PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Problem sa coolerom na laptopu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=105092)

stuc 19.04.2008. 17:47

Problem sa coolerom na laptopu

Polako ali sigurno rikava mi ventilator od coolera za cpu na gericomu.
Već sam ga par puta skidao, čistio, rastavljao sami vent, probao sa finom
tot masti, uljem za šivaće mašine itd... prođe 7 dana i opet zvrči, melje,
samo čekam kad će prdnit. Hladi za sad ok, drži mi temp cpu-a ispod 65c.

Probao sam montirat na cooler neki drugi vent kao što idu na mbo za chipset
ali svi ti ventovi rade na 12v a laptop daje 5v što uzrokuje presporu vrtnju
i cpu mi se pregrijava, 80c ipak ne mogu pustit da stalno stoji. Gdje kupit
vent koji radi na 5v sa bar 3000-4000rpm-a ? Ako je već nemoguće naći
takav vent koji bi već nekako namontirao u ovaj cooler gdje bi mogao
nabaviti cjeli cooler kod nas ? Oznaka coolera je 40-U69716-00 te sam
ga našao vani pa evo par slika. Nemam više ideju kako to sredit....

http://cgi.ebay.pl/CPU-Kuehler-Tua-C...ayphotohosting
http://www.replacedirect.com/nl/product/00000056.html

nino 19.04.2008. 17:54

Hmmm, jel ti trazis cooler kompletan ili samo vent? Predlazem ti da posjetis neki od servisa i siguran sam da negdje na polici stoji koji razbijeni lap sa iskoristivim coolerom ili barem ventom. Dosta je tih Gericoma riknulo. :D

Ako nista, mislim da je jedan negdje kod mene u ormaru od nekog LG lapa pa ga eventualno sutra/prekosutra potrazim i posaljem ako ti pase.

Lihto 19.04.2008. 18:08

Citiraj:

Autor nino (Post 1006106)
Hmmm, jel ti trazis cooler kompletan ili samo vent? Predlazem ti da posjetis neki od servisa i siguran sam da negdje na polici stoji koji razbijeni lap sa iskoristivim coolerom ili barem ventom. Dosta je tih Gericoma riknulo. :D

Ako nista, mislim da je jedan negdje kod mene u ormaru od nekog LG lapa pa ga eventualno sutra/prekosutra potrazim i posaljem ako ti pase.

Nino jel imas ti "Narniju" u tom Ormaru:lol2::D

u svakom slucaju probaj pretrazit te servise,treba vidjet ko je drzao te gericom laptope,mozda konikom...

stuc 19.04.2008. 18:11

Citiraj:

Autor nino (Post 1006106)
mislim da je jedan negdje kod mene u ormaru od nekog LG lapa

Režem si žile, opet ormar ?? :lol2:
Ma tražim bilo kakvo rješenje, ak misliš da će taj što imaš pasati, drage volje ga spasim zaborava u tom ormaru :D
Mislim, ja imam cjelu stalažu ali definitivno bi trebalo tvoj ormar stavit kao sticky na forum :beer:

nino 21.04.2008. 11:55

Evo, kako sam rekao, u skrovitom djelu ormara iskrsnuo je ovaj cooler. Slikice prilazem, ako je ok, spusti mi na PM jednu od tvojih adresa :D. Slikano mobom, kvaliteta hmmmm.

http://img.w3dizajn.net/images/DSC00096qp7j_thumb.jpg

http://img.w3dizajn.net/images/DSC000970hn_thumb.jpg

stuc 21.04.2008. 23:01

Citiraj:

Autor nino (Post 1007493)
spusti mi na PM jednu od tvojih adresa :D.

Šta ćeš kad me svagdje ima....

Izgleda zanimljivo :D koliko to godina stoji u ormaru ? Hehe...
Teško da bi ga mogao bilo kako naštimat...
Idem ovih dana u obilazak servisa pa ću valjda nešto naći !

Hvala na pokušaju !

