PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   dvoumice oko wirlesa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=100405)

moonshadow 05.03.2008. 07:36

dvoumice oko wirlesa

ovako posto imam rodjendan za cirka 20 dana moram nesto od tate traziti za rodj a posto sve imam od pribora za komp i kojekakvih periferija razmisljao sam o wirlesu...meni netreba nesto super skupo i super jako imam optimu i 1mgb+flat...ali imam 2 kompa pa ako bi mi netko mogo preporuciti neki wirles koji mogu koristiti kao ruter (da ima telefonsku zicu) jer sada koristim ruter i switch jer su mi u optimi dali ruter s jednim mreznim izlazom...pa sada dali da uzmem ruter s vise izlazas ili neki wirless...molim preporuke i ako mozete staviti link od rutera ili wirlesa plus adapter (posto imam 2 kompa )

hvala unaprijed!!

coconut 05.03.2008. 07:57

Imaš na tržnici polovnih D-Link 684 ili Zyxela za manje od 200kn. Imaju ti i 4 LAN porta i wireless.

Matt 05.03.2008. 09:42

Kaj nema neka caka sa annexima routera t-coma, optime i sl?

Xan 05.03.2008. 17:35

Citiraj:

Autor moonshadow (Post 967398)
ovako posto imam rodjendan za cirka 20 dana moram nesto od tate traziti za rodj a posto sve imam od pribora za komp i kojekakvih periferija razmisljao sam o wirlesu...meni netreba nesto super skupo i super jako imam optimu i 1mgb+flat...ali imam 2 kompa pa ako bi mi netko mogo preporuciti neki wirles koji mogu koristiti kao ruter (da ima telefonsku zicu) jer sada koristim ruter i switch jer su mi u optimi dali ruter s jednim mreznim izlazom...pa sada dali da uzmem ruter s vise izlazas ili neki wirless...molim preporuke i ako mozete staviti link od rutera ili wirlesa plus adapter (posto imam 2 kompa )

hvala unaprijed!!

tebi bi bilo najbolje kupit neki router koji ćeš stavit umjesto switcha (s obzirom da si na Optimi), a ne umjesto modem i switcha kako si ti zamislio

nešto tipa D-Link DI-524 - imaš u ADM-u

ili recimo Linksys WRT54GL koji možeš poslije upgradeat sa open source firmwareom pa postane dosta moćan router

coconut 05.03.2008. 18:02

Danas je frend imao istu dilemu. Onda smo nazvali SZK i rekli su mu da uz plaćanje 100kn i sklapanje novog ugovora na 2g. može dobiti Optimin wireless router sa 4 LAN porta.

moonshadow 05.03.2008. 19:02

da ali kontaj jos 2 godine hehhehe...ako mi nece dizati brzinu onda ih na**m...ali dali bi mi se vise isplatio ruter ili wirless jer puno kosta neki koji ima domet 2-3km

thnx unaprijed!!

^SuperUnknown^ 05.03.2008. 20:06

Citiraj:

Autor moonshadow (Post 967398)
moram nesto od tate traziti za rodj

Bas moras? Ono, MORAS? Ako BAS moras, trazi radije neki hrvatski pravopis ili nesto slicno...

moonshadow 05.03.2008. 21:25

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 968032)
Bas moras? Ono, MORAS? Ako BAS moras, trazi radije neki hrvatski pravopis ili nesto slicno...

reko je da trazim sta ocu...

EDIT:dali bi mi se vise isplatio ruter ili wirless, jer puno kosta wirless neki koji ima domet 2-3km

thnx unaprijed!!

EDIT1: Linksys WRT54GL mislim za ovoga mi je previse dati 550kn ipak netreba mi nes mocno trebam onako normalniji wirlles ili ruter onaj d link mi se svidja i nekosta previse 360kn...samo dali ja mogu bilo koji adapter uzeti za wirless ili moram bas za njegovu vrstu odabrati

Xan 06.03.2008. 11:09

sva wireless oprema bi trebala biti interoperabilna, no međutim, može doći do nekih problema između pojedinih chipova... ali to je dosta rijetko...

što se tiće dometa od 2-3 km, to možeš postići jedino sa dodatnom antenom/antenama

moonshadow 06.03.2008. 12:46

zivim na 4 katu...dali ta antena mora biti neka posebna mislim dali su skupe...i koliko se dugo izradjuju

coconut 06.03.2008. 12:52

Zašto ti treba domet od 2-3km? Koliko sam skontao ti imaš 2 kompa u STANU, a za to ti je dovoljan bilo koji wireless modem/router koji se danas može naći na tržištu. Dakle, novi/polovni D-Link 684T, Siemens 515/555 ili Zyxel će ti biti dovoljni. Svi oni imaju 4 LAN porta i wireless.

moonshadow 06.03.2008. 22:10

da ali frend mi ima laptop a zivi skoro 1km od mene a brat mu ide po fakultetima pa bi mi nes skonbinirali kuzis :D tako da u pola grada ja otvorim laptop spojim se na net i nadjem sto mi treba

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:15.