PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   2.5" hard u IcyBox ladici - corupted and unreadable.. (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=107968)

Gabre 18.05.2008. 19:11

2.5" hard u IcyBox ladici - corupted and unreadable..

uglavnom, imam u IcyBox 2.5" ladici WD disk ATA od 80gb.. sve radilo ok, odem doma i spojim ga na stariji komp (celelron 850, nešto rama itd), javlja mi da može raditi brže jer je spojem preko USB 1.1 sučelja, no radi.. i tako ga dva puta spajao, i mislim da se čak u radu dogodilo da mi bacio neki error "ne može zapisati na destiantio, tako neko sranje"..

ja ga zgasim, ponovno ga uštekam, i kad ono baca error:

K:/is not accesible The file or directory is corrputed and unreadable

najprije sam pomislio da je crklo kućište, no onda sam ga spojio preko onog adaptera 2.5 na 3.5", disk se upali i vrti, no kad u win exploreru kliknem na njega, baci mi taj error...

koji vrag se dogodio? imam na njemu 70gb podataka koje ne želim izgubiti, a pogotovo fotke koje je cura donijela sa putovanja i fotke neke svoje rodbine koje su joj jako bitne.

dajte savjete s čim povuć podatke s njega, uputite me na neki software, bilo šta..

hard je pod garancijom u optimi, to nije problem, ali meni trebaju ti podaci...

HELLPP :(

yedwy 18.05.2008. 19:29

Čekaj sistem ga inače normalno vidi? I parrticije u veličinu samo nemožeš pristupiti ili kaj?

inače probaj sa Get Data Back za NTFS ili FAT32 (što je već gore) ili nekim sličnim progijem...

Gabre 18.05.2008. 19:37

sistem vidi hard, ali kad kliknem na njegovu ikonu izbaci mo gore navedeni error.. ne vidim particije, samo piše Local disk i to je to.

Disk samo postoji u win exploreru, no niti mogu vidjeti koliki je niti ništa.. samo baci taj error...

yedwy 18.05.2008. 20:00

Uzmi recovery program i udri, druge ti nema... :kafa:

jonyb 18.05.2008. 20:01

frend imao sličan slučaj, i na kraju otišla ladica, zamjenio je i sve sada radi

Gabre 18.05.2008. 20:10

da, ali meni neće ni kada ga spjim direktno u komp preko adaptera.

sad tražim po netu, i vidim da ima i puno drugih sa sličnim problemom i to baš kod WD diskova.. znao sam da sam trebao uzet neki drugi, ali mi nije dao vrag mira..

jedan je riješio sa chkdsk.. da li mi može tko objasniti kko se s njim radi..?

yedwy 18.05.2008. 20:20

Hmm čuo sam od raje da Wd zna loše reagiratina gubitak napona ali nisam znao da je ovako prgav... :stoopid:

Anyway checkdisk - samo otvoriš command prompt i upišeš chkdsk i slovo diska npr e: /F i čekaš da završi...

Joke 18.05.2008. 20:41

@Gabre za chkdsk kako ga pokrenut: http://www.updatexp.com/windows-xp-chkdsk.html
naredbe za istog:http://www.computerhope.com/chkdskh.htm

Gabre 19.05.2008. 21:45

ok, uspio spasiti podatke sa get data back programom, no chekdisk neće da radi?! pokrenem ga iz comand prompta - ništa, otvorim properites tog diska/tools, error checking kvačica, i ništa..
ne reagira, ne pokreće se ništa..?

Dizel 19.05.2008. 21:51

A kako ga vidi Total Commander?

Gabre 19.05.2008. 21:58

ne koristim total comander, a i ne vidim razloga da bi ga on vidio drugačije kad ga ni win explorer ni acronis ne vidi nikako nego kao "local disk".

Dizel 19.05.2008. 22:01

Meni je TC neke USB stikove bez problema citao, a explorer ni pod razno.

