![]() |
Buffalo WHR-G54S s dd-wrtom i spajanje na net preko dsl-584t
Uspješno sam nakeljio dd-wrt na navedeni buffalo. To je prošlo bez nekakvih pretjeranih problema. Imam jedino problem u spajanju na netu.
Na DSL-584t sam stavio originalni firmware njegov dok sam ga koristio za router. Sad bih htio da se ponaša kao modem, tako da buffala spojim na njega. Resetirao sam ga na factory defaults, ali dd-wrt se nikako ne uspijeva spojiti na net. Što treba naštelati na dlinku 584t da se dd-wrt preko njega možei ići na net. Da li netko ima navedenu kombinaciju i što treba napraviti? Hvala! |
stavi buffala na Gateway (pogledaj "setup --> advanced routing")
i da, na dlink treba biti u bridge modu, na netu imas sigurno upute (ak se ne varam ima i na pcekspertu :)) edit: jos jedna stvar, ako si stavil dd-wrt v24 rc6.2, mozda je zbog toga... flashaj na dd-wrt v23 sp2 na v24 se prebaci tek dok ti bude finalna verzija vani :) |
Hvala na savjetima, pogledat cu kako. Stavio sam v23 SP2, nisam se htio zezati jos s betama. :-)
|
Kako je već rečeno + namjesti da su uređaji na različitim IP adresama ali u istom nizu (584 = 192.168.1.1, buffalo = 192.168.1.2). Na kompovima postavi Gateway = 192.168.1.2.
Bridge mode parametri: PVC0 VPI=0 VCI=33 Virtual Circuit=Enabled Connection Type=1483 Bridged IP LLC Service Category=UBR Sada Apply pa tab Tools i Save and Reboot |
Trik je bio u postavljanju wizardom u bridge mode dlinka i onda je sve odmah proradilo. Hvala na savjetima!
|
@nikky
kod bridge moda, uredjaj nema ip adresu, nije mu potrebna...on se na buffala spaja preko onog internet porta... znas da kod spajanja modema u bridge modu s kompom, komp dodijeli automatic private ip il tak neki qurac :) |
Citiraj:
|
kuzim to, ali pazi ovo...
meni su i ruter i modem na istoj ip adresi al se ipak ne kolju i net radi 0-24 :) jednostavno velim samo da u bridge modu ip adresa modema nije bitna ;) |
Da, to radi ali nije po pravilima. Ako iz nekog razloga budeš trebao pristupit modemu morat ćeš ga direktno preštekat na komp da bi mogao otvorit njegov web konfig. Ako postaviš kako treba onda možeš otvorit oba web konfiga bez preštekavanja.
|
Meni je trenutno DLINK na 192.168.1.100, a buffalo na 192.168.1.1, sa kompa koji je spojen na buffalo ne mogu pristupiti 192.168.1.100. Lako moguće da bi i radilo da sam ostavio 192.168.1.1 na dlinku...
|
Još jedno pitanjce
Imam onu t-comovu najmanju brzinu, flat rate. Da li je netko na dd-wrtu v23 sp2 slagao QoS ikad? Koje bi bile optimalne vrijednosti za staviti na uplink/downlink? Ja sam stavio uplink na 200, downlink na 1500 kbps. Kad npr. torrent mi skida 170-ak kb/s i uploada 15-ak kb/s, ne čini mi se kao da taj QoS funkcionira kako spada. Naime, dosta je sporo browsanje, youtube clipići uredno zapinju itd. Stavio sam web, ssh i skype na premium, bittorrent, ftp na standard. Prije je bilo na bulk, ali nisam vidio neku razliku. Ima li netko iskustva s njegovim QoS-om?
|
pisi propalo s tim...taj qos je jedan od slabijih ;)
mislim da tomato ima najbolji qos al inace, ak nabavis dd-wrt v23 sp2 special verziju, tam bus mogel po klijentu nastimavati brzine tak da se ta special jedino za qos isplati ;) |
Možda v24 bude bolji? :-)
|
mozda, al ne vjerujem :D
|
Imam D-link 584T,preko njega ide Max-tv i Buffalo router G-54S za wireless i dva kompa koji su na njega spojeni žičanim putem...nisam siguran u kojem modu je D-link,ali u njega su ručno upisani username i pass...u Buffalo je upisan dd-wrt v24 firmware,a pod connection type je podešeno na Gateway.Na svim kompovima su fiksne ip adrese(192.168.1.2,3,4),def.gateway 192.168.1.1.Sada o problemu,problem je taj što mi buffalo s vremena na vrijeme jednostavno postane nevidljiv(izgubi vezu) za ovaj komp koji je spojem wireless-om pa ga moram resetirati kako bi se problem riješio.To mi se random događa nekad nakon par dana,a nekad i puno češće tako da je već lagano iritantno pa bi to želio riješiti.Ako mi netko može pomoći otkloniti ovaj problem,bio bi mu jako zahvalan.
