PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Abnormalno! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=1023)

animal 26.09.2002. 21:05

Abnormalno!

da li je moguceda mi temperatura procesora bude 110°c ???:confused:

naime toliko mi pokazuje u biosu, dok motherboard monitor pokazuje 87-84 tu negdje...

mb abit be6 II PIII450 ne oc.an.

ako tko zna rjesenje bio bi zahvalan.

p.s.jel bi termalna pasta pomogla?

animal_out

MadBoY 26.09.2002. 23:24

Mislim da imaš jednu od onih ploča sa bugom koji pokauje abnormalne temperature. Pa stoga mislim da se netrebaš previše brinuti.

Paske 26.09.2002. 23:48

Re: Abnormalno!

Citiraj:

Originally posted by animal
da li je moguceda mi temperatura procesora bude 110°c ???:confused:

naime toliko mi pokazuje u biosu, dok motherboard monitor pokazuje 87-84 tu negdje...

mb abit be6 II PIII450 ne oc.an.

ako tko zna rjesenje bio bi zahvalan.

p.s.jel bi termalna pasta pomogla?

animal_out

Ma to ti je normalno...kod mene ti je 185 oC na idle i sve radi super.
Pitaj Grega, on svoj stan grije pomoću CPU-a

i da

MadBoY je najvjerojatnije u pravu, i da termalna bi JAKO pomogla :D

:rambo:

greg SE 27.09.2002. 01:05

110 stupnjeva????
ha, pa to bi spalilo plocu, stol i tepih ispod njega :D

ozren 27.09.2002. 09:04

Citiraj:

Originally posted by greg SE
110 stupnjeva????
ha, pa to bi spalilo plocu, stol i tepih ispod njega :D

ove temperature nemogu biti prave jer bi se sve sprzilo... jedina iznimka su stari slot athloni od 25 mikrona... to su bile fakat zivotinje - meni se jednom prilikom kabel od temp sonde omotal oko pinova pa je proc valjda dobio 10V i otisao na 120C... i ja sad gledam i mislim si, ma mora da Mobomonitor laze... (stvar se bootala u 2k bez beda) i odem restart... i opet... pa ja opet osho restart i osho u BIOS i srusio se u nesvjest... brzo sve pogasio, stavio prst na cooler i opekao se jebeno. cooler je bio UZAREN. trebalo mu je oko 50 minuta stajanja da ga mogu primit da mogu izvadit proc iz slota...

ono kaj me je totalno impresioniralo jest to da su pod tempom windowsi 2k i dalje radili bez beda. zivotinja od CPUa.

MadBoY 27.09.2002. 15:28

A šta sam vam ja reka. AMD prockasi su veoma dobri mogu podnijet visoke temperature ali i rade na visokim temperaturama.

MadBoY 27.09.2002. 15:35

Meni je jednom Cooler prestao radit. Ja sam se čudio zašto je sve tako tiho. Kad sam pogleado temperaturu imao sam šta vidjet. Nakon 10 minuta rada bez ventilatora temperatura je bila 72 stupnja. Imam Duron na 800MHz.

dpajur 27.09.2002. 16:21

Citiraj:

Originally posted by ozren

ove temperature nemogu biti prave jer bi se sve sprzilo... jedina iznimka su stari slot athloni od 25 mikrona... to su bile fakat zivotinje - meni se jednom prilikom kabel od temp sonde omotal oko pinova pa je proc valjda dobio 10V i otisao na 120C... i ja sad gledam i mislim si, ma mora da Mobomonitor laze... (stvar se bootala u 2k bez beda) i odem restart... i opet... pa ja opet osho restart i osho u BIOS i srusio se u nesvjest... brzo sve pogasio, stavio prst na cooler i opekao se jebeno. cooler je bio UZAREN. trebalo mu je oko 50 minuta stajanja da ga mogu primit da mogu izvadit proc iz slota...

ono kaj me je totalno impresioniralo jest to da su pod tempom windowsi 2k i dalje radili bez beda. zivotinja od CPUa.

zato si procesor poklonio ivanu, pa mu se jadnom rusilo sve zivo i nis mu nije bilo jasno :)

Frane 27.09.2002. 17:53

a da nie kelvina ? :gringo:

animal 27.09.2002. 19:10

stavio sam sada termalne paste malo i sada se smirilo sada je oko 70-74 u biosu i mbm-u pa brijem da je ok...

animal_out

ozren 27.09.2002. 19:20

Citiraj:

Originally posted by dpajur

zato si procesor poklonio ivanu, pa mu se jadnom rusilo sve zivo i nis mu nije bilo jasno :)

je je! bas tak! to sam mu ja namjerno isao "poboljsat" proc. pusti, na Ivanovo ime su nam obje CUC plakete! Denis je jedva objasnio ljudima da on NIJE Ivan hihi.

Frane 27.09.2002. 19:23

A ko je onda uzeja plakete ? :D

Beren 27.09.2002. 22:26

Ja , naravno. Kao mister's Sholaja associate :D

Barem sam to rekao sa pravilnim izgovorom, naime 90% govornika je govorilo engleski sa naglaskom rumunjskih izbjeglica.

N!NO 07.10.2002. 17:30

Je tak sam se i ja igrao s Thunderbirdom 900, pa glupi ChromeORB nije dobro sjeo i proc otisao u vjecita lovista za 2sec. Tuzno...

msvrtan 07.10.2002. 19:29

Citiraj:

Originally posted by N!NO
Je tak sam se i ja igrao s Thunderbirdom 900, pa glupi ChromeORB nije dobro sjeo i proc otisao u vjecita lovista za 2sec. Tuzno...
ljudi nije mi jasno zakaj ne ukljucujete one lude opcije kao gasi komp na 80C...(isprika onima koji imaju starije ploce i to nemaju)

naime jedna od najvecih budalastina na default BIOS-u je sto iskljucuje tu opciju...a ona bi po meni trebala biti uvijek ukljucena...

schofter 08.10.2002. 22:12

Ja ipak predlazem ljudima da vjeruju BIOSu, moj kolegao nije vjerovao kad je pisalo da proc ima temperaturu od 100 C i fino si je spekao prst.

gpremec 09.10.2002. 12:22

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
ljudi nije mi jasno zakaj ne ukljucujete one lude opcije kao gasi komp na 80C...(isprika onima koji imaju starije ploce i to nemaju)
Ta opcija gasi plocu u roku od nekoliko (4-5) sekundi, sto funkcionira ako rikne vent na hladnjaku. Ako nema hladnjaka na procu, proc zgori prije nego se BIOS maticne digne do kraja (sekunda-dvije), pa se maticna niti ne stigne ugasitit. U tome je problem.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:20.