![]() |
Bios password
Zaboravio sam password za bios, pa ako netko zna kako obrisati password...
radi se o laptopu HP530. Jedna od opcija je rastaviti laptop i maknuti bateriju no da li ima neki drugi(bezbolniji) način? |
Postoje "default" password-i koje proizvođač bios chipa ima. No, moram priznati da osobno mi nikada nije niti jedan upalio.
|
Skini Hiren's Boot CD. Na njemu imaš alata za skidanje BIOS passworda. Svi se pokreću direktno sa cd-a. Meni se čak pokreću bez da sam u BIOS-u podesio da je cd prvi boot device.
INfo: http://www.hiren.info/pages/bootcd |
Citiraj:
pomaže li i erd comander??ili je on smao za zaboravljene win pasworde. |
Nažalost nemogu boot-ati cd, tako da ništa od hiren's-a...
Neke druge ideje? Nešto, neki program iz windowsa? |
Čekaj. Jesi probao sa Hiren's-om ili nisi?
|
Citiraj:
|
Neki BIOS-i imaju u sebi opciju da kad stisneš esc dok se laptop pali, onda izbaci boot menu u kojem možeš odabrati otkud hoćeš da boota. Probaj jel to radi, ako ideš s Hirenom pokušavat
|
odmah čim upališ lap, na POST screenu pritisni F12, ili pogledaj koja već tipka za odabir bootanja.. postaviš na cdrom, staviš hirens i riješiš problem..
|
Probat ću pa javim....
|
Citiraj:
|
I na ovaj nacin bi se mogao resetirat BIOS iz win.
Start-->Run-->command.com debug (ENTER) - A (ENTER) MOV AX,0 (ENTER) MOV AX,CX (ENTER) OUT 70,AL (ENTER) MOV AX,0 (ENTER) OUT 71,AL (ENTER) INC CX (ENTER) CMP CX,100 (ENTER) JB 103 (ENTER) INT 20 (ENTER) (ENTER) G (ENTER) Q (ENTER) |
Stisni F9 i odaberi bootanje s optičkog uređaja...
|
Hvala na F9 tipki, no nazalost ni jedan program na hirensu mi nije pomogao ili ga ne koristim na pravi nacin...
Netko moze preporuciti i opisati koji program i kako... A i ona fora iz debug-a isto ne funkcionira.... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:40. |