![]() |
ploča ili procesor...
Nabavil sam novu memoriju (prije sam imal ddr333 Samsung), pa sam odlučil dići FSB da mi radi na 200 ili više, isto ko i memorija, ali nejde dalje od 195 - na više mi se ruši. Probal sam dići voltažu Dimm utora, ali ne pomaže. Zanima me kaj mislite - jel stvar više u procu ili ploči? trebala bi epoxica ići više, kaj ne? Bum probal staviti od frenda proc pa tek onda mogu znati sigurno, jel tak?
|
Koja ti je revizija EpoXica?
|
pod naponom Dimm utora misliš na memroiju.
Ajd napravi slijedeće skini memtest ( možeš ga nać na www.memtest86.com/, stavi FSB na 200, i pokreni memtest ak ti izbacuje greške na SPD postavkama rekalmiraj, memoriju. |
SMBIOS Version 2.2 , ak misliš to, rendula, a ak nije jel se to vidi u Sandri ili PC Marku?
|
zvrtel sam još jučer memtest na 200 FSB par sati (3-4h) i 0 errors, samo kaj mi se na 200 FSB ruši sustav - nemrem ni bench pokrenuti:mad:
|
Kako si mogao pokrenut test kad nemozes ni staviti na 200mhz fsb?!
Al ipak to je 8RDA bez plus...pa je to najvjerovatnije razlog. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Tu ti je problem. Digni napon
|
...a jel mozete vjerovati da TWINMOS pc 2700 (333ddr)od 256mb moduli koje ja imam u kompu idu bez beda na 220 fsb sa agressive postavkama,ja ih drzim na 170 zbog proca odnosno hladjenja,ali cim stavim bolji hladnjak bum probal ovo dici preko 220,ak ne vjerujete postoji test na www.pcstats.com
|
Citiraj:
bez napona si dobro i dosao do tu ako mene pitas ;) |
Citiraj:
|
znači i napon proca i agp i dimm jel tak, dobro..., a Clockane di da dignem napon north bridgea, kak ti veliš, kad to ne postoji, to si mislio na dimm utore valjda?
|
Citiraj:
|
Pa možeš mijenjat napon proca, memorije, čipseta i AGP-a.
Digni napon na procu malo i malo čipset ak možeš. |
Citiraj:
gle ovaj napon:clap: :clap: :clap: |
Dobar napon. :clap: :clap:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:10. |