![]() |
1950 GT- problem
Evo ljudi, imam dotičnu grafu, a nešto me muči(ona).
Jedno vrijeme mi radi, a onda mi izbaci neke crte kad palim komp. U BIOSu se ništ ne raspoznaje kad pokušam nesto vidjet ili promijenit, nit u Win neće uć. Evo npr: u subotu sam igro crysis 3 sata, malo odmorio kojih pola sata pa onda još koji sat kasnije. U ned ujutro ga upalim sve normalno igro sam Cod 4 i ništa. onda danas- upalim ga i ono prva reakcija šta sad. ajd izvadim grafu i ponovno stavio nakon 10 min i opet sve rad normalno. tak mi već neko vrijeme radi 5-6 dana pa neće ništ dok je ne izvadim i ponovno stavim, te drajvere ponovno instaliram i nastavim igrat. Jel ima netko link za driver cleen pošto ga ja nisam našao pa da s njim probam.:fala: EDIT: Problem rijesen novim windowsom i s novim catalystima... A i novo (jace) napajanje nije bilo naodmet... |
|
nece ti driver cleaner tu pomoci ako ti se problem javlja cim upalis kantu, driveri se ucitaju tek na samom kraju one crtice od winxp sto se vrti :)
vjerovatno nesto s grafom ne valja, sad poznavajuci ove u vemilu pametnije je cekati da to pocme stalno praviti probleme nego ju nositi ovakvu poluispravnu na reklamaciju :D |
PEAk x1950gt ?
Zanima me dali joj se vantlator puno cuje? Ako ima iko iskustava.Mislim je uzet ali nebi da se cuje:)
|
o čuje se, čuje ko usisavač ak ne i više.
|
ATI NEdriveri-Nesoftware
Ma to je stara priča...povijesni spektakl za ljubitelje rušenja sistema i
bugova...moja borba traje od kad sam uzeo 1950 GT. Neću pisati esej...ukratko...korištene verzije NEdrivera: 7.10 7.12 8.7 8.8 8.9 8.10 OM 38421 OM 48442...sigurno nisam naveo sve. CCC ne želim niti spominjati ATT...ah! Na jednoj verziji radi jedno,na drugoj ne,na trećoj nema svih opcija i tako u nedogled...zanimljivo. Ali ama baš uvijek se nešto zblesira!!! I sad mene zanima da li postoji verzija DRIVERA...ali DRIVERA za moju grafičku karticu gdje ću moći odigrati novije igre,pogledati film preko tv-outa i očekivati "nerazjebavanje" postavljenih rezolucija? Tražim 3 stvari...el su lakrdijaši iz "amd-ejčića" uspjeli u svojoj slavnoj karijeri možda napraviti DRIVER za moju grafu? Jel ima koja stabilna i "nebug" verzija DRIVERA pa da mi te 3 stvari rade normalno barem do 2009.god.? |
Hm, neznam, meni zadnja verzija omega drivera radi sasvim stabilno, tj verzija koju ja imam a to je 3.8.442.
Prije njih sam imao oriđiđi ati-jeve, verziju 8.7 sa ccc-om i isto nisam imao problema, možda tebe nešto drugo muči?? |
OM 3.8.442. HA! Hellgate crash...COD5 crash...Far Cry 2 problem sa zvukom!
OK! Ajmo stavit 8.10 + ATT Rade navedene igre,ali... Postavljene rezolucije nakon restarta crash...opcije za prikaz slike preko tv-outa crash. Koju god verziju da stavim uvijek neki bug! Ja ne mogu jednostavno vjerovat da gospoda AMD-ATI ne mogu stat na kraj s tim nekvalitetnim driverima.? Koju god verziju stavim uvijek neki problem...već sam lud od toga! Sutra ću im slat mail o svim njihovim "sranjima"...dosta mi je više toga... Pa neka se onda izjasne el imaju nekvalitetan hardver ili je posrijedi nemar oko softvera. |
Citiraj:
|
Mislim da je to ona grafa na kojoj je usro flash, pa ju je opet preflashao...može biti da ga to jebe:)
Nek vrati orginalni BIOS pa pogleda kako bu se ponašala... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Preflashan originalan bios...sta stvar! Cijelo jutro se mučim sa namještanjem opcija. Normalno da ti nemaš problema kad vjerojatno ni ne koristiš tv-out pa ti nisu potrebne te opcije. Al jedna stvar nek bude jasna...driveri su nekvalitetni. Kupio sam grafičku karticu koja podržava TO TO I TO...a meni TO TO I TO ne radi kvalitetno zbog softvera...stalno neki bug. Evo trenutno s driverima 8.10 problem s rezolucijom... ne mogu prebacit monitor da mi bude primary kad spojim tv s grafom... Svakim izlaskom novih drivera očekuješ poboljšanje...očekuješ! Nek mi neko objasni zašto ama baš nijedna verzija ne radi kompletno kak se spada? Ajd da vidim el ima neko tko koristi tv-out i igra novije igre da mu sve radi normalno? Kojom verzijom drivera? |
Morat ću se složit prethodnim postom, TV-out nikako ne radi kako bi trebao radit. Navikao sam da na nvidiji to radi baš onako, logično, kako i očekuješ da će radit, ali ne i ATI.
|
Gle, sigurno te nešto drugo muči u igrama, ja igram sa gore navedenim Omega driverima i fallout3 i fallout2, i quake4 i doom3, ukratko sve igre koje imam igram bez ikakvih problema, imam 2 sapphirke x1950gt, i koju god da stavim igram sasvim normalno, fallout3 mi ponekad zatrza ali to je zbog uključenih aa i af,pa ju malo preoptereti, igram sve high detalji i 1280x1024,tako da stvarno mislim da nije do drivera, pogotovo omeginih.
|
Mislim da sam točno naveo koje mi igre ne rade...pročitaj ponovo.
