![]() |
Saphire 9600xt
Danas igram ja pejnkilera i naravno sve mi je na high itd uglavnom zatrza mi slika ja ono sto bi moglo biti i onako iz znatizelje alt tab i propertis od grafe a tamo temp laganih 54C!!!
Overdrive je bio on mem na 526 mhz i temp 54c e sada ja neam pojma sto je otislo inace prekjucer kada je temp vani bila 30stupnjeva u sobi 35 meni je grafa sa overdrajvom bila na 44c(prosjek) Bez overdrajva je na nekih 47 !!!! Ajde dajte neke savjete sto je otislo ili sto ga je puknulo? |
Nisam nikad mjeril jel ne mogu na svojoj, al po vrucini i pogotovo u slabije ventiliranom kucistu, mislim da 54 nije nis opasno.
|
Kak si izmeril temperaturu(koju program ili imaš sondu zaljepljenu na grafi)?
|
pa ono propertis advanced i tamo piken overdrive i imas graphic procesor temp i na koliko ti je mhz memorija...
Meni se zna dici sada do 57 kuciste je dobro ventilirano neznam sto ga jebe ajde ekipa pomozite :/ |
ma kaj ti je pa to je super niska temp za grafu
kod ovih novih je 70 normalno pogotovo po ljeti grafe su se uvijek dosta grijale samo si nisi to nigde mogel za pogledat za razliku od proca |
Moja Gigabyte 9600XT radi na 38C poslje igranja.
|
Citiraj:
|
Da pojasnim neke stvari prvo prije tri dana znaci kada je vano bilo plus 30 meni je grafa nakon 12 sati gejmanja bila na 44 c
A danas nakon pola sata igranja se temp popela na LAGANIH 57c sa time da je danas jedno 15 stupnjeva manje od jucer . E sada mem mi je inace na overdrajvu na 526 ali kada se digne iznad 45 c pada overdrajv na 513 a na 50 stupnjeva se vraca na 500mhz Sto ja NEZELIM! E sada koji je kurac mogo otici ja mislim da je jedino mogo kuler ali kuler radi da se nije pasta ona ispod spekla pa sere ajde vi sto volite modati dajte neki koristan savjet plz... Mislio sam kupiti onaj vga silencer onaj rev3.0 koliko to pomaze koliko bolje hladi ocu racunice a ne teoriju hvala. Malo mi je post bahato nastrojen ali sam JAAAAAKO zivcan i nervozan jer nesto neradi kako treba a ja se trudim ko isus da to poravim i nema ucinka stoga plz HELP! Inace cim pocnem igrati pejn LAGANO se digne na nekih 54c izadjem iz pejna na 38c sada radi ma jebem ja mater njoj... Odo po cekic u garazu....:rambo: :rambo: :fuming: :grrr: |
Lakše malo, ipak je to samo grafa:)
Prvo bih probao isključiti Overdrive i ručno naštelati frekvu kartice na 526 i opaliti uru Painkillera (što znam da će ti teško past:D). Moguće je da je senzor prolupao i daje krive vrijednosti. Zato robaj metodom "prst na kuler" vidjeti jel zbilja toliko zagrijana kartica. Moguće je da se kuler malo odlijepio od površine GPU-a, probaj ga malo pritisnuti, možda ima lufta. Ali definitivno preporučam Silencer, bolji je od bilo kojeg stock hladnjaka (osim Ultimate Editiona:D) u pogledu buke i hlađenja. |
1 privitaka
Nakon sat igranja UT2004 temperatura je 35C.
|
Eh-Overdrive je ATI najavljivao za 9600XT kao jednu od većih prednosti, ali stvar je sljedeća:
Ufatili konačno jednog inžinjera iz ATI-ja zločesti novinari pa ga pitaše vako-čuj ti mulac jedan, kaj ti nas zajebavaš sa tim forama, kaj smo mi vesla sisali???...GDJE je na kraju taj senzor...u procu, na procu...??? A on će njima vako:mrmlj...pa znate...nije ni u ni na...ali je BLIZU:D :D :D proca... Mislim ono... Blizu:clap: Tako da, koliko je to očitanje precizno-maci na rep najvjerovatnije. Kaj se tiče temperature-ni meni se nije spuštala odmah kad je zahladilo, nego nakon dva dana i to tek kad sam ga isklučio iz struje kompletno na 8 sati... Moj je savjet svima da si skinu RadLinker 1.010 , ili zasebno ili u novim Omega driverima(trebali bi izaći večeras) i da si napravite seting sa svaku igru ili aplikaciju. Dakle-i GL ili DX postavke, clock proca i memorije itd... http://www.majorgeeks.com/download4156.html Taj je najnoviji. Pa isključiš fino Overdrive i svaku igru si narihtaš kako hoćeš. Basic RadLinker Guide http://www.driverheaven.net/showthre...threadid=38087 |
Da super!! instaliro sam nove drivere i nes ne radi dobro u igri Thief 3, ima problema sa svjetlom pa sam moro opet stavit stare drivere!! :mad:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:32. |