokleto novo napajanje, novu bateriju, stavio disk u drugi komp (u kojem radi normlano)... i ništa.... i dalje samo malo zašrota disk, slike nema, svi ventovi rade, ali se sistem ne diže...

Fakat sam lud više... ljudi pomagajte!!!

Dakle, još ostaje memorija (sumnjam), procesor (sumnjam) i matična...

Kaj da radim?

HHEEELPPP!!! Lud sam više...

btw. kuler na čipsetu je hladan...

Sve mi se više čini da budem trebal promjeniti matičnu... kaj vi mislite?

pem7799 22.06.2008. 00:16

Ako ti je cooler na chipsetu doista hladan (dakle ni vruc, niti topal ili barem mlak), vrlo, vrlo vjerojatno je otisla ploca.

Na onoj, ranije spomenutoj, susidovoj ploci, hladila na Northbridge i Southbridge su bila mlaka iako je ploca krepala (a CPU hladan iako ispravan).
Ta ploca je bila pod jamstvom, pa je zamjenjena za ispravnu, sto i tebi savjetujem.

Premda, provjeri onaj 4-pinski konektor napajanja kraj CPU.

feorge 22.06.2008. 13:23

meni malo radi malo ne,a kad se i upali izbaci poruku:
Warning!
Now system is in safe mode please re-setting cpu frequency in cmos setup

press F1 ,bla,bla

Vuco 22.06.2008. 13:45

Može biti i da ti se BIOS corrupt-ao (oliti poremetio :)).

Ajd ti to sve izvadi na stol, spoji najpotrebnije (CPU, 1 stick memorije i onboard VGA na monitor). Resetiraj BIOS tako da izvadiš bateriju van na 10min, prije toga ištekaj struju iz napajanja (da se potpuno isprazni). Vrati bateriju, spojit PSU i pokreni komp.

von Schultz 22.06.2008. 16:09

Citiraj:

Autor feorge (Post 1064616)
meni malo radi malo ne,a kad se i upali izbaci poruku:
Warning!
Now system is in safe mode please re-setting cpu frequency in cmos setup

press F1 ,bla,bla

To je i meni pisalo jednom kad sam ga upalio... jednom u nekih 20-30 pokušaja...

von Schultz 23.06.2008. 00:31

Evo, probao sam i clear CMOS, izvadio bateriju na par sati, isčupao kabel iz napajanja... i dalje ništa...

fakat sam lud više...

feorge 24.06.2008. 23:26

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1064642)
Može biti i da ti se BIOS corrupt-ao (oliti poremetio :)).

Ajd ti to sve izvadi na stol, spoji najpotrebnije (CPU, 1 stick memorije i onboard VGA na monitor). Resetiraj BIOS tako da izvadiš bateriju van na 10min, prije toga ištekaj struju iz napajanja (da se potpuno isprazni). Vrati bateriju, spojit PSU i pokreni komp.

ne vrijedi ni to,sve sam več probao stalno je isto

mOrgoth 25.06.2008. 11:21

Jedino sto meni pada na pamet je da ponovo pokusas flashat bios... (izgleda da ste ostalo vec sve probali..) Ako vam to ne pomogne, ploca je RIP...(ko zna sto je otislo na njoj ili je u procesu odlaska...) Nadam se da imate garanciju..

von Schultz 25.06.2008. 18:44

Woho, baš pogledao račun, garancija vrijedi do 10 mjeseca... koliko u vemilu traje okvirno servis?

Ovo neće nikome slati, ako je krapala, dati će mi novu i bok... odnosno uz nadoplatu neki drugi model...

Valjda...

Toni185 30.11.2008. 16:44

Ja imam isti problem kao svi ovdje, komp radi odlicno kad se formatira i upaljen je, radi super bez prestanka a kad ga resetiram i upali se pise windows system corrupt i treba kao repair.. i nece ga repairat samo formatirat..

Sta je na kraju bilo catalyst si dobio maticnu novu ili do cega je problem?? je sigurno do maticne? molim vas i ostali pomozite

PS. Probao sam stavit xp 4 puta, vistu x64 2 puta i neki put ok restart neki put isto monitor ugasen bez beepa... bi moglo biti do rama ili neceg ostalog?

nameless1 25.01.2009. 17:57

e ovako..meni je ovaj problem tjednima pio zivce,dok nisam malo googlo i naso stranicu od nekog lika koji je jako uvjeren da je on rijesio ovaj problem..standard cmos setup-halt on-i tamo izabrati no errors..to ubiti i pali,nece se vise pokazivat to please reset cpu....,al ja brijem da je to ubiti racku,da problem ostaje al komp vise ne izbacuje please reset bla bla bla...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:47.