PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Seagate Barracuda 7200.11 320 GB problem? ‎ (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=108573)

Darkec 24.05.2008. 15:30

Seagate Barracuda 7200.11 320 GB problem? ‎

Evo kupio jučer u adm-u novi Seagate Baracuda 7200.11 320 GB no kad sam ga instalirao ( u kućište) BIOS ga ne vidi...štoviše detekcija traje po 5 min( na početku sam mislio da mi se smrzava komp) no ‎kad to prođe opet ništa... imam Epox-ovu ploču EP-8RDA6+PRO koja ima dva SATA kontrolera ... Jedan on Nvidie( može primit do dva SATA uređaja - defaultni kontroler-bar koliko ja mislim ), a drugi Silicon Image ( koji prima do 4 SATA uređaja) ...
BIOS je uredno apdejtan tj. zadnji update koji je bio. bio je 2.8.2006.

Kad ga spojim na Nvidin kontroler on ga ne vidi , no kada je spojen na Silicon Image ovaj ga prepoznaje i kaže da " uređaj nije valjan " ?
Uđe ( tj. ja uđem) u BIOS od Silicon Image ( matična ima 3 BIOSA... jedan defaultni, drugi od Nvidinog kontrolera-koji se ne pali tj. sam bi se trebao upalit kad prepozna SATA uređaj , i treći od Silicon Image-a) koji se nakon toga jednostavno "smrzne". :stoopid:

Komp ima još dva IDE diska...
U Windowsima pod Device menageru vidi neki uređaj, čak ga i svrsta pod disk drives no ne vidi ga u kompjuter menegmentu i my computeru!
Kad kliknem na njega nemam nikakvih podataka o njemu...:stoopid:

Ovo je prvi moj SATA disk. Na matičnoj nisam testirao neki drugi SATA disk.
Ovaj disk nisam testirao negdje drugdje. Disk je novi i neformatiran.
Dali je disk "u banani" , dali je matična u banani ili sam ja u banani(možda nešto radim krivo?) ???:stoopid:

Codiac 24.05.2008. 15:41

Administrativ tools
disk managment
initilize disk
format.

Darkec 25.05.2008. 09:12

...ok...hvala. Windowsi ga sad vide i u windowsima radi normalno... ( hard je formatiran i radi normalno) ALI! Problem sa BIOS-om i dalje ostaje i sve mi se smrzne( kad uđem u BIOS matične ) kad je taj hard uštekan. Isto se se događa i sa Silicon Image BIOS-om. Jednostavno imam filing da tipkovnica otkaže. Tipkovnica je usb.
Kad recimo hoću instalirat friške windowse tipkovnica isto ne šljaka. Kad imam onaj ekran gdje mogu birat dal da se winowsi pale u safe ili normalnom modu isto nemam mogućnost izbora. :wtf2:

To se događa bez obzira dali su druga dva IDE harda uštekana.
Kad je taj hard ištekan sve noramalno. Tadođer kao što sam već prije rekao Nvidin kontroler ga uopće ne vidi , a Silicon tvrdi da "device is not validate " il tak nekaj slično... fakat mi nije jasno...
Mislim da ću morat hard probat na nekom drugom kompu il neki drugi SATA na svome...

Buger 25.05.2008. 09:37

ajd kad uđeš u windowse, sa HD tuneom pogledaj ima li disk bad sectora

zamijeni SATA kabel
btw. ovi diskovi previše crkavaju, već nekoliko na forumu ih je riknulo, rekao bih nekih 40-ak%, na stranim forumima također problemi sa ovim diskovima...

Darkec 25.05.2008. 09:49

...ok jesam. HD Tune kaže sve ok!
Kablovi zamjenjeni ...ništa....sve po starom... Inače ovi programčići su mi svi rekli da je sve perfektno!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:40.