PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Kad maticna ne slusa... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=837)

musso 15.08.2002. 09:52

Kad maticna ne slusa...

Koji je to vrag kada se maticna sama od sebe gasi odmah nakon paljenja, oko 1 sec prode (taman se zavrte ventilatori) i ugasi se?

greg SE 15.08.2002. 12:02

Re: Kad maticna ne slusa...

Citiraj:

Originally posted by musso
Koji je to vrag kada se maticna sama od sebe gasi odmah nakon paljenja, oko 1 sec prode (taman se zavrte ventilatori) i ugasi se?
mozda napajanje???? snaga, prizvodjac, ostatak kofguracije, dali je komp OCan........
mozda jednostavno ponekad nemoze povuci dovoljno struje za POST.......
bla bla......kako bi premec rekoa DETALJI,DETALJI SE TRAZE :)

musso 15.08.2002. 12:23

Ma drek nije napajanje 100%

Jer maticna treba radit i bez proca i rama. Na nekim pisti kad nema rama etc...

Al ajd probat cu na drugom napajanju.

Javim se za par minuta

musso 15.08.2002. 13:06

Nece ni na drugom napajanju.
Promjenio 3 procesora na tome.
S njima,bez njih, s ramima, bez rama.
Sve ista stvar a da bi ju ponovno upalio na 1 sec moram iskopcat kabel od napajanja na par sekundi. :confused:

tihomir 15.08.2002. 13:31

Re: Kad maticna ne slusa...

Citiraj:

Da znaš...
To se meni dogodilo na 486-ici...
Samo je to kod mene bilo uz tuljenje zvučnika(a onda bi se ugasila-nakon 1 sec.)...
Meni je dopi:eek:dilo i ošo sam u dućan u upgrejdo računalo na ovu konfu dole...
...:cool:
:smoke:

musso 15.08.2002. 13:38

Imam ja garansn.
Ali mi je glupo sto mi je ploca bila na servisu prije 3 dana.
I rekli su da je ispravna, slao sam ju jer mi nije radio zvuk na njoj.
Koji ionako nisam koristio jer imam PCI zvucnu.
I onda ju dobijem ovakvu. Bolje da nisam ni slao.

tihomir 15.08.2002. 13:48

Citiraj:

Imam ja garansn.
Ali mi je glupo sto mi je ploca bila na servisu prije 3 dana.
I rekli su da je ispravna, slao sam ju jer mi nije radio zvuk na njoj.
Koji ionako nisam koristio jer imam PCI zvucnu.
I onda ju dobijem ovakvu. Bolje da nisam ni slao.

Nosi to opet tamo!!!
Nisi valjd puko...
Ili jesi?:D
Da ti nije sabirnica negdje ogrebana(fizički:D )...
Jesi oc-o?:smoke:

musso 15.08.2002. 14:03

Ma nije ostecena.
Ma stvar je u tome sto je ona radila kad sam ju nosio u servis. Kao problem sa zvucnom a onda ju dobijem ne-upaljivu.

dr.z 15.08.2002. 20:40

Prije dve godine sam imao sličan problem.
Otfurao sam ploču na servis i ništa nisu skužili, kad dođem doma i skužim da mi CDROM dodiruje zavojnicu na ploči i kako je s vremenom skinuo izolaciju tako se uzemljila preko CDa.
Probaj pogledat na tako nešto, možda ti je negdije i kakav KS.
Da je ploča neispravna najvjerojatnije(najčešće) se ne bi dignula ni na sekundu.

musso 16.08.2002. 00:02

Ma probo sam ju startat i kad ju skinem s kucista, ploca bude sa onim limom od kucista polegnuta i napajanje sa strane.
OPET NECE I NECE :fuming:
A prvi put se mucim da slozim komp fino i ono...

greg SE 16.08.2002. 00:59

Citiraj:

Ma probo sam ju startat i kad ju skinem s kucista, ploca bude sa onim limom od kucista polegnuta i napajanje sa strane.
OPET NECE I NECE :fuming:
A prvi put se mucim da slozim komp fino i ono...

sto se vise trudis vise imas sranja....valjda dokazano pravilo.......

gpremec 16.08.2002. 09:48

Re: Re: Kad maticna ne slusa...

Citiraj:

Originally posted by greg SE
...bla bla......kako bi premec rekoa DETALJI,DETALJI SE TRAZE :)
HAHAHAHAHHAHAHAHHAA
Dobro je, netko zaista i cita moje postove...