Joke 19.05.2008. 22:14

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1033571)
ne koristim total comander, a i ne vidim razloga da bi ga on vidio drugačije kad ga ni win explorer ni acronis ne vidi nikako nego kao "local disk".

U disk managment ga ne vidis?Je li s tim imenom "Local disk" ima i svoj drive letter?

Misek_Chipsy 19.05.2008. 22:50

jesi probao format?

ja sam imao isti eror na kartici memorijskoj....uglavnom radilo se o virusu koji prepisuje neki fajl da onemogucuje pristup....desni klik-> scan with avast---> delete nadjeno...i rjesilo je problem

dok sam na stiku imao I/O eror i dijagnostika je bila sprzena elektronika....al to tu mislim da nije slucaj

Dizel 19.05.2008. 22:54

Format i eksplicitne slikice baj baj. Ovo nije smisao ovog threada ;)

Gabre 21.05.2008. 00:24

evo ga uspio formatirati, i sad ga normalno prepoznaje, no nekako ponekad kao da škljocne nešto u njemu... malo me straši taj zvuk..

možda da ga odnesem na reklamaciju ipak...

idem ga bubnut u ladicu pa vidit što će bit...

jonyb 22.05.2008. 22:10

da sam na tvojem mjestu izreklamiral bi to odavno...

Gabre 23.05.2008. 21:32

e, ma nisam bio u zg, danas se vratio, u optimi sam uzeo hard, kakva je procedura sa reklamacijama kod njih, pošto su online shop, da li nosim njima ili što?

nisam ga mogao nositi nikuda dok nisam izvukao podatke s njega, sad kad sam to napravio, ode put servisa... ali di...

Gabre 29.07.2008. 01:32

evo mi se opet dogodila identična stvar sa ladicom i hardom unutra,

ne kužim što mu ovaj komp napravi ili ova ploča, (celeron 850mhz, beka DFI ploča USB 1.1) da ga tako začas ujebe da više ne mogu pristupit nikako disku..

uff... jel taj hebeni WD toliko osjetljiv na struju iz USB utikača..?

Dizel 01.08.2008. 11:05

Cek, jel ti IcyBox nema poseban adapter za napajanje ili struju sisa preku USB-a?

A i ako nisi vec, razmisli o updejtanju drivera za southbridge, tj intel chipset drivera...ako je intel chipset, naravno. Ako je VIA Apollo onda ga mos jebat lagano.

Gabre 10.08.2008. 01:10

izgleda da je bila stvar do starog čipseta i srkanja struje samo preko usb-a (btw, stari 1.1 standard).. ladica mi nije došla s dodatnim strujnim adapterom, iako ima rupicu gdje se može ukopčati :hitthewal:

coconut 10.08.2008. 07:44

Jesi li dobio dodatni kabel koji možeš ubosti u drugi usb port da imaš dovoljno struje? Ubodi i njega pa vidi kako se disk ponaša. Imam externo kućište IcyBox IB-251U i u njemu 80Gb IDE Samsung. Nikad nisam imao potrebu za dodatnim kabelom i uredno mi radi u firmi na konfi sa P3 1GHz s370, 256Mb SDRAM, usb 1.1 i nekim šroteks 300W psu.

igor106 23.08.2008. 16:17

Citiraj:

Autor coconut (Post 1107915)
Jesi li dobio dodatni kabel koji možeš ubosti u drugi usb port da imaš dovoljno struje? Ubodi i njega pa vidi kako se disk ponaša. Imam externo kućište IcyBox IB-251U i u njemu 80Gb IDE Samsung. Nikad nisam imao potrebu za dodatnim kabelom i uredno mi radi u firmi na konfi sa P3 1GHz s370, 256Mb SDRAM, usb 1.1 i nekim šroteks 300W psu.

moze isto i USB hub s napajanjem. Ja samo moj kupio u Šrotu prije godinu dana, 4 porta cca 120kn. sad su valjda i manje...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:31.