Crash009 21.04.2008. 23:10

si razmisljao izvaditi taj vent sto ti nino nudi i puknut na mjesto ovog svoga (mislim samo na vent ne na bazu)

nino 21.04.2008. 23:21

Gledao sam i to ali vent je u kompletu sa bazom, nema nikakve sarafice za skinut.

stuc 21.04.2008. 23:28

Citiraj:

Autor Crash009 (Post 1008221)
si razmisljao izvaditi taj vent sto ti nino nudi i puknut na mjesto ovog svoga (mislim samo na vent ne na bazu)

Veći je, bar mi se čini...:stoopid: Vidim ima i tri žice a moj ima dve no dalo bi se i to prespojit..,
i onda jedino cijanofixom zaljepit vent u sam cooler no ovisi koliko su mu milimetara lopatice
jer cooler ima u sebi udubljenje u koji vent mora stati inače se nemože sam cooler poklopit
i onda ne vuče zrak. hmmm... ej @nino jel ide taj vent posebno :D i koji su mu gabariti ?
Ajd izmjeri to ?

edit: eto, baš nemam sreće, nema šarafe...:hitthewal:

edit2: drži ga ona osovina u sredini !

srale7 21.04.2008. 23:31

malo ot-a..

jel se uopce ti Gericomi danas prodaju? koliko sam skuzio to su bili laptopi koji su se dosta kvarili i crkavali.. kod nas je zastupnik bio Raj, ali koliko sad vidim oni imaju prastare modele po cijenama od 12 k kuna..

stuc 21.04.2008. 23:36

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1008251)
to su bili laptopi koji su se dosta kvarili i crkavali.. kod nas je zastupnik bio Raj

iš, iš... ne bacaj mi urok na lap :D

Je, Raj je još uvjek zastupnik i malo sam se raspitao pa ću ovih dana morat u Zg do njihovog servisa. Samo da vremena uhvatim.

srale7 21.04.2008. 23:39

ma ne bacam ti ja urok..ti to znas i sam:D

Samo sam pitao za Gericom, sjecam se prije 2-3 godine na svakom testu laptopa su bila bar 2 od 10 Gericom.. I to je bio novi "kvalitetan" napominjem njemacki brand na nasem trzisu..ili bar su nam ga tako prikazivali..kvaliteta se pokazala s vremenom..

A tebi Stuc zelim sve najbolje s tvojim Gericomom..odnosno tih par dana sto ti je jos ostalo:fiju::D

Mar 22.04.2008. 00:00

Gericom laptopi su ispali iz ... Raja :D

Misek_Chipsy 22.04.2008. 00:16

bili su gericomi na rasprodaji u senso micro prije godinu dana po 2000kn manje vise svi :D ono kad mi rekli kolko se kvare i da nema servisa i garancije vise....reko hvala ljepa :D

srale7 22.04.2008. 01:41

znaci nema ih vise na nasem trzistu..bas super..

Kad se sjetim da sam se dvoumio izmedju Acera i Gericoma, dobro da sam uzeo Acera. Radi bez problema i nakon 3 godine, a ne vjerujem da bi i Gericom radio..

WraGG 22.04.2008. 09:40

Ja imam Gericom Masterpiece sa desktop P4 2.4ghz vec 3 godine, i isti ne pokazuje nikakve znakove umora ili nedajBoze rikavanja. Mozda je to zato sto je kupljen u Deutchland?

srale7 22.04.2008. 22:56

Citiraj:

Autor WraGG (Post 1008438)
Ja imam Gericom Masterpiece sa desktop P4 2.4ghz vec 3 godine, i isti ne pokazuje nikakve znakove umora ili nedajBoze rikavanja. Mozda je to zato sto je kupljen u Deutchland?

Lako moguce da je i do toga..ne bi se cudio da su do nas dolazili falš primjerci..

stuc 22.04.2008. 23:19

E ovako, baksuzeri jedni :D
Ovaj lap je proizveden i radi od 2001g ! Eto vam sad !

Osim što lid gubi kontakt pa nekad nestane slike dok ga ne mrdnem i osim što se strelica "ljevo" nekad
misteriozno zaglavi pa ikone počnu "titrat" i osim što je malo popucao na šarkama koje sam već dva puta
ljepio i osim sad tu malih problema sa ventilatorom i osim što mi neradi dvd rom, laptop sasvim fino radi !
Baterija mi drži čak 40min a i nadogradio sam ga sa 128MB sdram-a pa sad ima 384MB ;) Gore je XP i leti :smoke:

srale7 22.04.2008. 23:23

ali pitanje je koliko jos tako??:D

Ali zilav je nema sta..pogotovo za jednog Gericoma..:fiju:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:35.