![]() |
Skidanje coolera
Kako se najlakše može skinuti cooler sa starije grafičke tj. onaj koji je zalijepljen na gpu ?
|
...
Ja mislim da trebas malo jace otkinuti..bar sam ja tako skidao pasivnjak sa NB-a
|
Zagrij pasivca fenom i polako ga mrdaj sve više i više dok ne otpadne.
Neće kartici ništa biti,zagrijavaj ju nekoliko minuta pa tek onda skini. |
stavi grafu u freezer 10ak min
i sa srafcigerom ili drugom polugom samo digni cooler (pritom stavi neku plastiku na PCB da ga ne ostetis) |
Mislim da nije logićno sa fenom omekšavat "žvaku" ispod hladnjaka. Bolji pristup bi bio pomoću frižidera.
Jer ako se grafa grije i onda skida cooler... šta je onda u realnom svijetu? Dok igraš igricu, grafa se dosta ugrije i po tvojoj logici cooler bi sam otpao. Možda sam u krivu, nisam nikad probao |
Citiraj:
|
Ja bi rađe skalpelom pa malo-malo...ne bih baš grafu u zamrzivač.
Kakve su kvalitete današnji elektroliti-bap im ne treba još i smrzavanje:) |
ak ima Mile garanciju, sam nek stavi u freezer.
sta sam ja sve radio s ovom svojom grafom, a jos radi.... jedanput sam je prek noci zaboravio u freezeru :D a dok sam skinuo cooler, uzeo sam fini smirgl i izsmirglao GPU da bude ful glatki, ona slova ati se vise ne vide :D |
Ja sam sa fenom za kosu više puta skidao pasivnjake, i ništa nije riklo :rolleyes: a pasivac se skinuo
|
Na svojoj Asusici sam skinuo bez ičega (a hladnjak je u komadu preko GPU i memorije). Malo po malo cimaš lijevo/desno dok ne popusti. Ali moraš pažljivo, kao s ženom. Gurneš prejako i pupušio si priliku:D
|
Nemam garanciju pa ne bih htio sjebati karticu, najvjerojatnije ću probati s fenom i "cimanjem". Inače baš mi je sinoć crkao komp (najvjerojatnije matična) pa odgađam eksperiment za koji dan.
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Otvoriš nož skalpera malo više, pa lagano uguraš između hladnjaka i čipa. Dovoljno je samo da načmeš pastu (ljepilo), pa oslatlo skineš kao od šale.
|
Ne možeš skalpel staviti između hlanjaka i GPU-a jer je to tanak(relativno) sloj paste pa ćeš se samo bez veze zajebavat.
|
Upravo mi je stiglo Zalman termalno ljepilo za novi (pasivni) cooler. Sutra operacija i izvještaj.
|
ako se ne javis, znamo sta je bilo :beer:
|
Staviš u antistatičku vrećicu, pa u frizer na 15 min, cooler ide dole bez upotrebe sile !
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:06. |