![]() |
DFI inf. BloodIron_P35-T2RL ili Asus P5K
Cijena ista ,garancija ista .koja od ove dvije?
|
Asus P5k je odlična ploča,no ovdje se radi o vanilla modelu kojem će trebat vdroop modovi da bi pozvjerila.Nevjerujem da ćeš se na novoj ploči htjet zajebavat s time,ali za slučaj evo ovdje se nalazi:LINK.
Vjerojatno te privlači i zeru bolje hlađenje na P5K,međutim heatpipe hlađenje na jeftinim pločama ima šminka svrhu,tako da nevalja ni jedno i svakako će ti trebat neki vent puhat po heatsinku na NB. Igra to još jedna stvar,to zavisi od toga što preferiraš-asus ima AMI bios,DFI ima award. No DFI nosi OC u prezimenu,isto tako bi se mogao u njenom biosu izgubit ko guska u magli. Meni dolazi P5K premium ovih dana,koja je opet klasu iznad ove dvije,ali u ovoj dilemi mislim da bih ipak išao na DFI. |
Citiraj:
|
ja bi uzeo DFI-a :)
|
da sam na tvom mjestu ja bi išao na blood irona.
|
Citiraj:
:banana:<=AMI |
DFI?? njami :)
|
Citiraj:
|
Nemožeš tako kategorizirat da award valja a AMI ne.Sve je stvar navike.Ne postoji nešto što s awardom možeš napravit,a AMI-jem ne.Kada duže vremena provedete na AMI onda ćete se isto osjećat pri povratku na award(dobro ne baš isto pošto ste sad bili na oba). ;)
|
Citiraj:
S ostatkom se slazem, nema sta. :chears: |
dfi naravno ;)
|
Citiraj:
Da se mene pita uzeo bi P5K radi moddova jer poteze FSB odlicno kad je moddana no nebi preporucio svakome to osim ako ima volje i zelje za vmoddovima. U protivnom tj u tvom slucaju Blood Iron ;) AMI i Award se nemoze niti usporedivat niti rec da je ijedan losiji od drugoga jer je stvar u rasporedu opcija te dizajnu al oba biosa su podjednako dobra samo je (kako je vec receno) stvar navike. |
Citiraj:
:respekt: |
Moj glas ide dfi-u
|
@Dete kreten
samo se prva recenica mog posta odnosila na tebe ;) |
Citiraj:
|
ja uzeo P5K pro
|
Evo da se malo javim sa prvim dojmom P5K. Nazalost osjecaj je gorak. Nisam imao vremena (a ni neke zelje) baciti se na OC ploce, a ni praviti review zbog drugih poslova nego ovako 2-3 rijeci.
Jedna od bitnijih stavki MBO mi je layout iste, nazalost ovdje je nikakav. IDE kabl su stavili na samo dno kucista i jednostavno je nemoguce prikopcati 2 (primjera) opticka uredjaja (u Dragonu midi), cak je i jedan uredjaj tesko prikopcat, da to ipak lici na nesto jer eto, nisu mogli malo duzi kabl stavit u bundle. Koji je smisao ich9 kontrolera na ipak novijoj ploci? Krzo par dana mozda jos koju rijec bacim, kada malo saperem gorak okus :smoke: |
Također kako i Optik kaže pozicija IDE connectora je jako loša. Meni je stvaralo problema jer mi je to sve blizu napajanja (Antec kućište). A između tog connectora još treba nagurati TV karticu, a vent sa Accelera je opet blizu. Onda cold boot koji se meni često javljao. Još mi je na živce išlo ono "Overcloking failed", kad je sve bilo na defaultu :stoopid: Ugl. zbog tih stvari sam je i zamjenio:)
Jedino OC potencijal nije upitan :):smoke: |
Citiraj:
Citiraj:
:hitthewal: |
pa j... ga dok sam se ja premisljao ,ostala samo ova
|
Dobro pa nisi uzeo nešto peto...ovo nikako nije loš izbor :)
|
Ja sam jako zadovoljan asusom i ami biosom,ni s jednom njihovom pločom nisam imao problema ama baš nikakvih.Možda jesu malo skuplje od konkurencije u istoj klasi,možda plaćaš malo brand,,ali ja slobodno mogu reći da u moj kompjuter neide više niti jedna druga ploča osim asusa,,dok me ne iznevjere a nadam se da neće.
Nedavno me je dfi razočarao,iako dosta iscjeditelja ima tu ploču,i hvale ju,ja jednostavno valjda nisam ima sreće. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:32. |