![]() |
X1950pro
ljudi pomagajte
nabavio grafu od kolege s foruma x1950pro extreme i svaki put kad uđem u igre tipa crysis i pro street,komp zasteka i moram ga restartat jel zna neko u cemu je problem ili imam preslabo napajanje hvala:chears: |
dajte ljudi pomozite
|
Slabo napajanje. Posudi neko bolje/jače pa probaj s njime. Ako sve bude ok, znaš gdje je problem.
|
Hm,presao si sa nvidie na ati?jer si ocistio drivere kak treba? moglo bi biti napajanje jer x1950 je na neki nacin pijandura ...
|
kupil bum danas napajanje da vidim da li radi
|
evo kupio od fortrona 400w i opet zeza,tj neradi
ma mislim.. |
Lupi friške windoze, onda budeš ziher kaj te zeza...
|
kod frenda radi na codgenu 480w i ms400w,sumnjam na molex adapter na 6pin...
|
probaj si vrm...nakon kaj se ugasi...ak ti se koza zalijepi gore, onda izmisli nest za hladiti taj shit :D
|
wtf??
|
Imam Codgen 400w i X1950pro i imao sam slicne probleme. Smrzavao se u igrama, resetirao se u igrama i prilikom obicnog koristenja. Vec sam poceo trazit novo napajanje i jos sam isao probat bez veze sa catalyst 7.12, i driveri stvarno rijesili problem. Sad sve radi normalno.
|
99% napajanje...
al ti je najbolje ciste windoze stavit i onda testirat... |
stavio nove vin,formatiro samo jednu particiju kupil fortrona 400w pnf i samo meni ne sljaka a svim ostalim frendovima radi ma mislim je.e me u mozak,neznam kaj cu??
|
gle, ako ti se napajanje spaja u sredinu na kraju grafe, onda je sigurno problem u VRM-u
to ti je voltage regulator, ilti ak oces malo bolje, to ti je zbog tigitalnih kontrolera napajanja grafe koji su na x1950pro poznati po tome da se znaju pregrijati i onda se grafa iskljuci... znaci ako nemas pri kraju grafe nekakve kondenzatore onda ti je sigurno taj dio... inace, i southbridge ti moze zagrijavati vrm jer kolko znam, nalazi se tocno ispod njega...kak i meni pa po ljeti imam problema :D |
ali radi mi grafa kod frendova kak se to njima se pregrije
|
jel te kosta ubacit neki vent na grafu?
pa isprobaj sve,proradit ce ako i drugima radi |
zasto kad vec ima od acelera x2 ali jedino meni ne radi mozda se ne slaze s maticnom,ramima,procom,neznam ni ja vise s cim
help |
Slaze se ona...sigurno
Kao sto ti je stopalo rekao,nista te nece kostati ako "nakeljis" neki vent da puse po zadnjem dijelu grafe ;) |
slaze se ona bez brige
nego reci kako ju napajas? |
Citiraj:
|
kaj kako??
prek napajanja,6pinski konektor,kak drukcije idem sad po sobni ventilator pa cu ga ugurat u kuciste 40cm hahaha |
mislio sam na nest drugo :D
kabl molex-->6pin ili 6pin sa napajanja |
Citiraj:
|
molex adapter na 6pina a ne direktno iz psu-a
|
vent upaljen cekajte rezultate...
|
fortron nema 6pin?
|
nema
|
Citiraj:
javi rezultate sto prije i nemoj da ti padne na pamet hladiti pored otvorenog prozora :D |
nikakvi rezultati sve isto ocajan sam
|
steta kaj nema
mislio sam da mozda nije do tog kabela,kak su frendovi to spajali? isto preko njega ili PSU 6pin? |
isto prek adaptera ali drukcijeg ali i ja sam probo s njihovim adapterom i opet za.eb
|
Citiraj:
|
ah probaj uzet plocu od frenda i ubacit umjesto svoje,ako proradi,znas do cega je :)
ako imaju isti socket ofkors |
nemaju isti soket u tome je problem ali neznam kaj bi moglo bit
|
jel bi dobro bilo prodat karticu za oko 700 kn i ubost nvidini neku 7900gs/gt jel ipak je ploca nvidin cipset pa bi mozda radilo??
|
Citiraj:
|
probal bum
|
Ako si clocko previše komp vrati na normalnu brzinu.
|
nisam
|
Novi Everest ti ocitava i temperaturu VRM-a kod te Powercolorke...evo kako je meni cita pod opterecenjem...
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:17. |