![]() |
Alpha ili Zalman?
Riječ je o P4 2,4 pa molim vaše mišljenje o cooleru. koji je od ova dva (Alpha 8942 i Zalman CNPS 7000A Cu) bolji?
|
Zalman. Bez rasmisljanja. Imas u Linksu i plagijat Zalmana Cooltek:p
|
Vidio sam i to,ali nekako baš i nisam siguran u kvalitetu njegove izrade...znaš nekog da ga ima?Daj reci gdje se može najpovoljnije kupiti P4C 2,4GHz, a da se istovremeno može birati serija?jel' znaš neki takav dućan?
|
Naveo sam ga gore, necu sad reklamirat.
Ma ono s cooltekom je bila zajebancija, mislim pogledaj si ga i usporedi ga sa Zalmanom, al cisto sumnjam da je tako tih, i tako dobar. |
Citiraj:
osobno imam alphu, a probao sam i Zalmana i opet mi je draza alpha |
shimpa , kaj se uzrujavas to su ti te ''new generation'' fore
mi skola stzarog kova znamo da je alfa bolja , zalman je sminkeraj ja osobno imam swiftech mcx 4000 sa papst 92 mm nas kak se veli ... jebes coveka ispod 100 kila tak i tu smo kaj se tu radi o 0,5 kila ... |
Dajte mi recite di mogu kupit tu alphu 8942 i po kojoj cijeni. Nisam uspio naći nijedan dućan da ju prodaje.
|
Citiraj:
|
Ma da imaju al sam se ja zbunio. Tražim zapravo swifttech mcx4000.
http://www.swiftnets.com/products/mcx4000.asp |
U hrvata swiftecha nema.Samo možeš naručit izvana. Lignji je bratić dopremil iz amerike pa se sad šanira sa njim doma. Odlična stvar. Malo bolja od Alphe ali ipak ne toliko bolja da bi platil tu razliku u cijeni.
|
1 privitaka
istina
ja sam ti to naruc od svog bratica pa je ovaj siromak kroz sve sigurnosti ipak uspio iznjedriti komad pleha iz usa-e mislim da se cak vise io ne proizvodi mcx 4000 sada ima neki modificirani model koji je ista stvar ali usminkaniji aha ! stvar je u tome kaj ima ove stapice rasporedene u krug alpha ti nije nis losija od swiftecha samo kaj je swif sminka ;) hehehe |
1 privitaka
eh zaboravio sam ti reci da su mi temperature sada
29 (dole ti je dokaz), a pod full opterecenjem nakon 10 sati primea 45°C proc je 2.4 @ 2.8 1.6vcore opet ti napominjem da ce ti sa alphom biti ista stvar samo kaj ce mozda biti 2 -3 stupnja toplije ajd uzivaj |
Re di Calamara! : CoolRamb
|
io sono ReDiCalamara, ma tu sei grande capo di tutti capi,
ElPadron tanti saluti ! |
Kolko si ti Lignja platil taj hladnjak. Jel možeš i meni jedan nabavit?
|
1 privitaka
platil sam ga oko 54 $
nemrem ti nabavit ali kazem vam da je i alpha super samo kaj je swif sminker kuis ja bi si da sam na vasem mjestu kupil recimo slk 900u |
Ja sam isto razmišljal o novom hladnjaku pa imam neka pitanja.
Imam P 4 Ovaj zalman 900u jel se on montira na držać ili se držać skine, jel treba komp poslije postaviti u vodoravan položaj zbog njegove težine? |
Citiraj:
taj 900 model j e raden za amd ali 900 u je za p4 jer ima jedan dodatak tak da se moze namontirat na p4 proc da ne duljim evo ti link |
1 privitaka
Evo kako temp izgleda nakon 10 sati konstantnog rada sa 50% opterecenja pod dobro nam znanom Alphom (aplikacija koja ne zna iskoristiti drugi thread HT-a od P4). U pozadini se cijeli dan vrti United Devices LIGANDFIT CANCER RESEARCH PROJECT.
|
900a je za socket a, 900u je universal, tj sa socket a/478. Kolko sam shvatio, model 800u je malo poboljšani 900u koji je imao problema prilikom instalacije na p4. Težak je 1/2 kg pa mislim da ne bi trebao stvarati probleme.
|
nisam siguran ali mislim da imas u Linksu za kupit
slk heatsink |
Jel taj Links ima neki normalan dućan ili samo prodaju preko weba? Glupo mi je svaki put plaćat 50 kuna dostave, a imaju stvarno veliku ponudu.
|
Imaju, a što se tiče coolera , jel ima on nastavak da se montira bez onog drđaća koji dolazi na matičnoj,jer je to meni malo puklo pa ne drži dobro, i znači ne treba komp imat u vodorvavnom položaju?
|
Mislim da se montira u one četiri rupice gdje je inače držač za coolere. Na šta si mislio pod "imaju"? Jel imaju dućan fizički opipljiv? Gdje?
|
U bobovačkoj,kod ljubljankske avenije,odi na njihovu web str. i pogledaj pod kontakti ili tako nešto,vidio sam na netu da se montira na držać ,e sad jel se može montirat sa ili bez držaća ili oboje ?
|
Citiraj:
|
1 privitaka
Evo i slike.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Od savjeta tipa "kupite Alphu" sam odustal jer vidim da ima efekta ko pišanje uz buru tak da Gorane savjetujem istu stvar. |
Ak može bez držaća onda ga odma kupujem, jel netko možda zna 100% ak može bez držaća
|
Može 100%, al caka je u tome da onda moraš vadit matičnu kako bi ga mogo stavit. daj kad ga isprobaš javi kakav je pa si ga i ja kupim.
|
Question za Jozhu i gpremeca!
Koliko je bučna alpha(mislim u odnosu na Zalman),pošto ipak ima vent manjeg promjera? |
Citiraj:
|
ma nek proba sa desaultnim ventom , pa ak mu se ne svida temperatura nek si kupi nekaj bolje
|
A jel vi Alpha-ši koji je onaj Uber- fingerčoper od venta?
|
Čopfinger je Delta 80x80x38. Neznam koja je točna oznaka ali je 80 i nešto CFMa i snage 12W (neide ni na jednu matičnu nego direkt na napajanje). Opaka stvar koja opako hladi ali i opako razara žbuku sa svojim zvucima. Jednom sam ovlaš išao popipat temperaturu coolera jer nisam vjerovao MBMu i zaguro ja prste na krivo mjesto. Bilanca susreta: ja: kažiprst bez jagodice, srednjak bez jagodice i 1/3 nokta i prstenjak bez jagodice. Tak da sam bil kljast idućih 7 dana dok nije to sve priraslo, delta: apsolutno niš al sam našel nokat kad sam skidal vent nakon nekih 15-20 dana..
|
Citiraj:
Ako koces besumnu alphu, onda joj fino skines vent, onaj defoltni stavis na straznju stranu kucista da vuce zrak van, a pod alphu stavis P4-M procesor (em se manje grije, em radi na manjoj voltazi). Osobno ozbiljno razmisljam da napravim tak nekaj, jer sam pozelio besuman stroj. Koliko je alpha bucna u odnosu na zalman? U oba slucaja ovisi koji vent koristis. |
Citiraj:
Kako sve ljudi nejdu provjeravat temperaturu. |
Citiraj:
|
Delta fingerčoper = screamer?
gledaosam review tornada i screamera, al to buči Razmišljao sam......kako bi bilo da stavim na kučište 4 delte screamera i na proc sk900a i tornado Bar mi brat nebi dolazio u sobu................... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:52. |