PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Igre počnu pa se blokira i vrati se na desktop kao da ništa nije bilo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=10561)

ivan OS 30.05.2004. 02:12

Igre počnu pa se blokira i vrati se na desktop kao da ništa nije bilo

Instalirao sam TOTAL MANAGER 2003 I COMAND &CONQUER GENERALS I MAX PAYNE 2 i sve bude u redu i onda se desi blokada i komp se vrati na desktop kao da se ništa nije desilo.
OS:win xp pro sp1a,svi critical update-ovi,skoro svi mogući recommended update-ovi instalirani.
HARDWER: athlon 1200 mhz 266
2*256 mb 2100
biostar m7mia
hercules kyro 2 4500 prophet
30 gb 7200 rpm maxtor
ps:počnem igrati i nakon par minuta sve ode u k.... :fuming:

tor 30.05.2004. 11:07

Citiraj:

skoro svi mogući recommended update-ovi instalirani.
Ovo ti i nije baš najpametniji potez. Dovoljeno je SP 1a.
Kyro je znao imati problema s određenim driverima. Koje si stavio? Napravi reinstal lagani drivera od MBO, dir X i grafulje pa vidi. Negdje te jebe nešto u driverima.

ivan OS 30.05.2004. 12:12

Citiraj:

Originally posted by tor
Ovo ti i nije baš najpametniji potez. Dovoljeno je SP 1a.
Kyro je znao imati problema s određenim driverima. Koje si stavio? Napravi reinstal lagani drivera od MBO, dir X i grafulje pa vidi. Negdje te jebe nešto u driverima.

Znači da ne stavljam te recommended update-ove nego samo critical ili samo sp1a?Dao sam si truda pa sam opet reinstalirao windowse.Ne vjerujem da je od grafičke driver pošto ga koristim već 6 mjeseci ali tko zna,iskreno rijetko sam igrao igre.Začudo serious sam ne izbaci a upravo idem instalirati dx9.0b s windows update stranice.A za MBO su mi driveri već u xp-u,nisam instalirao nove,agp 761 chipset.Samo zvuk mi je na matičnoj jer sam iščupao 5.1 zvučnu(ako se sjećaš upravo si mi ti dao taj savjet da probam vaditi stvari van i nestalo je serious error)da nije zato iako sumnjam?...Iskreno pojma nemam što je a dođe mi da ga čekićem "popravim":fuming: :fuming:

Chozen 30.05.2004. 12:23

hey...preporučam ti da ipak instaliras drivere za MBO...

ZMAJ 30.05.2004. 12:27

...

jesi napravi kakav OC mozda?

meni se isto dogodilo prekjucer kad sam stavio 220x10 1.700V i onda kad sam povecao voltazu na 1.725 vise se nije dogadalo...

Codiac 30.05.2004. 14:42

Makni sve codece za divx meni je isto sralo to sa par igara

tor 30.05.2004. 15:01

AMD 761 chipset? Imao sam istu kombinaciju EPox 8K7A i Kyro grafičku. Stavi obavezno drivre od MBO, imaš neke novije na AMD stranicama. Imaš vjerojatno onaj hibridni chipset (AMD+VIA) pa ti trebaju i driveri za SB. Onda pukneš drivere od grafe i to bi trebalo raditi. Nemoj stavljati sve živo što ti ponudi Windows update. Što se tiče sigurnosti ne trebati nijedna "zakrpa" od M$, stavi firewall i miran si. Te "zakrpe" samo pogoršaju stvar (zakrpaju jednu rupu a otvore još 7). Instaliraš od onih za XP samo ako ti trebaju.

ivan OS 30.05.2004. 18:16

Najnoviji driver već bio pa sam napravio rollback pa opet ništa,otišao na proizvodjačevu stranicu(biostar) i skinuo najnoviji driver za chipset ali on mi nudi samo AMDAGP DRIVER za xp ništa za AMD+VIA .:confused:

tor 30.05.2004. 18:31

Citiraj:

Originally posted by ivan OS
Najnoviji driver već bio pa sam napravio rollback pa opet ništa,otišao na proizvodjačevu stranicu(biostar) i skinuo najnoviji driver za chipset ali on mi nudi samo AMDAGP DRIVER za xp ništa za AMD+VIA .:confused:
To ti je to. Ovaj je u pitanju. Imaš AMD 761 + VIA VT82C686B chipset.
Treba ti i AMD mini port i driveri za VIA chipset. Instaliraj original ili probaj s ovima novijima.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:10.