![]() |
problems by:9800Pro
Evo , konačno sam uspio nabaviti svoju novu Sapphire ATI Radeon 9800Pro grafulju te tako staru mx420 donirati u humanitarne svrhe (čitaj:susjedu)... :D
I tako ju ja sa zadovoljstvom instaliram , nasnimam drivere sa cd-a a kad ono, kad sam restartao komp radi drivera , zapazim na ekranu čudne,male , iritirajuće greškice, tipa :nejasne ikone, nekakve okomite crte po desktopu , itd. Tada sam pokrenuo 3DMark2001 SE , a kad ono u testovima, kao da su se svi poligoni ili koji vec vrazi spomjesali , oni natpisi između testova uopće se ne mogu pročitati ... Zatim pokrenem FIFU 2004 , i nasred utakmice me jednostavno izbaci iz igre i vrati na desktop, isto tako i u dr. igrama. Probao sam reintalirati drivere,DirectX no ni to nije pomoglo. U čemu je problem , pitam ja vas ??? Ima ko kakvu ideju kako rješiti taj problem ??? unaprijed hvala ... P.S. Temp. matične =38 stupnjeva , CPU = 45 stupnjeva Jel to normalno za moj komp ??? |
Skini zadnji BIOS za svoju ploču ako nisi.
Skini drivercleaner tu: http://www.driverheaven.net/cleaner/ i očisti svo smeće, i od Nvidie i od ATI-ja. Ako treba i normalno i u safe modu. U BIOS-u isključi Fast Write. Onda drivere za ploču, pa DX, pa drivere. Najbolje Omega drivere-ima najmanje problema. Napon AGP-a na 1.6v |
nisam ati-ejavac ali mislim da znam o čemu je riječ >> zločesta nvidija ostavlja djelove svojih drajvera u kompu čak i kad ih uninstaliraš i zato ti treba neki programčić tipa : Detonator Destroyer
imaš ih par ovdje >> Link naravno ovo je u slučaju da nisi formatirao disk nakon što si stavio aticu |
HEHE jelc uzeo si mi riječ iz usta :beer:
|
Citiraj:
Zasto napon na 1.6, ako je po defaultu 1.5? |
Citiraj:
|
Puno hvala svima , driver cleaner je rješio problem ... :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Grafa ako joj nisu sve komponente kako treba ili je mrvicu lošije napravljena i zahtijeva barem 1.6v. A da ne pričamo o tome kako različite ploče daju različite napone. |
Citiraj:
A ja bar s naponom nemam problema, Epoxov USDM kaže da je Sadašnji Vagp 1.498V -1.50xV tj varira ali ne previše. |
Ja stavio i Vga Silencer i još uvijek sranja i artifacti...bemti...prvi ATI s kojim imam problema...vjerojatno memorija...ako ATI sve prisiljava da se drže referentnog dizajna glede hlađenja, ne čudim se što ih je hercules odjebao
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:05. |