PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Užasan šum (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=107626)

Guls 15.05.2008. 09:25

Užasan šum

Pozdrav forumu

imam problem. nedavno sam kupio računalo Gigabyte m56-S3, 5000+, 2 gb ram ..... i Logitech X-210 zvučnike.

Od početka korištenja znalo se dogoditi da nakon što loada windowse, pojavi se neki iritantni zvuk šuma iz zvučnika i to dosta glasno. Znao je potrajati par sekundi i onda nestati. Sad se to pojačalo i svaki put kad se dignu windowsi, zvučnici konstantno šume cijelo vrijeme dok se ne ugase windowsi.

ako otpojim konektore, šum nestaje.

pokušali smo spojiti druge zvučnike, ista je stvar.

očito je do ploče i zvučne na ploči. e sad, što radit? jel se mora nosit u servis ili to mogu doma sredit? ima tko iskustva?

jer ne da mi se čekat mjesec dana dok mi doklepaju matičnu s popravka 8kojeg vjerojatno neće ni biti)

yedwy 15.05.2008. 09:44

Koje napajanje imaš na toj kanti? Probaj s nekom drugom zvučnom, imaš onih CMI baziranih za 50ak kn...

Guls 15.05.2008. 09:53

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1029230)
Koje napajanje imaš na toj kanti? Probaj s nekom drugom zvučnom, imaš onih CMI baziranih za 50ak kn...

napajanje je codegen 400w... a takve slične konfe ima još par ljudi, njima se pak nikaj ne događa sa zvučnicima.

zvučna mi je jedino rješenje, danas ću se zaletit i kupit nekaj... al terratec ili nekaj. ne bi baš cmi rješenja.

Kristijan_7 15.05.2008. 10:15

Redom:

1. Pogledaj da li su plugovi "all the way in"
2. Disable/ Mute - Microfone/ Line in
3. Disable Digital Audio output
4. Zadnji driveri za onboard zvučnu
5. Diseblaj PC beep - zna i on stvarat probleme

Guls 15.05.2008. 10:20

Citiraj:

Autor Kristijan_7 (Post 1029253)
Redom:

1. Pogledaj da li su plugovi "all the way in"
2. Disable/ Mute - Microfone/ Line in
3. Disable Digital Audio output
4. Zadnji driveri za onboard zvučnu
5. Diseblaj PC beep - zna i on stvarat probleme

well

ovo prvo moram priznat da nemam pojma na kaj misliš

ovo drugo - jesam

treće jesam

4 valjda jesam

pc beep?

Kristijan_7 15.05.2008. 10:28

Control Panel -> Sound and Audio Devices -> Advanced -> Options -> Propertis -> Lock PC Beep -> OK (ili samo stavi kvačicu, pa mute u prozoru PC beep)

A za ovo prvo, provijeri da ti nije neki konektor sjeo skroz do kraja. Znam da vjerovatno jesi, al ipak...

yedwy 15.05.2008. 12:08

Citiraj:

Autor Guls (Post 1029240)
napajanje je codegen 400w... a takve slične konfe ima još par ljudi, njima se pak nikaj ne događa sa zvučnicima.

To zapravo baš ništa ne znači što se "njima ne dešava ništa" ali nema veze sad...

Inače nadam se da si probao te zvučnike s nekim drugim izvorom zvuka - youst in case...

Citiraj:

Autor Guls (Post 1029240)
zvučna mi je jedino rješenje, danas ću se zaletit i kupit nekaj... al terratec ili nekaj. ne bi baš cmi rješenja.

Kako oćeš ali ja bome nebi grlom u jagode išao spičit parsto kn za zvučnu da nisam 101% siguran da je ona u pitanju, a i onda mi nije jasno zašto nebi jednostavno zamjenio cjelu ploču...

Inače vidim da imaš VIVO grafu pa provjeri da nije kakva klaona između zvučne i grafe u pitanju...

Matt 15.05.2008. 12:12

Nemoj kupovati bezveze zvučnu. Ako imaš garanciju, reklamiraj.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:39.