![]() |
2600xt, pregrijavanje
Ovako, radi se o grafickoj club 2600xt 256mb ddr4 staroj 6mjeseci. U zimskom i proljetnom periodu su se temperature kretale oko 52 stupnja u idle i do 68 stupnjeva u loadu na 40%brzine ventilatora. Ovih dana su mi temp komponenata skočile za 5,6 stupnjeva, a nakon pola sata obliviona mi je danas everest očitao 88stupnjeva na grafickoj (u idle-u je neznatna promjena oko 58C). Istina, kučište mi je neko šroteks midi bez ventilatora, ali mi svejedno nije jasan skok za 20C u odnosu na 5C na ostalim komponentama. Ako podignem brzinu venta grafe na 60%, ohladi ju za nekih 6 stupnjeva, ali je buka venta nepodnošljiva. Imate li kakav savjet što da napravim, mislim stavio bih ja neki ventilator da puše po njoj samo mi je kučište takvo da ga ne mogu ugraditi da direktno puše po grafi. Temperature ostalih komponenata su u normali.
Da, graficka nije klokana i sve ostale komponente su na defaultu |
Skini hladnjak sa grafe i promjeni pastu kao prvi savjet.
Onda ako te ne zadovolji uvijek je dobro staviti jedan hladnjak ipod da puše. A treći savjet je kupnja drugog hladnjaka. |
Citiraj:
|
Možda zato jer današnje midrange i highend grafe nisu najmenjene da rade u šroteks caseu bez ventilatora? Danas je jedan dodatni 120mm vent standard na MINI tornjevima, na MIDI su već 2 komada (koji su preporučeni već i za entry level gaming strojeve) a big toweri i neki gamerski "power" MIDI tornjevi imaju i po 4-5 120mm ventova na sebi i ventilirane prednje maske cjelom visinom i sl "sitnice" pa sam procjeni... :kafa:
Da znam da nigje ne piše točno specifikacija u kakvom caseu se treba konfa imati ali upravo to ti spada pod "ugrađivanje od stranje stručne osobe" da nebi bilo problema sa kuhanjem... Makar je pitanje imaš li posebnog razloga za paniku ako nema simptoma u vidu blesiranja... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:31. |