![]() |
Problem sa gašenjem kompa :(
Pozz,
Slažem si prvi HTPC i do sada sve više manje štima osim jednoga VELIKOG problema. Kada želim ugasiti komp koristim daljinas Trust RC-2400 stisnem na tipku power i komp se ugasi nestane slike ali ostanu raditi svi ventilatori i zelena led dioda STALNO blinka ??!! Kako da ga ugasim ? Probao sam resetirati bios, stavio novu verziju mijenjao postavke u ACPI (S1 I S3), ali se preko daljinca neče ugasiti jedino se da ugasiti "normalno" na shut down. Inače koristim Vista MC a ploča je Gigabyte GA-MA780M-S2H U čemu bi mogao biti problem ?:hitthewal: |
Mozda ti ode samo u standby. Pogledaj postavke, namjesti kada stisnes tipku power, da ode u shut down
|
Citiraj:
E sada pošto nema nikakvih programa ne mogu ili neznam da promjenim postavku na daljinskom za tipku power da gasi komp sa hibernate :smoke: |
ma pipe je mislio desni klik na desktop-properties-screensaver-advanced-advanced i onda ovo dole sve stavi na shut down,
jer tebi daljinac vjerojatno baci PC u standby, a u biosu ti je S1 pa rade ventovi. http://pce.hostili.com/images/new-1crj7_thumb.jpg a ako ipak želiš koristiti standby, no bez da ti rade ventovi, namjesti u biosu S3. |
Na poslu sam sada al čim dođem doma idem probati pa javim.
A znam da sam se igrao sa S1 I S3 i nije mi davalo rezultate al ču probati još jedanputa. |
pa pusti onda S1 i S3 na miru :)
prebaci na shut down u onom izborniku sto sam ti slikao i to je to. inace, u bilo kojem standby modu(s1 ili s3) ce ti blinkati ledica na kucistu, pa ako te to smeta, moras ju odpojiti sa mbo :) |
ŠLJAKA ŠLJAKA HURAAAAA :care:
prebacio sam u power options/system settings gdje pita When I press the sleep button: HIBERNATE a problem je bio što mi to prije nije nudio ( nakon instalacije SP1 ) več samo "Do nothing" ili "Sleep" a cijelo riješenje je ako netko bude imao istih ili sličnih problema sljedeče: otiči u Accessories i pokrenuti Command Prompt te ukucati powercfg.exe /hibernate on restartati komp i hibernate je opet tu :dajpivu: Hvala svima na pomoči :chears: |
super da ti radi :)
čudno da ti je nudio samo sleep i do nothing, morao bi nuditi i shut down i ask what to do... no mogao si i upaliti hibernaciju klikom miša, samo iduci tab u onom 'Power' izborniku, problem je bio u tome što ti je ovo iskljuceno, a ti si to upalio putem command prompta, ista stvar samo drugi nacin ;) http://pce.hostili.com/images/new-11nxc_thumb.jpg |
Kak si zadovoljan tim daljinecem, mislim na koristenje u Vista Media Centru?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:54. |