![]() |
(riješeno) HP 2500 serije
Daklem postao sam problem, ali vidim da nije registrirao post forum, a u međuvremenu sam našao problem, pa cu postat svejedno ako ce ikad ikome zatrebati... :chears:
Uglavnom.., printer hp laserjet 2500n koji je mrežni btw nije htio printati lokalno više od jedne slike... nakon prve isprintane izbaci svoj conf file na kojemu pise ; Error: Unable to Collate job at printer. Reason: Printer not configured to collate. Solution: To configure printer to collate, Install an EIO hard disk". Ispalo je na kraju da driver PCL6 "ponekad" (tako kaze hp :care:) nije dobar za mrezni printer 2500 serije jer za printanje vise kopija slika je potrebno dodijeliti ako on nije sam više od 8 mb memorije, to se vidi na properties od printera pod device settings tab > printer memory tamo mora biti minimalno 16 mb... e a problem je sto driveri PCL6 ne daju tu opciju, tj. zbugovani su pa se trebaju staviti PCL 5, ponekad se zovu i PCL5ce... i sad sve radi... i da nakon toga power off, on printer :D |
Yep, treba ponekad kombinirati izmedju PS/PCL drivera. Nedavno sam na 2015dn imao istu stvarku sa PCL driverom.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:05. |