Ajd, evo ti koraci:
- na plocu spoji napajanje i zvucnik (onaj mali iz kucista), te stavi SAMO proc.
Ako ti to i tada ne proradi, promejni proc. Ako je situacija ista, metni drugo napajanje (jedno za koje si siguran da radi) i vrati prvi proc. Ako opet neide, stavi drugi proc (za koji moras biti siguran da radi). A ko nista od ovoga nije proradilo, kisdmadrbordgubaj, NE RADI!
- ako se sve normalno upalilo samo s napajanjem i procom (zvucnik bi trebao zavijati ko blesav), onda nadodaj memoriju. Ako se i sada sve digne uredno, stavi graficku i prikljuci to na monitor. Sve je u redu? Prikljuci Floppy. I tako dio po dio pa ces vidjeti sto ti radi sranje. Mozda ti je disk krivo jumpan. Tko zna...

Svakako provjeri sve kablove da nisu prelomljeni ili da nije izolacija ostecena.

Hm, ovo mi sve vise smrdi na krivo prikopcani Floppy. Ne naopacke okrenut konektor na Floppyu, vec kabl prikljucen s jednim parom pinova razlike (pomaknut) na konektoru na Floppyu, mozda si ga prisilio i krivo pristekao. Ako to uspijes prikljuciti na taj (krivi, nasilnicki) nacin, niti jedan komp se nece dici.

greg SE 16.08.2002. 11:03

Re: Re: Re: Kad maticna ne slusa...

Citiraj:

Originally posted by gpremec

Hm, ovo mi sve vise smrdi na krivo prikopcani Floppy. Ne naopacke okrenut konektor na Floppyu, vec kabl prikljucen s jednim parom pinova razlike (pomaknut) na konektoru na Floppyu, mozda si ga prisilio i krivo pristekao. Ako to uspijes prikljuciti na taj (krivi, nasilnicki) nacin, niti jedan komp se nece dici.

nebi se slozio da se nijedan komp nece dici........meni se to desilo jednom, komp se normalno bootao ali je naravno na staru javio da nema floppya.........

gpremec 16.08.2002. 15:04

Re: Re: Re: Re: Kad maticna ne slusa...

Citiraj:

nebi se slozio da se nijedan komp nece dici........meni se to desilo jednom, komp se normalno bootao ali je naravno na staru javio da nema floppya.........
Mora da si neki nasilan tip, jer to izvesti i nije samo krivo sam prikopcal, vec se fakat treba fizicki potruditi to i napraviti.:gringo:

greg SE 16.08.2002. 15:33

Re: Re: Re: Re: Re: Kad maticna ne slusa...

Citiraj:

Mora da si neki nasilan tip, jer to izvesti i nije samo krivo sam prikopcal, vec se fakat treba fizicki potruditi to i napraviti.:gringo:
ma malo govno nikako nije htjelo sjesti kako treba.......na kraju sam ga bacio kroz prozor :)
nazivcira me FD ko nista do tada........
evo bas pravim novu masku za kuciste koje si radim i pogodi - nema mjesta za floppy :D

gpremec 16.08.2002. 15:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kad maticna ne slusa...

Citiraj:

ma malo govno nikako nije htjelo sjesti kako treba.......na kraju sam ga bacio kroz prozor :)
evo bas pravim novu masku za kuciste koje si radim i pogodi - nema mjesta za floppy :D

Ah, osobno sam vise od pola godine zivio bez Floppy-a u kompu, a onda se za ovu novu plocu pojavio BIOS koji se stavlja samo preko diskete. I tako sam ga opet kupio.
:gringo:

musso 16.08.2002. 16:04

1. ne koristim floppy
2. napravio sam kako si i rekao
3. imam onaj integrated debug module with LED display (epox) ne treba mali zvucnik

EDIT :D

greg SE 16.08.2002. 20:09

POST ilit power on quick test....kakve to ima veze s malim zvucnikom ili onim na ploci???????

gpremec, i meni se valjda bios flashira preko diskete jedino (integriran flash utiliti u plocu, cim ga pri bootu aktiviram trazi update na disketi i valjda samo na disketi) ali neplaniram zbog toga drzati floppy stalno unutra.......nekako ga vise volim vidjeti samo tih 5 minuta dok radim update i i onda neide gdje mu je mjesto vec je izvan kucista.....

