![]() |
Nemoguće il ipak?
evo imam dilemu naime kako je prikazano u attachmentu AIDA mi pokazuje 333*5.25 odnosno množitelj od 10.5 što bi trebalo bit nemoguće pošto je zaključan e sad da li AIDA krivo pokazuje ili ne??
|
kajs i naštelao u BIOSU to si provjeri jer ti radi na 1,7i kusur GHZ a treba na 1,833Ghz delat.
|
pa u tome je i problem pošto je memorija na 166 dakle 333Mhz a množitelj bi trebao bit 11 a aida očitava 10.5???
u biosu je DDR=166 Množitelj je na auto ak se ne varam. |
evo šta CPU-Z očitava.
|
Satvi ti fino množitelj ručno na 11. Auto je zlo niš se ne drži na Auto.
|
To ti očitava kad je proc na defaultu? Probaj ga stavit na 10x166 i vidi kaj ti cpu-z javlja. Koji tjedan ti je proc, si siguran da bi trebao biti zaključan?
|
napon na procu 1,296????
De ti fino napravi Clear CMOS i poštelaj BIOS ručno. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
AXDA2500DKV40 AQXDA 0312MPM 41M5017L30096 e sad nisam siguran za ova dva zadnja reda jel idu tim redom. možda je ovaj zadnji red ipak 2. al nisam siguran. |
12 tjedan OTKLJUČAN
|
u čemu je onda problem ja ga ne mogu promijenit ni smanjit ni povećat ....nije do ploče jer sam imao durona kojem sam mijenjao množitelj bez problema al ovom ne.????
|
evo stavio sam množitelj u bios-u na 10.
a evo šta CPU-Z javlja. |
Nekj ti grdo ne štima ak ti na 10 veli 11 jedno a drugi put 10,5, stavi si najnoviji BIOS. Jedino objašnjenje je da ne podržava Bartona.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Napravi reset BIOS-a i sve fino ručno namjesti. Koji put nakon overclocka ili visokog FSB-a BIOS neće primiti nove parametre koje ukucaš. Meni su se takve stvari znale događati kad sam pretjerao sa overclockom, npr. staviš množitelj na 15-on ti digne sistem sa 11x... Fino ga ištekaj iz struje, premjesti jumper u položaj za reset, vrati i upali. Najbolje ga je držati u položaju za reset par minuta. |
Hvala, probat ću ako i to nebude išlo onda stavrno neznam šta ću s pločom. obično kad sam reset-o bios sam dražao jumper recimo 10 sekundi aj probat ću ga tako ostavit par minuta.
|
Nevezano pizanje.
Koja je default voltaža bartona 2500+?? Meni je 1.65v |
pogledao sam na stranici od DFI-a i piše da ploča podržava 2500+
od bios-a 7/5/2003 a ja imam još noviji tako da to nije. |
Citiraj:
ipak nije default je 1.65 mada mi daje 1.62 |
Citiraj:
|
Voltaža JE 1,65V. Svaka ploča u prikazivanju voltaže ima odstupanja, ništa bitno.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:11. |