PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Router se gasi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=101136)

yaya 11.03.2008. 21:18

Router se gasi

Speedtouch 780i WL model..u zadnje vrijeme se prekida ili se skroz gasi, prema preporuci iz Iskona od kojih sam ga i dobila, drzala sam ga na zasebnom kablu struje 5 dana i za to vrijeme nije bilo nekih problema, pa sam im i javila da je sve ok..medjutim , cim sam javila, opet se javio problem iskljucivanja, on se opet resetira za nekoliko minuta al ..hmm..za to vrijeme mi naravno ne radi ni telefon koji ide preko njega..inace na njega su spojena 2 racunala, u cemu bi mogao bit problem ili je vrijeme da ja njih zovem da to pogledaju..a svi su nahvalili taj router..ma nije s njim ni bilo problema..pomagajte..hvala puno:respekt:

Naravno i dalje je na zasebnom kablu..

gonzo 11.03.2008. 21:50

Ako ti se to dogadja stalno kao sto kazes zovi SZK i trazi zamjenu routera.Ocito nesto ne stima s njim

Codiac 11.03.2008. 23:10

novi ruter i peri .

yaya 12.03.2008. 11:05

Citiraj:

Autor Codiac (Post 973431)
novi ruter i peri .

rekli su mi da je vjerojatno problem u naponu struje i da ako bi se to ponavljalo , kupim UPS za njega, sto cu vjerojatno i ucinit..a moguce je , ja sam u zapadnom dijelu grada..tu stalno neki problemi sa strujom..e ljudi ako ima neko prijedlog za UPS samo za router nek javi..hvala puno:respekt:

Swarm dude 12.03.2008. 12:42

Pošto router nije neki potrošač, praktički ti je svejedno koji UPS uzmeš (ako ćeš samo router spajati na njega). Evo jedan npr.
Vjerojatno ima negdje i jeftinijih, pa pogledaj po cjenicima tebi dragih (i najbližih) trgovina :)

yaya 12.03.2008. 14:01

Citiraj:

Autor Swarm dude (Post 973807)
Pošto router nije neki potrošač, praktički ti je svejedno koji UPS uzmeš (ako ćeš samo router spajati na njega). Evo jedan npr.
Vjerojatno ima negdje i jeftinijih, pa pogledaj po cjenicima tebi dragih (i najbližih) trgovina :)

:fala:znaci nema nis ispod 300 kn..hmmm..pa koje karakteristike mora imat samo za router..mislim da je to dosta skupo..a da kupim polovni?

Nikky 12.03.2008. 16:05

Koliko ja znam taj uređaj ima ispravljač tipa "cigla na žici". Kako taj dio radi China na "kile", moguće je da i nije skroz ispravan. Predlažem da ukoliko imaš ili možeš posudit takav ispravljač (pazi da je isti napon, struja, polaritet) i vidi kako se onda ponaša uređaj.

yaya 14.03.2008. 11:14

Citiraj:

Autor Nikky (Post 973976)
Koliko ja znam taj uređaj ima ispravljač tipa "cigla na žici". Kako taj dio radi China na "kile", moguće je da i nije skroz ispravan. Predlažem da ukoliko imaš ili možeš posudit takav ispravljač (pazi da je isti napon, struja, polaritet) i vidi kako se onda ponaša uređaj.

ma nikakv UPS ne dolazi u obzir..ako se to bude ponavljalo, ili ce sredit ili cu prmijenit ISP..eh..a nisu jedini..

Nikky 14.03.2008. 21:30

Neznam jesi me skužila u postu poviše, mislio sam na zamjenu ispravljača uređaja. Također se slažem sa tvojom konstatacijom da je davatelj usluge dužan pružiti svoju uslugu. Mislim da će promjenom ispravljača ili promjenom i ispravljača i uređaja problem biti rješen.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:38.