Inače sa zadnjom omegom i meni radi Fallout 3. Zaključak...nemar ATI-AMD...slobodno me popljujte ATI fanovi... |
Mislim da si ti lagano sjebenisao graficku. Imao sam X1950 seriju i to vise komada i rade najnormalnije sa sto vrsta drivera.
Nevjerovatno je kako useri ovog foruma mogu usrati motku sa citanjem gurua po internetu koji savjetuju preflashavanja BIOSA VGA kartica koja u 50% slucajeva dovedu do sranja sto se ovdje potvrdilo nebrojeno puta. Jebote koristio sam milijun drivera za milijun kartica i nikad nemam problema, ali ovdje se problemi sami izmisljaju ili ja grabim kartice iz druge kese :D Kupis karticu i najnormalnije radi, ako ne valja vratis ju i dokurca. Ali ne, ovdje se kose cupaju ako ima 2 frejma manje od nekog gurua koji je svoju našpajzao za 50 herca gore. Koji likovi. |
Stari moj ti si lagano u banani...vidim da pričaš gluposti i da nemaš pojma.
Kakve veze ima što sam flashao grafu? Sad je na njoj original bios pa je ista kita! Znao sam da će se javit neki pametnjaković i nasrat gluposti. Hebote od kad sam je kupio stalno sranja s driverima... A sad da razuvjerim malo ljude... Ista stvar na susjedovoj 3870...isti driveri isti problemi. Šta je sad? Zašto ne radi overlay? Zašto ne mogu dobit željene rezolucije? I da napomenem...GRAFA NIJE SJEBANA...već zbog loših drivera ne mogu normalno koristit tv-out...zbog starih ne mogu igrat nove igre. Ovaj meni pametuje za flash biosa...majko moja debilizma...:nono: |
Dečki, pripazite malo na jezičinu, nema smisla ovakva komunikacija...
I da, postoji mogućnost da si sjebao grafu flashem i da je došlo do oštećenja zbog većih frekvi. |
Citiraj:
Losi driveri samo za tvoju unikatnu karticu ROFLMAO. |
Kartica je ispravna.Točka.
Ako ne valja moja...ne valja ni 3870. Driveri-driveri-driveri...završena rasprava. |
Ma naravno, zivi u svom smijesnom uvjerenju :D
|
Ako su driveri tako dobri neka mi neko objasni kako potjerat da mi je klonirana slika na tv-u i pri tome da igram na crt-u igre na 85 Hz i više?
|
Eto!!!
Ajmo dalje...ajmo! Napravimo popis bugova i šaljemo AMD-u...nije problem... |
Napisi im samo da imas X1950GT@Pro i valjat ce se od smijeha :D
|
Citiraj:
Ja ti samo kažem da sa omega driverima dosad još nisam igrao igru koja bi mi štekala zbog samih loših drivera, sve što mi je znalo štekat bi uglavnom bilo zbog prežestokih postavki, smanjim postavke i peglam dalje. Ne branim nikoga, ali malo si previše zabrijao na loše drivere, ATi možda i radi loše drivere, ali omega sigurno nisu loši, koristim ih već dugo dugo vremena i nikad nisam nikakvih problema imao sa njima. |
Citiraj:
|
nevjerojatno kako nitko osim grega nije uvidio da se njemu artifakti javljaju već u BIOSu... mozda sam ja promašio ceo fudbal ali dajte mi objasnite kakve to veze ima sa driverima???:wtf2:
|
Pozdrav ljudi i oprostite zbog dizanje mrvicu starijeg topica!
Ovak. Curi sam kupil Powercolor na trznici 1950 GT (256mb) za njezin komp da bi mogla igrat neke igre na 1680x1050 rezi. To bi bila ova kartica. Ali Vent se vrti cijelo vreme na dost okretaja i buci pa je razlog mog posta upravo smanjenje buke tj. smanjeje br. okretaja venta. Jel to moguce da regulacije venta nema iako vent ima tri zice (plava, crna i crvena)? Nisam se do sad bas susretao sa ati grafama, pa tako ni onim catalystom koji dolazi sa ati grafama. Instaliral sam riva tunner ali ne nudi mi one opcije podesavanja fana koje mi ista nudi kod nvidia kartica. Pa ako ima koja dobra dusa da mi da neki suvisli odgovor ili me uputi nekim linkom u pravom smjeru. Link: http://www.powercolor.com/Global/pro...sp?ProductID=9 Hvala i pozdrav. |
Imao sam istu takvu i ta nema regulaciju , niti senzor za temperaturu ...
|
Znaci nis? Makar sam negde cita da verzija sa tri zice ima regulaciju venta? Jel moguce neko hardversko bezopasno i jednostavno rjesenje koje bi i klinac od 10 god znal slozit :D?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:14. |