![]() |
tp-link td-8610
imam problem s ovim sra****em od modema nikako ga nemogu programirati mlio bi sve koji imaju takav modem ili znaju kako ga poslozit da odgovore :care:
:fala: |
Opis problema ti je :wtf2:.
Sta te muci konkretno? Sta bi ti "programirao" po njemu. :D Fino bacis koji sshot postavki pa ce se netko javit, a ne ovako. |
modem je ultra jednostavan i nema nikakvih posebnih opcija (kao uostalom i niti jedan drugi modem-only uredjaj :)) tako da stvarno ne znam sta ga moze patiti a da mu tu manual ne moze pomoci
|
evo ispricavam se na losem opisu probleba...
ako bi mi netko mogao objastiti kako posložiti taj modem da radi.. znaci kako i koje postavke upisati u njega i koje ip adrese koristiti.. s modemom sam dobio cd na kojem se nalazi utility za postavljanje modema al čini mi se da bas i neradi ili se ja snjim neznam koristit.... sljedio sam upute za postavljanje al ga nisam uspio složit..... pa ako bi netko moga objasniti kako to tocno posttavit.. |
imam osjecaj da si zakomplicirao bespotrebno posve jednostavnu stvar, taj modem sam u zivotu vidio samo jednom ali radio je kako se kaze - iz kutije.
adrese su ti one koje pisu i u manualu (192.168.1.1 je modem, ti sebi stavi neki drugi, subnet mask 255.255.255.0, gateway i dns ne upisuj) softver s CDa ti uopce ne treba (modem po defaultu ima dobro podesene VPI/VCI podatke koji su ujedno jedino bitno sto se u njemu moze podesiti), samo trebas napraviti u windowsima PPPoE connection i spojiti se. |
I dalje neznamo za koju mrežu podešavaš modem. Jasno ti je da o tome ovise i postavke.
|
evo pokusao sam i tako stavio sam modem na default
upisao 192.168.1.5 255.255.255.0 al svejedno mi se nece upalit sve 4 ledice na modemu:wtf2::hitthewal: |
jesi li siguran da uopce imas pravi anex? bilo bi lakse biti pametan da konacno odgovoris za kojeg ISPa pokusavas taj modem natjerati da radi. i koja lampica se ne pali?
|
internet imam t-comov, a nece se upalit adsl lampica i act lampica
a lan i power svjetle normalno:fiju: |
ako ti se ne pali adsl lampica nema to veze sa samim postavkama unutar modema. jesi li siguran da nisi nabavio anex A verziju modema? trebalo bi pisati negdje na pakiranju koji je anex, treba ti B
|
da imao sam anex A i sad sam update-ao software i sa svijetli adsl lampica act ne...al se svejedno jos nemogu spoit a u postavkama unutar modema piše da je nki g.dtm mode.....zar nebi trebao bit adsl2 ili adsl2+ mode??:stoopid::hitthewal:
|
ovisno sto ti je pusteno na centrali, nisu sve adsl2+.
nego, jebla te lampica :) - sta ti kaze kada se pokusas spojiti iz windowsa sad? koji je error? |
dok se pokusam povezat dođe mi do ˝connecting through WAN miniport (pppoe)˝ i tu stane i nakon nekog vremena mi izbaci poruku s errorom 678.:nono:
|
aj uhvati screenshot onog prvog "pravog" izbornika koji imas u sucelju modema. mislim na onaj iznad VPI/VCI postavki. zaboravio sam i ja neke stvari do sada a nemam niti jedan adsl modem pri ruci da osvjezim pamcenje :D
|
|
Ovi "ekrani" izgledom podsjećaju na Kasdu, hehe Amo redom, najprije pogasi ADSL2 i ADSL2+. Normalno da imaš 678 error jer nijedan VPI/VCI par u PVC - ima nije onaj pravi za T-Coma adsl. Predlažem da pobrišeš sve PVC osim jednog kojeg trebaš postaviti ovako: EoA (RFC1483 Bridged) VPI=0 VCI=33 Virtual Circuit=Enabled Service Category=UBR QoS: UBR Encapsulation: LLC Kad pronađeš gdje treba koji parametar upisat ne zaboravi snimit postavke kao i reboot uređaja (kroz web konfig). Ako bude još problema onda ćeš morat dl ovaj Utility i sa njim podesiti parametre uređaja.
|
e hvala vam svima na savjetima i pomoči uspio sam ga složit i radi ko bebica:chears::dajpivu::fala:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:41. |