PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Cut - Drag & drop?? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=103235)

uploader 01.04.2008. 22:18

Cut - Drag & drop??

Kako napraviti da kada se nesto drag and dropate da CUTa sa particije na particiju, a ne da kopira...razumijete me?

Npr. kad se draga s particije C: na istu particiju onda ga bas premjesti (CUT)
ali kad se draga s particije na drugu...onda kopira...

m4dm4n 02.04.2008. 00:11

Vučeš ga sa desnom tipkom miša i kad odvučeš i pustiš tipku, imaš dva odabira : copy ili move. Odabereš move :)

uploader 02.04.2008. 00:54

ma znam i za to, ali ja sam bas mislio nes malo po registryu prckat...mislim da se moze to namjestiti

IcyTexx 02.04.2008. 01:12

A da jednostavno drzis Shift?

murina 02.04.2008. 02:47

a možda bolje ništa ne pisat ako ne znaš odgovor. I mene zanima .

Old Iggy 03.04.2008. 10:04

Citiraj:

Autor uploader (Post 990778)
Kako napraviti da kada se nesto drag and dropate da CUTa sa particije na particiju, a ne da kopira...razumijete me?

Npr. kad se draga s particije C: na istu particiju onda ga bas premjesti (CUT)
ali kad se draga s particije na drugu...onda kopira...

Ne razumijem bas sto zelis napraviti.

Cut na istoj particiji nije fizicko seljenje podataka vec samo readresiranje. Cut s jedne na drugu particiju je seljenje, tj. ista procedura kao copy samo s razlikom brisanja podataka na izvorisnoj particiji nakon kopiranja na zavrsnu.

Codiac 04.04.2008. 00:44

ctrl + x ctrl + v

nema brze. :)

^SuperUnknown^ 04.04.2008. 00:49

Ako sam ga dobro shvatio, covjek zeli uvijek raditi muvanje file-ova, dakle neovisno radi li se o manevru na istoj ili dvije razlicite particije :)

Old Iggy 04.04.2008. 15:42

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 992493)
Ako sam ga dobro shvatio, covjek zeli uvijek raditi muvanje file-ova, dakle neovisno radi li se o manevru na istoj ili dvije razlicite particije :)

U, ogromna je razlika. Fizicki se move na istoj particiji ne svodi na samo fizicko prebacivanje podataka, kao kod dvije razlicite particije.

uploader 06.04.2008. 04:14

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 992844)
U, ogromna je razlika. Fizicki se move na istoj particiji ne svodi na samo fizicko prebacivanje podataka, kao kod dvije razlicite particije.

Nezelim nista tipkati (ctrl+x , ctrl+v) nego bas zelim napraviti to sa drag&drop!!!

Mislim da sam pronasao rijesenje...imam Total Commander i u njemu mi radi bas tako kako zelim....kad nesto drag&dropam onda to i ode tamo a ne ostaje kopija na izvornoj particiji kao u windowsima!

Old Iggy 06.04.2008. 16:18

Citiraj:

Autor uploader (Post 994007)
Nezelim nista tipkati (ctrl+x , ctrl+v) nego bas zelim napraviti to sa drag&drop!!!

Mislim da sam pronasao rijesenje...imam Total Commander i u njemu mi radi bas tako kako zelim....kad nesto drag&dropam onda to i ode tamo a ne ostaje kopija na izvornoj particiji kao u windowsima!

Cekaj, hoces reci da kad s D&D napravis move, podaci ostaju na izvornom mjestu i imas dvije identicne kopije?

yedwy 06.04.2008. 17:21

Ne nego oće (kolko sam ga ja shvatio) reći da je ljen pritisnuti shift i oće da mu uvjek bude default akcija na d&d move, ako je na istoj particiji onda je move, a ako je na različitim onda je copy, neznam kakav je točno problem "forsirati" move osim ako imaš ruku u gipsu i samo jedan prst na zdravoj ruci (da se nejde preko desnog d&da) ali njegova stvar, ako mu se da samo zbog movanja fajla palit poseban program nek to radi...

Inače više nisam siguran ali mislim da je bilo onih utilitya pa čak i drivera za bolje miševe na kojima se moglo ponašanje d&da podesit pa se preko toga može to napravit...

Ako sam ja uopće dobro svatio kaj pita... :kafa:

mann 10.04.2008. 13:09

a bemu pa nije bas tako tesko za shvatiti bilo. Kada D&D napravi oce da se stvari kopiraju u destination a da se source automatski brise...

Istina da je shift puno jednostavnije rijesenje...

Costa 10.04.2008. 13:54

Kratki tečaj za uploadera.

Explorer:

D&D - na istoj particiji radi move, a na različitoj copy
shift + D&D - move u oba slučaja
alt + D&D - izrada shortcuta
ctrl + D&D - kopiranje

Total Commander:

D&D - kopiranje
D&D (prije puštanja gumba stisneš i držiš desni gumb) - move
shift + D&D - move
ctrl + D&D - kopiranje