sholky 16.08.2002. 23:27

Ja palim komp na sličan način. Znam da će ovo zvučati glupo, ali probaj ištekati kabel od napajanja na nekoliko sekundi, i onda kad ga ponovno uštekaš i kad proradi na 1 sekundu pritisnuti botun za paljenje na kućišta. Ako ne uspije prvi put, probaj još jedanput. Works for me!:)

tor 17.08.2002. 00:07

Citiraj:

Originally posted by sholky
Ja palim komp na sličan način. Znam da će ovo zvučati glupo, ali probaj ištekati kabel od napajanja na nekoliko sekundi, i onda kad ga ponovno uštekaš i kad proradi na 1 sekundu pritisnuti botun za paljenje na kućišta. Ako ne uspije prvi put, probaj još jedanput. Works for me!:)
Ovaj je jedan od jačih.......Treba okupit sve ovake bisere i izdat priručnik npr. 1000 glupih načina kako upaliti komp:D

greg SE 17.08.2002. 00:53

Citiraj:

Originally posted by tor

Ovaj je jedan od jačih.......Treba okupit sve ovake bisere i izdat priručnik npr. 1000 glupih načina kako upaliti komp:D

ja sam svog pali srafcigerom :)
kasnila mi dostava power on/reset dugmadi i led dioda za kucista u trgovini za zadnje sam bio isporucio s nekim modanim kucistem pa sam komp palio ko ukradeni auto :D

miato 17.08.2002. 20:35

Citiraj:

ja sam svog pali srafcigerom :)

Nisi jedini...
I ja sam ga palio dok sam imao napajanje i komp bez kucista... I to malo duze vrijeme, oko 2 mjeseca :)

greg SE 17.08.2002. 21:39

Citiraj:

Originally posted by miato

Nisi jedini...
I ja sam ga palio dok sam imao napajanje i komp bez kucista... I to malo duze vrijeme, oko 2 mjeseca :)

kako ti je to funkcioniralo, mislim kako si ga drzao - ja svako malo nemam kucista na dan-dva pa sam jednu dasku (finu,, lakiranu, placeno 34.62 lipe :)) opremio rupama na pravi mjestima.............

jebemu, evo ideje za kuciste od drveta, desktop model.......oblika polumjeseca, izvstan stalak za monitor......kako mi to prije nije palo napamet......
krivi forum ali sta mslite narode???normalno, nece biti za nosanje po lan partyima, racunam da ce imati previse kila za tako nesto....

tihomir 17.08.2002. 22:26

Citiraj:

sto se vise trudis vise imas sranja....valjda dokazano pravilo.......

Ne mora bit slučaj uvijek...:D
Ajde ti to dokaži!:D

Citiraj:

Ej,premec...
Priča se o gregzzz-u...
On bi cd gurnio u flopija kad su mu oni dani u mjesecu...
Razbio je miša,bacio flopija...(i ko zna što još)?:D

tihomir 17.08.2002. 22:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kad maticna ne slusa...

Citiraj:

Je sam malo govno jednom vadio i...
Polomio jedan bibak na njemu(ono di ide data kabel)...
Ja sam ga samo bacio...
Jesam bio predobar prema sranju ili...? a greg?:D

Citiraj:

Originally posted by tor

:D

greg SE 17.08.2002. 22:44

ma nerazbijam ja miseve kad me nazivcirao u pravom smislu....samo im otkinem rep, iscupam utrobu i ona ih poklonim maloj necakinji kao igracku (a ako cemo gledat po tome kako ona postupa prema igrackama to je misu i najveca kazna:D)

tihomir 17.08.2002. 22:59

Citiraj:

ma nerazbijam ja miseve kad me nazivcirao u pravom smislu....samo im otkinem rep, iscupam utrobu i ona ih poklonim maloj necakinji kao igracku (a ako cemo gledat po tome kako ona postupa prema igrackama to je misu i najveca kazna:D)
To je torture nad bićem...
De pa ja svoje "igračke" ne tučem...
Da mi je znat šta ćeš jednog dana radit sa ženom:D :D :D

greg SE 18.08.2002. 11:30

Citiraj:

