![]() |
zvuk preko tv tunera
Jučer sam ugradio TV karticu Leadtek TV200Xp EXPERT i zvuk mi ne radi dobro naime ne mogu pojačavati i stišavati ili uključiti MUTE. Isto tako snimljeni fileovi su mi bez zvuka . Izgleda da nisam nešto dobro spojio. Audio out s tv kartice sam spojio na JCD1 konektor na matičnoj, tamo jedino paše po broju priključaka (4).
Matična MSI 845E Max2 s integriranom zvučnom karticom. |
davno sam imo tu karticu, pa govorim napamet, ali...
imas u softveru koji si dobio s karticom da namjestis audio ulaz (input) tamo stavi da vuce sa zvucne |
a jesi li skarticom dobio onaj mali kabel koji na oba kraja ima musku bananu (3.5 mm stereo) ?
ako jesi spoji njega na tv karticu di je to predvidjeno (vjerojatno odma do rupe za antenu) a drugi kraj u line in zvucne (svjetlo plavi) na tv kartici nemoj ga ukopcat tamo gdje bi treba daljinski jer su isti konektori |
Re: zvuk preko tv tunera
Citiraj:
|
Citiraj:
a kakva bi banana inače bila ? |
a moze bit i dvospolna
|
Probaj ici u taskbar u volumen adjustment (valjda se tako pise)....iako pretpostavljam da to nije,ali kod mene je bio slucaj da mi je bilo ukljuceno MUTE...:clap:
|
Ukopčaj sa kabelom kejeg si dobio u kutiji zvučni izlaz sa kartice na AUX ulaz na matičnoj, a zatim u postavkama softvera za TV,stavi da uzima zvuk sa AUX ulaza i to ti je to.
Za svaki slučaj pogledaj u Volume Control-u je li ti AUX Mue-iran. |
hvala svima!!!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:27. |