|
Ovo najvjerojatnije objašnjava tvoj problem:
Citiraj:
Preporuka je da 584 prebaciš u Bridge mode za Internet, a Buffalu podesi PPPoE konekciju (uključujuči user/pass). D-Linku je vjerojatno IP = 192.168.1.1, Buffalu postavi 192.168.1.2, koji postaje Gateway, kompovima IP u 192.168.1.3 pa dalje u nizu. Također pogledaj savjete kako sprječit blesiranje routera (p2p programi. |
Hvala na objašnjenju! :)
Da li bi to značilo da će Buffalo držati konekciju otvorenu tako da MaxTV radi dok su kompovi ugašeni? |
MaxTv će radit preko druge (da, ima ih više) konekcije u 584 (MaxTv set-top-box ostaje spojen na Lan3 ili Lan4 od 584). Buffalo se brine o "Internet" konekciji. Hoćeš li postavit na Always On ili Connect on demand ovisi o tvojoj želji / potrebama.
Gore nije spomenuto ali vrijedi napomenuti, manualno unesi DNS - ove (vidi DNS by ISP) u Buffala i računala. |
Ok,hvala još jednom na objašnjenju,shvatio sam sve.Probam sutra pa javim kroz par dana da li je problem nestao ili ne.
|
@Nikky Možeš li mi napisati kako treba podesiti ove opcije u Buffalo-u,ima ih more pa me zbunjuju neke.
Router ip sam stavio na 192.168.1.2 samo što sam ga obrisao sa slike. http://img.w3dizajn.net/images/Untitledhsc_thumb.jpghttp://img.w3dizajn.net/images/Untitled2fuse_thumb.jpghttp://img.w3dizajn.net/images/Untitled3ej1_thumb.jpg |
Navest ću za bitne a ostalo vidi help od DD-WRT.
Slika1: User / pass - valjda netreba komentirat, vidi ugovor Service name - nebitno, možeš stavit T-Com Force reconnect - samo ime kaže, forsira ponovno uspostavljanje konekcije kada se prekine - probaj pa vidi šta ti treba Router name - neznam jel se s ovim postavlja ime WiFi AP - a ili ima odvojeno, ako ima odvojeno onda je nebitno MTU - ostavi 1492, samo ako bude problema sa uspostavom konekcije onda ćeš mjenjat (1500) Local IP adress - IP adresa uređaja, obzirom da ti je 584 na 192.168.1.1, postavi 192.168.1.2 Subnet - ostavi 255.255.255.0 Gateway - ostavi prazno Local DNS - stavi prazno DHCP Type - DHCP Server DHCP Server - Enable Static DNS1 - 195.29.150.3 Static DNS2 - 195.29.149.196 Slika2: Operating mode - Router Slika3: Mislim da ti za start netreba |
Hmm sve sam napravio kako si napisao ali ne radi.D-linka sam pomoću onog wizard-a prebacio u Bridge mode,kompovi imaju ip adrese 192.168.1.6,7,8 ,dlink 192.168.1.1 , buffalo 192.168.1.2 , na kompovima sam pod gateway stavio ip adresu buffalo-a,ali ne šljaka.MTU mi neda više od 1492.Da li je možda problem u ovoj start ip adresi na prvoj slici?
|
Citiraj:
Probaj se privremeno direktno spojit na 584, preskoči wizzard i provjeri jesu li postavke dobro "sjele" (taj wizzard zna neodradit kako treba). Potrebne postavke za Bridge mode imaš tu u Mrežama, potraži. Kad si siguro da 584 radi ok u Bridge mode (možeš provjerit tako da na kompu napraviš i startaš PPPoE Dial-Up) onda tek vidi šta je sa Buffalo - DD-WRT. |
D-linka sam upravo testirao,on definitivno je u bridge modu,ali buffalo-a nikako ne mogu natjerati da proradi.
EDIT:Koji je najsigurniji i najjednostavniji način da se vrati tvornički firmware? |
Mislim da netrebaš vračati origigi fw nego treba naći zašto sadašnji ne radi kako treba.
Evo sam tražio tko od naših (našao: LAcy) ima isti uređaj pa pitaj na pvt kako točno resetirat i naštimat makinju. Lakše će te vodit netko tko ima istu makinju. |
Citiraj:
|
No frx, tnx
|
Evo samo da javim da sam uspio,trebalo je Buffalo-u pod Advanced routing->Operating mode ostaviti na Gateway mode i samo postaviti na Connection Type-> PPPoE(User name i pass) i uključiti DHCP Server,unijeti DNS-ove i to je sve.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:50. |