![]() |
dvojba: 2600XT ili 1950GT
znam da ima milion tema o obadvije kartice, no nekako mi se iskreno ne da sad tražiti milion postova..
jedino što zapravo igram u zadnje vrijeme je COD4 online, napominjem da bi grafa morala moć pogurat ocd4 u nativnoj rezi mog monitora (1680x1050), sa nekim srednjim postavkama grafike i vizualnih điđamiđa :) da, ovo: 2600XT 256ddr3 ili : 1950GT 256ddr3 uzmite u obzit moje Chieftec 350W napajanje... iako mislim da ono može gurati obe akrtice bez problema... 1950GT me dođe nešto preko 100kn više.. no ako razlike u performansama, (recimo 20fps razlike na istim postavkama) onda bi dao i tih 100najk kn... 2600XT me privlači zbog novije generacije, dx10 (što mi u biti svejedno), vele ljudi da radi nešto i sa HD-om - nemam pojma :D, i tako to... aj se izjasnite :goood: edit: hmm, nije mi stavilo poll.. :( |
2600XT - ne treba dodatno napajanje, Dx10 (ako to išta danas znači), hladnija, UVD čip (to ti je ono za kodiranje HD-a), tiša. Pretpostavljam (nagalsak na ovo 'pretpostavljam') da bi 1950 mogla dati koji fps više, ali ne puno.
|
Pa razlika je manja u cijeni nekih 50-ak kn:
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=28826 http://www.vemil.hr/OpisMP.aspx?Sifra=1130115 Ja bi za te novce isel na 1950GT mislim da je jaca mozda ne 20FPS-a ali 10-ak sigurno. |
10fps mi ništa ne znači, a 2600xt mi je generacijski daleko novija kartica...
da li netko ima nekilink gdje bih mogao vidjeti kako se 2600XT ponaša u igrama? |
Citiraj:
Znam da ova 2600xt ima gddr4 memu, ali je opet prema ovim testovima bolja x1950gt.... .. |
|
uf, 1950GT ispada uvijek brža, u prosjeku za nekih 15ak FPS-a... negdje i više..
nisam sam pametan.. |
Citiraj:
|
nije 50 nego 150... :( barem u mom slučaju...
|
isao bi na 1950 kad je jaca :)
|
1950GT svakako.256 bita je 256bita ;)
|
dogovorio sam za 2600XT, javim kako me će impresionirati :)
|
Pa sve si nas razocaral, a tolko smo te nagovarali :-)
|
LOL,bačena lova.
|
trebao si uzet 2 tjedna prije, x1950gt 600kn na akciji u linksu
|
Citiraj:
|
Neka te ne zabrinjavaju testovi sa npr tomshardware-a. Tip je testirao 2600XT sa 7.1 driverima što je bogohuljenje jer su neki testovi porasli 100% u ovih 12 revizija drivera od tada
|
ja ti imam hd2600xt 256mb ddr3,imam 19" monitor i igram cod4 u lanu.
i nije mi baš bajno kao što sam očekivao. detalje u igri na rezoluciji 1152*864 jedva vrti na minimumu...pa ti razmisli. ja sam kupovao novi komp i mislio sam kupiti 1950gt umjesto ve ali je nije bilo u adm-u.... |
Gabre moram ti nesto napisat nadam se da se ne ljutis.
Ti bi u NOVOJ eye candy igrici medium postavke na 1680x1050 za 500kn. stari nece moci. sa x1950gt nema sanse, a kamoli sa nekakvom 128bitnom karticom za htpc. igranje ti je puno skuplji sport od 500kn... medium detalje sa tvojom konfom bi mozda mogao vrtit na hd3850 / x1950xtx / 7900gtx /8800gts karticama... al ispod toga... samo mozes imat slideshow od 20 frejmova... kazem jos jednom, nhf... |
ok fleks, a što da ti kažem onda da mi postojeća kartica- znači 1600pro, vrti upravo navedeni cod4 u nativnoj rezi, sa postavkama tekstura na normal,
te sa isključenim specular map, dynamic lightning, shadows. i te kerefeke, pa ga vrti u prosjeku oko 30-40fps? u pola 3 je primopredaja, pa ćemo vidjet. :) bila mi je prevelika razlike u cijeni da bih išao na 1950GT.. a pitanja, zašto nisi uzeo 1950GT na akciji u Linksu..? ZATO JER NISAM VIDIO AKCIJU; ISTO KAO I ZA MX518. :( :D |
Trebao si uzet x1950GT. Ipak je jaca grafa. Ionako neces moc igrat DX10 igre. X1950 se clocka na taktove PRO, a nekad cak i vise. ja sam s mojom pro zadovoljan i nema te igre koje ja ne mogu pristojno igrat na 1280x1024 na high (osim crysisa i nekih jako neoptimiziranih kao Gothic 3, DiRT i to). Sad kad si se zeznio onda za razliku kupi jos gigu rama.
|
Ako nije tajna , koji brand 2600xt i koja lova ?