Originally posted by tihomir

To je torture nad bićem...
De pa ja svoje "igračke" ne tučem...
Da mi je znat šta ćeš jednog dana radit sa ženom:D :D :D

krivo pitanje, pitanje je sto ce mi necakinja raditi s muzem i koliko ce proci prije nego sto mu budem morao ici na pogreb:D :D :D

miato 18.08.2002. 11:42

Citiraj:

ma nerazbijam ja miseve kad me nazivcirao u pravom smislu....samo im otkinem rep, iscupam utrobu :D
Trebalo bi te tuziti udruzi za zastitu zivotinja :D

Citiraj:

]Originally posted by greg SE
[B]kako ti je to funkcioniralo, mislim kako si ga drzao - ja svako malo nemam kucista na dan-dva pa sam jednu dasku (finu,, lakiranu, placeno 34.62 lipe ) opremio rupama na pravi mjestima.............
ma samo sam dao "kontakt" s srafcigerom... nisam ga trebao drzati spojenog ...

tihomir 18.08.2002. 20:37

Citiraj:

krivo pitanje, pitanje je sto ce mi necakinja raditi s muzem i koliko ce proci prije nego sto mu budem morao ici na pogreb:D :D :D

Nisi valjd radio sve ono sa mišem pred nećakinjom?:D
Dijete će imat traume,pomračenja...ko zna šta još?:D

greg SE 20.08.2002. 02:54

Citiraj:

Trebalo bi te tuziti udruzi za zastitu zivotinja :D

ma samo sam dao "kontakt" s srafcigerom... nisam ga trebao drzati spojenog ...

ma znam ja da smao treba dati kontakt vec sam mislio na to kako si komp drzao???nisi ga valjda samo razbaco po stolu???

msvrtan 20.08.2002. 12:25

glup razlog: mozda ti je seting u bios-u namjesten da ti zgasi komp kad dode na neku temperaturu...tip kad dode na 50 da se zgasi a ak imas amd-a s losijim coolerom onda je to moguce...resetiraj bios...ako jesi resetiro bios onda negdje imas kontakt ili kratki spoj...

miato 20.08.2002. 17:43

Citiraj:

ma znam ja da smao treba dati kontakt vec sam mislio na to kako si komp drzao???nisi ga valjda samo razbaco po stolu???

Mislis da ne:D ???
Jebiga nije bilo para...

greg SE 20.08.2002. 18:40

Citiraj:

Mislis da ne:D ???
Jebiga nije bilo para...

ma za dasku na koj probusis rupe na pravim mjestima valjda imas :)
inace meni uvjek bilo bed da mi nece nesto pasti na nju i naraviti KS.......ali nije, a inace nikad nemam srece s tim.......

miato 20.08.2002. 21:34

Citiraj:

ma za dasku na koj probusis rupe na pravim mjestima valjda imas :)
inace meni uvjek bilo bed da mi nece nesto pasti na nju i naraviti KS.......ali nije, a inace nikad nemam srece s tim.......

Stajao je na malom ormaricu, ispod stola za komp... uglavnom na sigurnom :D

musso 20.08.2002. 22:12

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
glup razlog: mozda ti je seting u bios-u namjesten da ti zgasi komp kad dode na neku temperaturu...tip kad dode na 50 da se zgasi a ak imas amd-a s losijim coolerom onda je to moguce...resetiraj bios...ako jesi resetiro bios onda negdje imas kontakt ili kratki spoj...

buahhahaa
alpha 8045
resetirano x puta
nema spoja

greg SE 21.08.2002. 00:40

Citiraj:

Stajao je na malom ormaricu, ispod stola za komp... uglavnom na sigurnom :D

meni na stolu otvoren za svaki predmet koji pozeli izazvati kratki spoj....a takvih je vjerj kod mene i previse

Citiraj:

buahhahaa
covjek samo daje prijelog sukladan situaciji kad je sve normalno isprobano, cemu takva reakcija???

musso 21.08.2002. 15:47

noob prijedlog
ploca je neispravna i dobivam novu, danas su javili

greg SE 21.08.2002. 17:02

Citiraj:

noob prijedlog
ploca je neispravna i dobivam novu, danas su javili

to si mogao odmah zakljuciti a ne tu cmizdriti :D

musso 21.08.2002. 17:32

cmizdrit wow!
Zakljucio odmah ali sam mislio da netko ima slicna iskustva ili neko zna o cemu se radi.
Kad kod netko nesto napise na kraju threada bude flame.
Ali naviko sam se na to jer tako bude na svakom forumu

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:22.