|
Citiraj:
sapphire, ddr3 ram, još 1 godina i 8 ili 9 mjeseci garancije. A za cijenu će vam Gabre reći, ako želi. U svakom slučaju će ju povoljno kupiti :) |
Citiraj:
|
evo, vratio sam se u stan, Roberto i ja smo obavili razmjenu. i ujedno, Hvala Roberto :)
sad idem ubaciti grafu unutra. :) |
evo grafa se veselo vrti, nakon što sam ju donio kući, rastavio sam cooelr i očistio ga (bilo nabilo prašine unutra), usput, koji aftermarket cooler bi preporučili?
drugo, kartica mi je ispunila očekivanja, i ja sam zadovoljan. stara 1600pro mi se davila u cod4, i vrtila nekih 30-40fps.. a ova zakucana u 90 i nepada ispod. i sa dignutim teksturama na high, automatskim filtriranjem, ne pada ispod 70 :) ja zadovoljan . no cooler mi je bučan, bit će red radit neku kemiju gore... :) na brzinu sam odvrtio samo 3dmarkove.. znači: 1. 1600pro 2. 2600XT 3dmark 03: 1. 7300 2. 12600 3dmark 05 1. 3500 2. 6700 3dmark 06 1. N/A 2. 4400 ovo je sve stock, proc na 1.8ghz, grafa stock. ne znam da li valjaju čemu ovi rezultati, nisam baš u tome previše. |
Nemoguce. cek ti meni kazes da vrtis na high na 1680x1050 sa 90 frejmova cod4.
Malo si se zabunio... daj mi okini SS postavki u igri i stavi ovdje. |
čitaj pažljivije.
postavke na kojoj je bila 1600pro, su bile, sve off điđemiđe, teksture normal, i reza 1680x1050. kod tih postavki je 1600pro vrtila prosjećno 20-50max. ova na tim istim postavkama vrti 90 bez štucanja. nakon što sam stavio teksture na high i automatic filtriranje (bilo je na bilinear) vrti mi neznatno sporije, oko 70-80. sad ću još dalje pokušavat palit efekte razne. fleks, da te pitam, ti igraš cod4? |
Samo singleplayer sam odigrao 2 puta. Nesto me zezao multi, pa sam odustao od toga.
Neda mi se tak i tak igrat multi nesto previse, pa ono... Ajde mi slikaj te postavke na kojim imas 70-80 frejmova. Bas me sad zanima. |
Citiraj:
|
Moguće je, te 2600XT su mrcinske grafe. Složio sam jednu konfu sa 2600XT ali samo je bila DDR4 mema. 3DMark '05 - 10800 bodova sa stock driverima sa CD-a. Nije mi se dalo zezat s drugim driverima i nisam baš imao vremena za neka opsežnija testiranja.
|
Cekam da gabre da SS postavki na kojima to ide na 80 frejmova. To me podjseca kad je prije nekog vremena kupio x1300 i doso na server i stalno se nesto rekonektao (cod2 server je bio u igri i ima dosta vremena) i pitam ga ja sto je bilo. Kaze meni gabre sav ponosan. Sad napokon mogu igrat cod u dx9 modu sa high postavkama. Pitam ga jel ti šteka? Odgovara on, ne radi super glaktko :D .
Bas me zanima sto ce biti od toga :D ja samo znam da je sad nas Gabre jako sretan sto je kupio grafu, pa malo napuhava (50 frejmova napuhava :D ) . 3dmark me uopče ne zanima, al tutix kakav je bio ostatak konfe na kojoj je to vrtilo 11000 bodova? Mozda si se malo zabunio oko broja? Il je bio 3dmark 2k3? Bas me zanima sto ce proizaci iz ovoga... :) |
ma čega screenshot da ti dam?
sad sam igrao 2 sata na ovim postavkama: điđe miđe ugašene, teksture na high, automatic filtering, vsync uključen, i grafa uredno drži 60FPS. kad ugasim vsyn ide preko. zašto bi lagao? |
Citiraj:
2 GB DDR2 i C2D E6550. Ne, bila je petica jer peticu najviše cijenim kao bench :). Samo napominjem da je to ipak bila inačica sa DDR4 memom, i siguran sam da je izvrtilo preko 10,5. Još je jedan frend bio koji ima X1650Pro koja mu radi 3.8 K pa se u čudu čudio. Sad malo čačkam po Guglu i vidim da je to skroz normalna reza za DDR4. |
|
ja sam na defaultu sve, izvrtio 6800...
da clocknem proc i grafu, siguran sam da bi dobio oko 8k... |
Citiraj:
i kaj su ti to điđe-miđe. Daj da vidim na kojim ti to postavkama igras. I kak sad 60fpsa ? Maloprije je bilo 80? @Jelc: kakvom cetvorkom? |
Mislio sam na memoriju...
|
2 tjedna nakon sto sam ja kupio X1950GT ujak je kupovao 2600XT, izvrtio sam mu malo testove i 1950GT je ownala jadnu XT u svemu...
|
Citiraj:
điđemiđe smatram dynamic lightning, specular map, shadows... JESI ČUO ZA VERTYCAL SYNC??!! otiđi u igru pa pogledaj. graphic options sve ugašeno, a pod texture settings su HIGH i Automatic filtering. i neću ti sad radit screenshot iz principa. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:24. |